Weekendtips Gooi en Vechtstreek 14 t/m 16 september

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Trek er dit weekend lekker op uit in de natuur en ga op zoek naar uilen, vleermuizen en andere dieren in het bos, bezoek kasteel Loenersloot of geniet van het mooie verlichte Slot Zuylen tijdens de Lichtjesavond. Fijn weekend!

Maak kennis met de uilen van Boekesteyn
Dankzij de vele oude bomen wonen er bosuilen op landgoed Boekesteyn. Zij gaan jagen als het donker wordt. Uilen vliegen geruisloos, maar hun roep is onmiskenbaar. Een mannetjesuil laat graag horen dat hij de baas is. En hij wil weten of zijn vrouwtje in de buurt is. Zij reageert met haar eigen geluid. Wandel mee met de boswachter, die weet de weg ook in het donker!

Wanneer: vrijdag 14 september vanaf 20.00 uur
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Midzomernachtloop s Graveland

Rondleiding in Kasteel Loenersloot Kasteel Loenersloot
Er wordt op vrijdagmorgen (11.30 uur), vrijdagmiddag (13.30 uur) en op dezelfde tijden op zaterdag rondgeleid. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Je krijgt als bezoeker veel te zien en je komt in de kelders tot bovenop de toren, met een mooi uitzicht over de omgeving en in veel fraaie ruimten daartussen in het kasteel. Waaronder de prachtige bel-etage en de grote zolder.

Wanneer: 14 en 15 september
Waar: Kasteel Loenersloot, Loenersloot
Meer info: website Utrechts Landschap

Lichtjesavond
Het is een mooie traditie geworden: de Lichtjesavond van Slot Zuylen! Wanneer een diepe rust na de dag over de buitenplaats valt, komt een gloeiend bloemenveld wuivend tot leven in de wind. Buiten is alles prachtig verlicht en binnen kun je zonder gids en op eigen gelegenheid rondkijken en genieten van het huis. Tevens is er live muziek en voor de kinderen is er een gratis lampion. Een bezoek aan Slot Zuylen is op zaterdagavond 15 september extra bijzonder!

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Slot Zuylen, Oud-Zuilen
Meer info: website Slot Zuylen

Lichtjesavond Slot Zuylen zuilen vecht vechtstreek kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap gooi

OERRR Ontdek de vleermuizen van Boekesteyn
In de schemering kun je vleermuizen zien vliegen, al jagend op insecten. De batdetector van de boswachter zorgt ervoor dat je deze wonderlijke dieren ook in het donker kunt spotten: met je oren! Het apparaatje maakt vleermuisgeluiden hoorbaar voor mensen. Hoe donker het ook is, je hoort ze vliegen! De activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

vleermuis staatsbosbeheer

Loosdrecht Jazz Festival
Workshops, fun, mee-musiceren; gezelligheid; varen met muziek op de Loosdrechtse plassen; attracties voor kinderen; veel kramen met natuurlijke producten; rolling kitchens; live-muziek op locatie voorafgaande aan het festival. Met o.a.: Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Anton Goudsmit, Biggles Big Band o.l.v. Adrie Braat, diverse kinderensembles van muziekscholen en Workshop ‘Rommelen en trommelen’.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Oud-Loosdrechtsedijk
Meer Info: website Loosdrecht Jazz Festival

Jazz rond de haven tijdens Loosdrecht jazz festival 2

Pure Buren
De Pure Markt is in Amsterdam inmiddels een begrip, maar af en toe organiseren ze ook Pure Buren, in samenwerking met plaatselijke ondernemers, in steden en dorpen rondom Amsterdam. Op 16 september is het de beurt aan Hilversum! Pure producten worden verkocht door de producenten zelf. De gezellige Gijsbrecht wordt omgetoverd tot een markt met kraampjes, terrassen en kinderactiviteiten. Er is voor ieder wat wils, het assortiment is zowel culinair als ambachtelijk en er is ook non-food. Ga langs bij de puurste markt van Nederland!

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Gijsbrecht van Amstelstraat e.o.
Meer info: website Pure Markt

pure buren markt hilversum kindvriendelijk uitje met kinderen ouders

OERRR Struinen en broodje bakken met de boswachter (4+)
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Ontdek wie de bewoners van het bos zijn en hoe zij leven. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. De boswachter weet antwoord op al je vragen.
Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

OERRR Struinen en knutselen met de boswachter Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 's-Graveland kindvriendelijk uitje activiteit

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *