Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 13 t/m 15 oktober

Voor een deel van de regio begint dit weekend de herfstvakantie! Dat je niet weg hoeft te gaan om leuke dingen te doen, bewijzen deze Weekendtips. Ga naar een van de leuke voorstellingen, gezellige markten of leerzame workshops. Ook buiten is genoeg te doen. Fijn weekend!

De G is van Griezelen van theatergroep Smoesjes
Speciaal voor de Kinderboekenweek 2017 is deze spiksplinternieuwe voorstelling gemaakt. Het meisje Door houdt van lezen. En vooral van griezelboeken! Zodra er een nieuw deel van haar favoriete serie uitkomt, kan ze niet meer stoppen! Maar op school moet ze opletten: sommen, tafels, het alfabet en dictee… De juf is al die griezelende kinderen zat. Ze besluit griezelboeken te verbieden. Zal Door het laatste hoofdstuk ooit uitlezen….? Interactief, muzikaal, bijzonder en een presentje na afloop!

Wanneer: zaterdag 14 oktober
Waar: Theater IDEA, Soest
Meer info: website IDEA Soest

De G is van griezelen van theatergroep smoesjes tijdens kinderboekenweek

CoderDojo (7+)
Bij CoderDojo kunnen jongeren alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots. Op deze dag kunnen jongeren tijdens een CoderDojo-workshop kennismaken met programmeren. Deze keer kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Programmeren met scratch of aan de gang met de nieuwe robots die de coderdojo Hilversum heeft. Of misschien wel een website maken met HTML. Dit evenement is gratis, maar je moet je wel even van tevoren aanmelden.

Wanneer: zaterdag 14 oktober
Waar: Bibliotheek Hilversum
Meer info: website Bibliotheek Hilversum

buiten bock bij buiten in de kuil
Op 14 en 15 oktober schenken ze bij buiten in de kuil in Lage Vuursche heerlijke bockbiertjes. De vuurkachels worden flink opgestookt. Trek je stevige schoenen aan, zet je muts op, haal je warme jas uit de kast en ga lekker proeven van burgers en echte herfstbieren. En de kids? Die kunnen lekker spelen op het grasveld en rondrennen in het bos. Ook zijn er enkele leuke activiteiten voor hen.

Wanneer: zaterdag 14 en zondag 15 oktober
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: facebookevenement buiten bock

bier en appelsap festival buiten in de kuil lage vuursche kindvriendelijk familie hemelvaartsdag

De hoed van Vincent (6+)
Hoe zou jij jezelf schilderen als je een zelfportret zou maken? Vincent maakte veel zelfportretten en dat kun jij nu ook doen tijdens de workshops. Als je een zelfportret schildert, kun je jezelf precies zo laten kijken als je zelf wilt: blij, boos, trots, verdrietig, bang, verbaasd, of dromerig… In het museum ga je eerst goed kijken hoe Vincent van Gogh zichzelf schilderde. Dat was elke keer weer anders! Op sommige zelfportretten draagt Vincent een hoed. Daarna ga je naar het atelier. Daar zet je een hoed of een pet op, kijk je in de spiegel precies zoals je zelf wilt en schilder je je eigen zelfportret. Handig om even van tevoren te reserveren!

Wanneer: zaterdag 14 en zondag 15 oktober
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Meer info: website Van Gogh Museum

Schilderworkshop: dik en dun van gogh museum amsterdam kunst schilderen workshop kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap gooi
credits: website Van Gogh Museum

Piep, ik heb je!
Heb je altijd al willen weten hoe archeologen oude munten en andere metalen voorwerpen vinden? Grijp nu je kans! Naast gemeentehuis Goudestein in Maarssen kun je nu zelf met een metaaldetector op zoek gaan naar verborgen schatten. Je leert in deze workshop hoe je een metaaldetector moet gebruiken en ga je, net als een echte archeoloog, met een troffel zelf je vondsten uit het zand peuteren. Daarna bekijk je samen met de archeoloog wat je hebt gevonden en krijg je die, met een officieel detectordiploma, mee naar huis!

Wanneer: zaterdag 14 oktober
Waar: Gemeentehuis Goudestein, Maarssen
Meer info: website Archeologiedagen

Piep, ik heb je! archeologie archeologiedagen maarssen kind kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Archeologiedagen

Pure markt
De Pure Markt is in Amsterdam inmiddels een begrip. Meer dan 70 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op de gezellige terrassen met live muziek en de leukste zweefmolen van Nederland. Je vindt het aan de prachtige lanen nabij de Boswinkel en Bosbaan in het Amsterdamse Bos.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Amsterdamse Bos, Amstelveen
Meer info: facebookevenement

Pure Markt Amstelveen Amsterdamse Bos kind kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: facebook Pure Markt

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draait ‘Casper en Emma: de bergen in’ in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

Peppa Pig: De Grote Plons! (2+)
Peppa Pig is een vrolijk, lief en stoer varkentje dat gek is op spelletjes spelen en lekker plonzen in grote modderplassen. Misschien kennen jullie haar van Nickelodeon, waar ze dagelijks is te zien. Komend seizoen komt Peppa gezellig naar Spant met haar eigen familiemusical. In ‘De Grote Plons!’ beleeft ze met haar vriendjes de leukste avonturen. Prachtige handpoppen, kleurrijke decors en gezellige meezingliedjes maken de voorstelling tot één groot feest voor iedereen vanaf 2 jaar. Dus pak je laarzen en maak samen met Peppa ‘De Grote Plons!’.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Spant!, Bussum
Meer info: website Spant!

Peppa Pig: De Grote Plons! (2+) flint amersfoort kindvriendelijk uitje activiteit weekend theater voorstelling cultuur weekendtips

ING Wilde Buiten Dag (4+)

WILDE BUITEN DAG Graveland kind kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Natuurmonumenten

Je struint door het bos en komt onderweg allerlei challenges tegen. Samen met de boswachters ga je een fikkie stoken, beesten zoeken en train je alle andere skills die je nodig hebt in de natuur. Deze skills stempel je af in jouw eigen Boswachterspaspoort. Na afloop krijg je de felbegeerde Boswachter van OERRR badge! Reserveer van te voren online, want vol is vol!

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Groene Weelde op Kasteel de Haar
Wegens succes verlengd! Sinds 1 juni viert Kasteel de Haar de afronding van de recente parkrestauratie. Nog tot 31 oktober kun je op De Haar de groene rijkdom van weleer herbeleven! Groene Weelde omvat een gevarieerd binnen- en buitenprogramma voor zowel volwassenen als kinderen. En tijdens de herfstvakantie wordt nog een extra leerzame kinderactiviteit georganiseerd: Buiten speuren, binnen kleuren!

Wanneer: t/m 31 oktober
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Groene Weelde Kasteel de Haar kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit bier en appelsap weekend weekendtips gooi
credits: facebookpagina Kasteel de Haar

Rapunzel (3+)
Rapunzel is een meisje, een mooi maar eenzaam meisje. Ze zit al haar hele leven opgesloten in een hoge toren, helemaal alleen. De enige persoon die ze ziet is de heks, haar petemoei, die elke dag langs haar lange haar omhoog klautert. Rapunzel heeft geen idee dat er een wereld is buiten haar toren, een wereld vol van avonturen. Tot ze op een dag een ontdekking doet: er zit een deurtje in de toren, ze kan gewoon naar buiten! Voetje voor voetje betreedt ze deze, voor haar onbekende, wereld. Vanaf dat moment zal ze nooit meer eenzaam zijn.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Ostade A’dam, Amsterdam
Meer info: website Ostade A’dam

rapunzel het kleine theater

Klokhuis MaakLab Festival
Hou jij van knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen, lijmen, tekenen of gewoon lekker aanrommelen met materiaal? Kom naar het Klokhuis MaakLab bij Beeld en Geluid! Het Klokhuis MaakLab wordt iedere maand omgetoverd in een nieuw thema aansluitend op de Klokhuis Maakt-afleveringen op tv. En vanaf dit weekend start het Klokhuis MaakLab Festival, waarin alle knutselactiviteiten nog eens de revue passeren, twee weken lang!

Wanneer: elke zondag in oktober
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

KLOKHUIS MAAKLAB beeld en geluid hilversum kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap creatief

Kinderboekenfestival (4+)
Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze zondagmiddag! Zij kunnen terecht bij de voorstelling Jan de tovenaarsleerling, zelf meespelen bij de ‘meespeelvoorstelling’ Max en de Maximonsters, leren schrijven bij de schrijversworkshops. Bij Scholen in de Kunst kun je je uitleven met graffiti of maak je je eigen fantasiemonsters. Dool door een spookhuis, eet een lollie met échte insecten en maak vreselijk echte nepwonden met grime. En wat dacht je van het bouwen van je eigen minecraft-spookhuis?

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Bibliotheek het Eemhuis, Amersfoort
Meer info: website Eemhuis

Het Kinderboekenfestival in het Eemhuis in Amersfoort

Culturele Zondagen: Alles Kids
Na het succes van 2015 komt Alles Kids weer terug! En wel op de eerste zondag van de herfstvakantie. Het wordt een  programma voor jong én oud met voorstellingen, optredens, rondleidingen, lezingen, proefjes en tal van activiteiten waar kinderen zelf aan de slag kunnen. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken in Utrecht zoals o.a. het Museumkwartier, TivoliVredenburg, ‘t Hoogt en de Bibliotheek.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: diverse locaties in de binnenstad van Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Alles Kids Culturele Zondagen

Dikkie Dik Zomerspeurtocht
De laatste weken van de Dikkie Dik Zomerspeurtocht in de tuinen van Paleis Soestdijk zijn aangebroken. Na het succes van vorig jaar is er een speurtocht uitgezet waarin de kinderen op zoek kunnen naar Dikkie Dik, met allemaal nieuwe opdrachten en spelletjes. Samen kunnen kinderen  gaan zoeken naar Dikkie Dik en zijn vriendjes. Er ligt ook een leuk presentje klaar en aan het eind van de speurtocht is er voor de kinderen een glaasje limonade met een Dikkie Dik koekje in de Oranjerie.

Wanneer: t/m 22 oktober
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Meer info: website Paleis Soestdijk

dikkie dik paleis soestdijk speurtocht wandeling theater orangerie kindvriendelijk

Fien & Teun: Feest op de boerderij! (2+)
Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. In deze muzikale theatervoorstelling beleven Fien & Teun avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. De voorstelling is leerzaam, maar zit ook vol humor en vrolijke muziek. Voor en na de voorstelling kunnen de bezoekers zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ in de foyer van het theater. Hier kunnen ze al spelenderwijs van alles ontdekken over het leven op de boerderij. Natuurlijk komen Fien & Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto!

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Theater Gooiland, Hilversum
Meer info: website Theater Gooiland

Fien & Teun theater show voorstelling Openluchttheater Amersfoort kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips

Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam
Tot en met 31 oktober is in Rijksmuseum Muiderslot een bijzondere tentoonstelling te zien. ‘Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam’ laat de gedeelde geschiedenis zien van het slot aan de Vecht en de Stad aan de Amstel. Tevens is er bij deze tentoonstelling een interactief familiespel ontwikkeld. Geïnspireerd op de populaire escape rooms kunnen jonge bezoekers samen met hun familie verschillende puzzels oplossen. Iedereen krijgt een rol toegedeeld. Door samen te werken kan de code gekraakt worden om de schatkist van Graaf Floris V te openen! Nog leuker: in de herfstvakantie mogen opa’s en oma’s gratis!

Wanneer: t/m 31 oktober
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam muiden museum tentoonstelling kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *