Weekendtips Gooi en Vechtstreek 13 t/m 15 juli

We hebben de leukste weekendtips weer voor je op een rij gezet. Bezoek een leuke voorstelling, ga mee op pad met de boswachter of doe een leuke workshop. Fijn weekend!

Cirque Moustache bij Geertje’s Hoeve
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 6e keer door Nederland voor een zomertour. Op 14 en 15 juli zijn ze bij Geertje’s Hoeve. Een groep enthousiaste artiesten brengt ook dit jaar een nieuwe energieke familieshow, genaamd “Bravoure”. De naam van de voorstelling zegt het al, moed, spanning, stunts en daar heb je dus ook een echte stuntman voor nodig! Maar is hij wel op tijd aanwezig?

Wanneer: 14 en 15 juli
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Cirque Moustache

Zomertour van Cirque Moustache

Kinderatelier: Tekenen van Vlinders tot Dino’s
Je gaat de tijdlijn vullen die in de tentoonstelling Groen Gooi hangt. Van vlinders tot dino’s! II
Er worden dieren en natuur getekend die te maken hebben met de ontwikkeling van het landschap om ons heen. Dinosaurussen, wolven, maar een sneeuwklokje mag ook!

Wanneer: zaterdag 14 juli
Waar: HuizerMuseum, Huizen
Meer info: website HuizerMuseum

Kinderworkshops in het Huizer Museum

Kindermiddag (8+)
Op zaterdag organiseert het Comenius Museum in het kader van het Erfgoedfestival Groen in Gooi en Vecht een kindermiddag. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar onder leiding een speurtocht doen door het museum. Voor deze speurtocht is speciaal materiaal ontwikkeld, waardoor er het een en ander opgestoken kan worden.

Wanneer: zaterdag 14 juli
Waar: Museum Mausoleum Comenius, Naarden
Meer info: website Comeniusmuseum

Comenius Museum in Naarden

Boottocht naar eendenkooi
Met de overdekte fluisterboot word je in stilte vervoerd door de levendige natuur van het Naardermeer. Bij de eendenkooi ga je aan land. Ooit werden hier eenden voor de consumptie gevangen. Maar die tijden zijn al lang vervlogen. Nu ligt deze plek er stil en verlaten bij. Een ideale plek voor reeën en ander rustzoekers.

Wanneer: 14 en 15 juli
Waar: Gasterij Stadszigt, Naarden
Meer info: website Natuurmonumenten

Varen op het Naardermeer met de boswachter van Natuurmonumenten

Hans & Grietje de Musical
De populaire karakters Titus en Fien (Michael van Hoorne en Esther van Santen) keren terug in deze voorstelling. Zij staan garant voor hilarische scenes die jong en oud tranen van het lachen zullen bezorgen. Voorzien van een nieuw, suikerzoet decor, kostuums om van te smullen en uiteraard swingende meezingliedjes, is Hans & Grietje De Musical dé familievoorstelling die je niet mag missen!

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Theater Gooiland, Hilversum
Meer info: website Gooiland Theater

Hans en Grietje in t Spant in Bussum

Robin & Robel (10+)
Robin & Robel is geïnspireerd op het wereldwijd bekende aloude verhaal van Robin des Bois, ook bekend als Robin Hood, die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Een buitengewoon sprookje over ongelijkheid in verdeling vormgegeven als muziekspel in vier aktes. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Robin & Robel is een co-productie tussen Theater Gnaffel en Harlekijn Holland b.v.

Wanneer: 11 t/m 15 juli
Waar: Herman van Veen Arts Center, Soest
Meer info: website Herman van Veen Arts Center

OERRR Ontdek de geluiden uit het bos (4+)
Vind je het leuk om te ontdekken welke geluiden er klinken in de natuur? Je hoort vogels fluiten. Geritsel in de struiken en soms hoor je een specht roffelen. Zouden wij deze geluiden ook kunnen maken? In het bos verzamel je verschillende materialen waarmee je je eigen “instrument” maakt. Hoe leuk zou het zijn om een heel orkest te laten klinken met zelfgemaakte boskloppers en geluiden die we met onze handen en mond kunnen maken?

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

kindvriendelijk uitje activiteit Natuurmonumenten OERRR Bossafari met de boswachter in s-Graveland
Fotocredits: website Natuurmonumenten

Schuttersdag
Op elke eerste en derde zondag van de maand is het Schuttersdag op het Nederlands Vestingmuseum. De kanonniers nemen je mee terug in de tijd en laten je de geschiedenis zelf ervaren. Tussen 14.00 en 16.00 uur laten de kanonniers het vestinggeschut bulderen. Voor Schuttersdagen gelden de normale entreeprijzen.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Nederlands Vestingmuseum, Naarden
Meer info: website Vestingsmuseum

Het Nederlands Vestingsmuseum in Naarden

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *