Weekendtips Gooi en Vechtstreek 12 t/m 14 oktober

Tussen alle voorbereidingen door voor de lancering van het Bier en Appelsapboek deze vrijdag, hebben we natuurlijk ook de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Bezoek een mooie voorstelling, ga naar forteiland Pampus of ontmoet de cast van SpangaS in Beeld en Geluid. Fijn weekend!

Nationale Archeologiedagen op Pampus
In de Barbara-kamer toont Pampus enkele ‘topstukken’ uit de Oud Roest Collectie, zoals de Loopkat en de Manometer. Aan deze vrij nieuwe collectie van ‘archeologische vondsten’ hangen grotendeels nog onbekende verhalen. Speciaal voor de jonge Archeologiedagen-bezoekers is er een kleine quiz in elkaar gezet. Kinderen die alle antwoorden van de Loopkat Quiz goed hebben, krijgen in de museumshop een archeologisch presentje cadeau!

Wanneer: 12 t/m 14 oktober
Waar: Forteiland Pampus, Amsterdam
Meer info: website Pampus

Archeologiedagen op forteiland Pampus

OERRR Struinen met de boswachter in het herfstbos (4+)
Wandel mee met de boswachter over de buitenplaatsen van ‘s-Graveland en ontdek het herfstbos. Deze gezinswandeling is speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en duurt anderhalf uur. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand.

Wanneer: zaterdag 13 oktober
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

OERRR Struinen en knutselen met de boswachter Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 's-Graveland kindvriendelijk uitje activiteit

Lancering Wandelboek Bier en Appelsap
Het Bier en Appelsap Wandelboek kun je net als het eerste boek via onze eigen website bestellen of vanaf 12 oktober kopen bij de verkooppunten in de regio. Zo is het Wandelboek straks bijvoorbeeld te koop bij Homelovv (De Bilt), Mooi en Belle (Utrecht), Bruna Nachtegaalstraat (Utrecht), Vroeg (Bunnik), Bord en Meer (Utrecht), Little Wannahaves (Utrecht), Libris Boekhandel Broese (Utrecht), de Geertje’s Hoeve (Haarzuilens), Meneer Peer (Utrecht), Hebberz (Zeist) en Boek en Koek (Maarn). Het boek kost 14,99 en heeft 200 pagina’s. Als je het nu bij ons in de webshop bestelt, dan heb je het op 13 oktober in huis!

Wanneer: vanaf 13 oktober
Waar: Diverse verkooppunten in Utrecht e.o. en via de website van Bier en Appelsap
Meer info: website Bier en Appelsap

Bier en appelsap wandelboek utrecht gooi vechtstreek

 

Pyjama Party (6+) Pyjama party idea soest
Doe je mooiste pyjama aan en kom samen met je vriend of knuffel mee naar ons feest. De dansgroep van Kunstencentrum Idea opent deze avond met een dansvoorstelling! Je kunt meedoen aan diverse leuke workshops. Maak je eigen dromenvanger. Ga op de foto met onze grote knuffelbeer. Ontwerp je eigen vriendenboekje en nog veel meer. En natuurlijk zorgen we voor een lekker hapje en drankje.

Wanneer: zaterdag 13 oktober
Waar: Bibliotheek Idea, Soest
Meer info: website Ideacultuur

SpangaS viert herfstvakantie
De serie SpangaS is al bezig aan haar twaalfde seizoen en viert in november haar 2000e aflevering! Meer dan genoeg reden om de langstlopende jeugdserie eens uit te nodigen. Ontmoet de acteurs, ga met hen in gesprek en test wie de grootste SpangaS-kenner is, of knutsel props voor op de set van het dertiende seizoen. In de masterclass ontmoet je de super leuke SpangaS-acteurs die je van alles vertellen over hun personage en wat hij of zij allemaal meemaakt.

Wanneer: 13 t/m 28 oktober
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

Groepsfoto Spangas in Beeld en Geluid in Hilversum

Smokey Goodness Winter BBQ Festival
Na het uit de hand gelopen succes van de launch party van het boek Smokey Goodness 3 gooien ze voor de lancering van Smokey Goodness – Winter BBQ het roer drastisch om. Ze slaan de handen in één met Rare (organisator Taste of Amsterdam e.a.) en maken er samen op 13 oktober een feestje van. Bij buiten in de kuil ga je proeven van winterse BBQ food, bijpassende drankjes, geniet je van live entertainment, verdiep je je in een workshop of demonstratie en shopt je op de Winter BBQ market.

Wanneer: zaterdag 13 oktober
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookevent

Winter_BBQ_Smokey_Goodness

Wonder, Kinderen! door het Strijkkwintet uit het Radio Filharmonisch Orkest (6+)
Kinderen zijn nieuwsgierig en houden net zo goed van goede concerten als hun (groot)ouders. Er is veel te zien, lekker te luisteren en ja: je mag bij ons gewoon een beetje wiebelen tijdens het concert. De concerten beginnen om 11 uur en duren ongeveer een uur en zijn goed te volgen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Meer info: website MCO gebouw

Familieconcerten in MCO gebouw in Hilversum
Foto: Rene Knoop

Dikkie Dik en de taart (2+)
Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: Theaterpand Weesp, Weesp
Meer info: website Theaterpand Weesp

Dikkie Dik door Kira Kool

Trots Markt
Bij Kasteel Groeneveld staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trots Markt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Pim in Singer Laren
De Kinderboekenweek wordt afgesloten met een bijzondere familievoorstelling van het kinderboek ‘Pim in Singer Laren’ van Gitte Spee. Onder muzikale begeleiding leest Gitte voor, terwijl op groot scherm de prachtige illustraties van Pim en zijn vrienden worden getoond.
Ieder karakter uit het boek wordt verbonden aan een muziekinstrument en heeft een eigen herkenbaar motief. Zo klinkt Pim als een klarinet, muis als dwarsfluit en worden de drie zwanen door de hoorn vertolkt.

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: Singer Laren
Meer info: website Singer Laren

Pim in Singer Laren

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *