Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 12 t/m 14 januari

Dit weekend zijn er heel veel leuke voorstellingen te zien. Maar er zijn ook leuke activiteiten in het bos en in het museum. Voor ieder wat wils dus. Fijn weekend!

Wintersprookje (6+)
Wintersprookje gaat over een jaloerse koning die een grote fout begaat en daardoor zijn dochter verliest. Hij reist van Atlantis tot Bohemen en beleeft de vreemdste avonturen. Krijgt de koning een tweede kans? En vindt hij ooit nog zijn dochter terug? Wintersprookje is een geestig verhaal over liefde en vriendschap die uiteindelijk overwinnen. Een fantasierijk theaterstuk dat met gemak alle leeftijden meeneemt in de magie van theater. Een knap gemaakte voorstelling, waarin de acteurs op een eenvoudige, heldere manier het stuk ‘The Winter’s tale’ van Shakespeare voor kinderen begrijpelijk maakt, zonder dat het kinderachtig wordt. Het podium begint nagenoeg leeg en verandert met minimale middelen al snel in een paleis, een bos met een beer en een Siciliaans feest.

Wanneer: vrijdag 12 en zondag 14 januari
Waar: Theater in Zuyd, Bussum
Meer info: website Noord Hollands Toneel

Wintersprookje Noord Hollands Toneel kindvriendelijk uitje activiteit theater voorstellingen
Credits: website Noord Hollands Toneel

Spijker (8+)
Spijker heeft onmogelijke ouders. Zijn moeder komt erachter dat zijn vader zijn baan kwijt is. Dat probeerde hij geheim te houden, maar toen dat mislukte werden ze nog onmogelijker dan normaal. Nu zijn ze uit elkaar, maar er is te weinig geld om te verhuizen dus hebben ze alles door de helft gedaan. Maar hoe splits je één w.c., of één keuken? En hoe werkt dat met één kind..? Als Spijker op een avond ontdekt dat er een meisje onder zijn bed verstopt zit, weet hij niet hoe hij het heeft. Wie is dit meisje dat op elke vraag een antwoord lijkt te hebben? Hoe komt zij aan dat vuur in haar ogen? En kan zij Spijker helpen bij het opvoeden van zijn o zo lastige ouders?

Wanneer: vrijdag 12 en zaterdag 13 januari
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

Spijker Toneelmakerij voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit krakeling amsterdam
Credits: website De Krakeling
OERRR Op zoek naar diersporen met de boswachter Natuurmonumenten kindvriendelijk uitje activiteit bos natuur
Credits: website Natuurmonumenten

OERRR Op zoek naar diersporen met de boswachter
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. In de winter zijn de diersporen in het bos soms heel goed zichtbaar.  Hier ga je samen met de boswachter naar op zoek. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand. Aan het einde van deze wandeling drink je gezellig een kop warme chocolademelk.

Wanneer: zaterdag 13 januari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draaien ‘Draken & Deuntjes’ en ‘Rika & Krokodil’ in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

Kinderfilm Rita en krokodil

Panama
Het beeldende, muzikale ‘Panama’, geïnspireerd op het bekroonde kinderboek ‘O wat mooi is Panama’ van Janosch, is een ode aan de fantasie en laat zien dat reizen in je hoofd makkelijk en geweldig is. Twee vuilnismannen zijn op zoek naar het land van hun dromen. In de rol van kleine Tijger en kleine Beer bouwen ze een prachtige fantasiewereld uit plastic dopjes, zakjes en flesjes en toveren ze bloemen, bomen, vogels en insecten tevoorschijn. In deze wereld hebben ze fantastische ontmoetingen met een kraai, een egel, een vos en een haas, ontdekken ze een zacht bankstel en sluiten ze vriendschap voor het leven.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: De Boerderij, Huizen
Meer info: website Spant!

PANAMA janosch voorstelling toneel theater kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Spant!
OERRR Vette Vogelmiddag op Hoeve Wielrevelt Natuurmonumenten kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Natuurmonumenten

OERRR Vette Vogelmiddag op Hoeve Wielrevelt
Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben. Tijdens de Vette Vogel Dag maak je samen met de boswachters heerlijke vogelsnacks. Je leert hoe je zelf vetbollen en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel omtovert in een snackbar. Als je al dat lekkers hebt gemaakt voor de vogels heb je zelf ook wel wat verdiend. Boven een vuurtje rooster je je eigen broodje of pof je lekkere popcorn. Dat wordt smullen!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt
Meer info: website Natuurmonumenten

Vlieger zonder koord (6+)
Een familie is op de vlucht omdat het thuis niet meer veilig is. Vlieger Zonder Koord vertelt over de reis die ze maken en de moed om een nieuw leven op te bouwen in een onbekende wereld. Over hoe de familieleden met vallen en opstaan een nieuw evenwicht proberen te vinden. Deze dansvoorstelling beweegt tussen spanning, ontroering, opluchting en blijdschap. Open je ogen, open je hart en laat je meenemen op een onvergetelijke reis.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

DANSTHEATER AYA / ERIK KAIEL VLIEGER ZONDER KOORD De Krakeling voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website De Krakeling
Struinen met de boswachter in het winter bos kindvriendelijk uitje activiteit vogel
Credits: website Natuurmonumenten

OERRR Struinen met de boswachter in het winterbos (4+)
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. In de winter is het koud en is er minder voedsel te vinden voor de dieren. Hoe komen ze aan voldoende voedsel? Hoe houden zij hun huisje lekker warm? De boswachter weet antwoord op al je vragen. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand.  Na de wandeling ga je bij een vuurtje een lekker broodje bakken.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Vermist! De Hercules van P.C. Hooft
Rond 1645 komt de Amsterdamse dichter Jan Vos vaak op bezoek bij P.C. Hooft op het Muiderslot. Vos schrijft een gedicht over een schilderij van Hooft waarop de Romeinse god Hercules staat afgebeeld. Dit gedicht is de enige concrete vermelding van een kunstwerk dat destijds in de Ridderzaal van het Muiderslot heeft gehangen. Nu, ruim 370 jaar later, gaan we op zoek naar het beschreven schilderij. Welke bestaande schilderijen voldoen aan de theatrale beschrijving van Vos? Bestaat het schilderij überhaupt nog? En zo ja, waar is het dan? In Vermist! De Hercules van P.C. Hooft staat deze onthullende zoektocht centraal.

Wanneer: t/m 2 april
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

VERMIST! DE HERCULES VAN P.C. HOOFT Muiderslot museum kasteel tentoonstelling kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Muiderslot

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *