Weekendtips Gooi en Vechtstreek 11 t/m 13 januari

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bewonder de sterren of ga op pad met de boswachter bij bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, bezoek een gezellige film of de voorstelling over Dikkie Dik. Fijn weekend!

Bewonder nevels bij de Sterrenwacht
Ontdek op vrijdagavond nevels door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig je kunt binnenlopen tussen 20.00 – 22.00 uur.

Wanneer: vrijdag 11 januari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Sterrenwacht 's-Graveland gooi en vechtstreek sterren heelal kijken kindvriendelijk uitje activiteit

Film: De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen
In het Grote Dierenbos is nog steeds van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast viert Stoffel de Schildpad zijn verjaardag en hij heeft wel een heel bijzondere wens: hij wil leren vliegen. Daar weten Ed & Willem Bever wel wat op. En dan is het ook alweer tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Meneer de Raaf van Team Zwart zet letterlijk alles op alles om nu eens te winnen, maar zal dat hem lukken?

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

De film de fabeltjeskrant

OERRR Spoorzoeken met de boswachter
Ga samen met de boswachter spoorzoeken op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Een pootafdruk, etensresten of een veer. Deze vertellen je het verhaal van welk dier hier is geweest en wat hij heeft gedaan. De boswachter leert je deze sporen te vinden en te herkennen.
Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand. Na afloop drink je gezellig een kop warme chocolademelk.

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

OERRR Struinen en knutselen met de boswachter Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 's-Graveland kindvriendelijk uitje activiteit

Dikkie Dik en de taart (3+) door Kira Kool
Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: De Mess, Naarden
Meer info: website de Mess

Dikkie Dik door Kira Kool

World Press Photo
De 60ste editie van de World Press Photo toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend. Naast de meest spraakmakende persfoto’s zijn ook de winnaars van de Digital Storytelling Contest te zien. Interessant om eens een kijkje te gaan nemen met wat oudere kids!

Wanneer: o.a. 12 en 13 januari
Waar: Museum Hilversum, Hilversum
Meer info: website Museum Hilversum

Bier en Appelsap Wandelboek
Heb je je ook voorgenomen om in het nieuwe jaar meer naar buiten te gaan? Koop dan ons Bier en Appelsap Wandelboek vol met leuke tips! Het Wandelboek kun je net als het eerste boek via onze eigen website bestellen of kopen bij diverse verkooppunten in de regio. Bijvoorbeeld bij Sees (Hilversum), Homelovv (De Bilt), Mooi en Belle (Utrecht), Vroeg (Bunnik), de Geertje’s Hoeve (Haarzuilens), Meneer Peer (Utrecht), Hebberz (Zeist) en Boek en Koek (Maarn).

bier en appelsap wandelboek header

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *