Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 11 t/m 13 augustus

Met mooi weer in het verschiet staat deze editie van de weekendtips vol met bijzondere natuuractiviteiten. Maar ook als je meer van cultuur houdt, zijn er ook weer de nodige festivals, voorstellingen en kunstactiviteiten. Voor ieder wat wils dus. Fijn weekend!

De Parade
Vanaf dit weekend staat De Parade twee weken in Amsterdam! Eigenlijk is het een theaterfestival. Maar ook als je niet zo’n theaterfan bent, kun je je hart ophalen bij al het lekkers van de mobiele restaurants. Lekker mensen kijken op het terras en de kinderen kunnen zwieren in de zweefmolen of knutselen en schilderen in de kinderhoek.

Wanneer: t/m 27 augustus
Waar: Martin Luther King Park, Amsterdam
Meer info: website De Parade

de parade utrecht park kindvriendelijk

Reeën kijken
Veel mensen hebben weleens een ree gezien. Je hoort gekraak in de bosjes, je kijkt en ziet nog net iets bruins in de verte verdwijnen. Reeën komen veel voor in Nederland, maar ze zijn schuw. Onze boswachter weet waar ze zich ophouden en dat vergroot de kans op een ontmoeting met deze prachtige dieren. Ga in de avondschemering op pad met de boswachter en ontdek reeën in het Corversbos, vlakbij Hilversum. Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Wanneer: vrijdag 11 of zaterdag 12 augustus
Waar: Corversbos, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

staatsbosbeheer foto ree natuur boswachter bos

De grote reptielenshow
Tijdens deze interactieve en educatieve show nemen reptielenexpert Romilly van den Bergh en ecoloog Sterrin Smalbrugge je mee in de bijzondere wereld van de reptielen. Van een kleine hagedis tot een volwassen cobra, ze vertellen er alles over en laten je ook live kennismaken met de dieren. Een voorstelling voor durfals en wetenschappers in de dop!

Wanneer: zaterdag 12 augustus
Waar: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Meer info: website Vondelpark Openluchttheater

Etmaal op boerderij Vredegoed (7+)
Houd je van buiten spelen, avonturen beleven en heb je zin in wat anders dan de speeltuin of de kinderboerderij om de hoek? Dan is het jaarlijkse IVN Natuuretmaal in Tienhoven echt iets voor jou! Er is een workshop Bushcraft en ook een vaartocht staat op het programma. Na het kampvuur ga je op zoek naar nachtdieren zoals uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Daarna slaap je op het hooi onder de kapschuur van de schapenboerderij of in je eigen tentje!

Wanneer: zaterdag 12 en zondag 13 augustus
Waar: Streekmuseum Vredegoed, Tienhoven
Meer info: website IVN

IVN Vredegoed museum boerderij kindvriendelijk tienhoven

In de stijl van de Stijl (6+)
In de kinderworkshop In de stijl van De Stijl gaan de kinderen eerst de abstracte kunstwerken van Mondriaan bekijken en bespreken. Wat valt je op? Wat is eigenlijk abstract? En hoe is het schilderij gemaakt? Daarna gaan ze onder begeleiding van een museumdocent zelf aan de slag. Het gemaakte kunstwerk mag na afloop mee naar huis.

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

In de stijl van De Stijl mondriaan mondriaanhuis kunst workshop kindvriendelijk weekend amersfoort

TrotsMarkt
Deze zondag is er op Kasteel Groeneveld weer een TrotsMarkt. Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fairtrade maar wel duurzaam en met een mooi verhaal. Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Maar lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknickkleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website TrotsMarkt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Dikkie Dik Zomerspeurtocht
Deze zomer kunnen kinderen weer op zoek naar Dikkie Dik in de tuin van Paleis Soestdijk. Na het succes van vorig jaar is er een speurtocht uitgezet met allemaal nieuwe opdrachten en spelletjes. Samen kunnen kinderen  gaan zoeken naar Dikkie Dik en zijn vriendjes. Er ligt ook een leuk presentje klaar en aan het eind van de speurtocht is er voor de kinderen een glaasje limonade met een Dikkie Dik koekje in de Oranjerie.

Wanneer: t/m 20 augustus
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Meer info: website Paleis Soestdijk

dikkie dik paleis soestdijk speurtocht wandeling theater orangerie kindvriendelijk

Klokhuis Maaklab: letterkunst
In het Klokhuis Maaklab komen kids in aanraking met verschillende gereedschappen uit het programma Klokhuis en kunnen ze zelf aan de slag met knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen en lijmen. Het maakproces krijgt ook een multimediale draai; zo kun je bijvoorbeeld vloggen en animeren. Ga aan de slag met pen en papier, en ontwerp je eigen alfabet!

Wanneer: elke woensdag en zondag in augustus
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

Klokhuis maaklab: werken met hout beeld en geluid hilversum museum kunst wetenschap cultuur kind kindvriendelijk kids kinderen weekend weekendtips gooi

OERRR Watersafari in ‘s-Graveland (4+)
Ga mee op watersafari en ontdek in anderhalf uur wat er leeft in het water: vang en zoek! In het bezoekerscentrum krijg je een schepnetje, een bak en een zoekkaart mee. Bij het water laat de boswachter je zien hoe je de diertjes het beste kunt vangen. Gevangen?! Nadat je ze goed hebt bekeken, zet je ze natuurlijk weer voorzichtig terug in het water. Je komt tijdens de wandeling misschien ook watermunt tegen. Gevonden?! Dan zetten we er overheerlijke thee van die jij mag proeven!

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

watersafari excursie kinderen 's graveland brambergen oerrr natuur uitje kidsproof kindvriendelijk

Groene Weelde op Kasteel de Haar
Sinds 1 juni viert Kasteel de Haar de afronding van de recente parkrestauratie. Gedurende de hele zomer kun je op De Haar de groene rijkdom van weleer herbeleven! Groene Weelde omvat een gevarieerd binnen- en buitenprogramma voor zowel volwassenen als kinderen.

Wanneer: t/m 3 september
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

kasteel de haar haarzuilens utrecht uitje met kinderen kindvriendelijk speurtocht

Rondvaart met de boswachter (4+)
Vaar met de boswachter door de wateren van het Amsterdamse Bos. Hoe ziet het bos eruit vanaf het water? In een open boot maak je een mooie tocht van ongeveer anderhalf uur.

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Amsterdamse Bos, Amstelveen
Meer info: website Amsterdamse Bos

Rondvaart Amsterdamse bos amsterdam amstelveen natuur kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips

ZOO’n ZOOmer Food Festival
Kinderen kunnen de hele zomervakantie tijdens ZOO’n ZOOmer samen op spannende reizen in het park en komen zo op allerlei plekken achter de schermen. Maar dit weekend is er ook nog het ZOO’n ZOOmer Food Festival! Het staat bol van de authentieke foodtrucks met smaakvolle gerechten voor jong en oud. Uiteraard ontbreekt de muziek niet en zijn er talentvolle zomerse bands die de sfeer versterken. Een bijzondere plek voor een festival, waar je met vrienden, collega’s of familie heerlijk kunt proeven en proosten tussen de dieren.

Wanneer: 10 t/m 13 augustus
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

Zoo'n zoomer foodfestival dierenpark amersfoort kind kindvriendelijk uitje activiteit

Dubuffet bouwenDubuffet Rijksmuseum kunst museum tentoonstelling kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips amsterdam
Deze zomer staan de Rijksmuseumtuinen vol kleurrijke beelden van de Franse kunstenaar Jean Dubuffet (1901-1985). Kijk eens rond en bedenk wat je zelf zou willen maken. Er staan blokken klaar waarmee je in de stijl van Dubuffet je eigen beeld kunt bouwen. In de zomer dagelijks te bezoeken van 13-16 uur, vanaf 4 jaar.

Wanneer: t/m 3 september
Waar: Rijksmuseum, Amsterdam
Meer info: website Rijksmuseum

Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam
Tot en met 31 oktober is in Rijksmuseum Muiderslot een bijzondere tentoonstelling te zien. ‘Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam’ laat de gedeelde geschiedenis zien van het slot aan de Vecht en de Stad aan de Amstel. Tevens is er bij deze tentoonstelling een interactief familiespel ontwikkeld. Geïnspireerd op de populaire escape rooms kunnen jonge bezoekers samen met hun familie verschillende puzzels oplossen. Iedereen krijgt een rol toegedeeld. Door samen te werken kan de code gekraakt worden om de schatkist van Graaf Floris V te openen!

Wanneer: t/m 31 oktober
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

Muiderslot, de geheime sleutel van Amsterdam muiden museum tentoonstelling kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *