Weekendtips Gooi en Vechtstreek 10 t/m 12 augustus

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bezoek Beeld en Geluid, neem een kijkje op de Trots Markt of ga gezellig een taartje eten bij Fort Nieuwersluis. Fijn weekend!

Gezinsrondleidingen bij paleis Soestdijk
Speciaal voor de zomervakantie zijn er weer gezinsrondleidingen. De rondleiding vindt iedere dag (m.u.v de maandag) plaats om 11.00 uur. Tijdens deze rondleiding besteden de gidsen extra aandacht aan de kinderen, die een actieve rol in de rondleiding krijgen. Ook de Jachtkamer wordt bezocht. Of kies voor een bezoek aan het Wilhelmina Chalet, het speelhuisje van Wilhelmina, het Sportpaviljoen en het speelhuisje ‘Ixenita’. Deze drie unieke plekken zijn te bezoeken met de exclusieve tuinrondleiding en ook erg leuk voor kinderen. De rondleiding vindt iedere dag (m.u.v de maandag) plaats om 13.00 uur. Deze exclusieve rondleidingen zijn alleen op inschrijving en dienen vooraf via de website gereserveerd te worden.

Wanneer: de hele zomervakantie (m.u.v. de maandagen)
Waar: Paleis Soestdijk, Soestdijk
Meer info: website Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk in Baarn

OERRR Struinen met de boswachter (4+)
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Ontdek wie de bewoners van het bos zijn en hoe zij leven. De boswachter weet antwoord op al je vragen. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken.
Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand.

Wanneer: zondag 12 augustus
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

kindvriendelijk uitje activiteit Natuurmonumenten OERRR Bossafari met de boswachter in s-Graveland
Fotocredits: website Natuurmonumenten

Bezoek Beeld en Geluid
In de Beeld en Geluid experience ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. Dit is de vaste opstelling van het museum. BN’ers leiden je virtueel rond in de wereld van radio en televisie. In verschillende themapaviljoens stap je in de schoenen van mediamakers, check je hoe mediawijs je bent en ontdek je het verleden van de Nederlandse media. Jouw entreebewijs voor de Beeld en Geluid experience is een ring. Door ‘m te scannen in de tentoonstellingen weten ze wie je bent. Zo kan jouw persoonlijke virtuele gids je helpen en kunnen ze alle opnames en foto’s die je maakt naar jouw emailadres mailen.

Wanneer: dinsdag t/m zondag in de zomervakantie
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

Beeld en Geluid Hilversum

Theetuin van Fort Nieuwersluis
Elke zondag van 10.00 uur – 17.00 uur kun je in de Theetuin van Fort Nieuwersluis genieten van goede koffie/thee & sappen, heerlijke huisgemaakte taarten, verse soep en een lunch- of borrelplankje. Bij minder weer kun je gezellig binnen zitten en bij mooi weer hebben ze een terras in het zonnetje.

Wanneer: zondag 12 augustus
Waar: Theetuin Fort Nieuwersluis, Nieuwersluis
Meer info: website Fort Nieuwersluis

Taartjes eten op het terras bij Theetuin Fort Nieuwersluis

Bubbelbal & Pasta!
Eerst een fijne boswandeling maken en dan een sportief potje bubbelvoetbal in bubbelpakken en bijkomen met een lekkere pasta (vers bereide pasta’s met 3 verschillende sauzen en natuurlijk diverse toppings). Een top vakantiemiddagje voor jong en oud!

Wanneer: vrijdag 10 augustus
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookpagina buiten in de kuil

buiten in de kuil lage vuursche drakensteyn paviljoen restaurant horeca boswandeling met kinderen kids kindvriendelijk

Trots Markt bij Kasteel Groeneveld
Bij Kasteel Groeneveld staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 12 augustus
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trots Markt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Zomer op het Muiderslot
Elke dinsdag en donderdag is er gratis meespeeltheater op het slotplein. De voorstelling ‘De zoen van Jacoba’ wordt niks zonder inbreng van onze bezoekers… Leuk voor jong en oud! Op woensdag in de zomervakantie staat er een middeleeuwse boogschietbaan in de boomgaard.
En er is de tentoonstelling Gewapend met Schoonheid. Welke machtsmiddelen konden vrouwen vroeger én kunnen vrouwen van nu gebruiken om hun invloed aan te wenden? Ontdek het antwoord op die vraag op de tentoonstelling. Maar je kan natuurlijk ook gewoon rondkijken in het kasteel en de ridder- en torenroute volgen!

Wanneer: juli t/m 2 september
Waar: Kasteel Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

Muiderslot Muiden kindvriendelijk uitje kasteel

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *