Weekendtips Amsterdam 8 t/m 10 december

In Amsterdam is altijd wel wat te doen, dat blijkt maar weer uit deze weekendtips. Met leuke voorstellingen, workshops, en andere (winterse) activiteiten hoef je je geen moment te vervelen! Fijn weekend!

Schilderworkshop: Dik en Dun
Met verf kun je alle kanten uit: dunne waterverf waaruit de druipers druppelen, of vette klodders verf. Vincent van Gogh heeft het allemaal geprobeerd. Ga nu zelf aan de slag! Het is spannend, om dat allemaal in één schilderij te doen. Beginnen met een waterige lentedag en uitkomen bij dikke klodders bloesem in een appelboom. In deze workshop maak je je eigen boomgaard in dik en dun.

Wanneer: zaterdag en zondag
Waar: Van Gogh Museum
Meer info: website Van Gogh Museum

Schilderworkshop: dik en dun van gogh museum amsterdam kunst schilderen workshop kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap gooi
credits: website Van Gogh Museum

Walvisjong (2+)
Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen op het strand, net als zij. Het meisje zorgt voor hem neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug, snel terug… WalvisJong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een kind en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen… Geïnspireerd op het boek ‘De kleine walvis’ van Benji Davis.

Wanneer: zaterdag en zondag
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

Sneeuwwitje, een wintervoorstelling (3+)

Sneeuwwitje, het kleine theater voorstelling diemen kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: Anke Engels

Eens, midden in de winter, toen de sneeuwvlokken uit de hemel dwarrelden, zat een koningin te naaien bij een kozijn van zwart ebbenhout. Terwijl ze daar zat prikte ze zich in haar vinger. Er vielen drie druppels bloed in de sneeuw. Omdat dat rood in de witte sneeuw er zo mooi uit zag wenste de koningin dat ze een kindje had, met een huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout. Zo begon het sprookje van Sneeuwwitje, honderden jaren geleden. Dit jaar brengen ze haar tot leven… Het Kleine Theater speelt een warm winterverhaal. Een muzikale, vrolijke familievoorstelling.

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Theater De Omval, Diemen
Meer info: website De Omval

De Vier Jaargetijden met Angela Schijf
Ontdek samen met Angela Schijf een van de hoogtepunten uit de klassieke muziek: De Vier Jaargetijden van Vivaldi. Angela en haar orkest -het Vivaldi Consort- gaan op reis, dwars door de seizoenen. Kinderboekenschrijfster Imme Dros schreef voor deze voorstelling een spannend sprookje. Twee zusjes, de één braaf, de ander brutaal, belanden in de wondere wereld van Vrouw Holle. Daar moeten ze opdrachten vervullen en ontdekken ze de kracht van de natuur. Als het er echt op aan komt, is het dan wel zo handig om altijd maar braaf te zijn? Angela over Vier jaargetijden: “Het plezier dat ik beleef aan klassieke muziek wil ik delen met zoveel mogelijk mensen!”

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: DeLaMar Theater, Amsterdam
Meer info: website DeLaMar

De Vier jaargetijden met Angela schijf in de flint in amersfoort

Amsterdam Light Festival voor kids
Dit jaar is er een speciale kinderafvaart van de Amsterdam Light Festival Cruise! Op deze 90 minuten durende vaart zie je alles wat je tijdens de “gewone” rondvaart ook ziet, maar met een speciaal voor de jongere gasten aangepast gidsverhaal. Je komt langs alle 40 kunstwerken, en hoort van de gids wie ze gemaakt heeft en wat de kunstenaar ermee wil zeggen. De ouders mogen natuurlijk ook gewoon mee!

Wanneer: t/m 6 januari 2018
Waar: de steiger tegenover het Hard Rock Café, Amsterdam
Meer info: website Blue Boat

Amsterdam Light Festival 2017 kindvriendelijk uitje activiteit amsterdam
Credits: website Blue Boat

De Rattenvanger (6+)
Aan de rand van Hamelen woont Luca naast de vuilnisbelt. Als Luca op haar fluit speelt komen zelfs de ratten luisteren, zo mooi klinkt het. Hamelen is in handen van burgemeester Snijder, een ijdele alleenheerser. Iedereen in de stad moet voor hem juichen en buigen. En alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en Hamelen is geweldig. Alhoewel… Af en toe verdwijnen er mensen én er komen steeds meer ratten in de stad. Maar daar kun je maar beter niet over klagen. Op een avond wordt er op de deur geklopt van het gemeentehuis. Als de burgemeester open doet hoort hij een fluit en staart in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint…

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Oostblok, Amsterdam
Meer info: website Oostblok

Rattenvanger voorstelling oostblok amsterdam kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Oostblok

Kerstboom zagen in De Vuursche
Maak een gezellige start van de feestdagen en zoek met je hele gezin je eigen kerstboom uit in boswachterij de Vuursche. Je mag de boom zelf zagen of met kluit uitspitten. De boswachter van Staatsbosbeheer wijst je de weg en helpt je als dat nodig is. Heb je zelf een schop of zaag, neem die dan mee. Met de 500 bomen die de boswachter heeft geselecteerd, is er keuze genoeg. Wees er wel op tijd bij want op is op!

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Bosbad De Vuursche, Baarn
Meer info: website Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer kerstboom zagen kindvriendelijk uitje activiteit vuursche baarn
Credits: website Staatsbosbeheer

Goedemorgen Blue! (2+)
Op een ochtend ontwaakt Blue en ze duikt in de verborgen zee van haar ontbijt. Een gewoon meisje en haar fantastische wereld. Een fysieke theatervoorstelling door drie vrouwen die de taak hebben om kunst te blijven maken.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Casa Munganga, Amsterdam
Meer info: website Munganga

Goedemorgen Blue casa munganga amsterdam voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Casa Munganga

Minoes en De Grote Hummimummi Kerstspecial
Zondag kan je in Kriterion naar twee leuke kinderfilms. De klassieker ‘Minoes’, waarin Poes Minoes uit de Emmalaan niet snapt waarom ze er plots uitziet als een een charmante jongedame. En de animatiefilm ‘De Grote Hummimummi Kerstspecial’ over Hummimummi, die samen met zijn beste vriendin en overbuurvrouw een karaokespecial wil opnemen.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Kriterion, Amsterdam
Meer info: website Kriterion

ICE* Amsterdam
Nog tot en met 4 februari kan je iedere dag schaatsen op de mooiste schaatsbaan van de stad, op het Museumplein. Kijk op de website voor actuele openingstijden en evenementen.

Wanneer: t/m 4 februari 2018
Waar: Museumplein, Amsterdam
Meer info: website ICE* Amsterdam

Ice Amsterdam schaatsbaan amsterdam museumplein kindvriendelijk uitje activiteit winter schaatsen
Credits: facebookpagina ICE* Amsterdam

Voorstellingen in het Muziekgebouw
Zondag zijn er twee kindervoorstellingen te zien in het Muziekgebouw op het Museumplein. Een gezongen stripverhaal over de mythische componist BerBerio (6+), en HiHaHuttenBouwers (2+), een speels en fantasievol duet tussen muziek en dans.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Muziekgebouw, Amsterdam
Meer info: website Muziekgebouw

Muziekgebouw huttenbouwers voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit amsterdam
Credits: website Muziekgebouw

Cinemini: Het kleine vogeltje
Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van EYE. Na de bijzondere korte (animatie)films, vaak uit de rijke collectie van EYE, kunnen de kinderen verder spelen met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak onder leiding van de Taartrovers.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: EYE, Amsterdam
Meer info: website EYE

Winter op Pampus
Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Forteiland Pampus, Muiden
Meer info: website Pampus

Forteiland Pampus Winterlicht kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Pampus

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *