Weekendtips Amsterdam 16 t/m 18 februari

Deze editie van de weekendtips is bomvol en voor ieder wat wils. Ga je naar een leuke voorstelling, een interessante workshop of lekker naar buiten? Er is van alles te doen. Fijn weekend!

Beauty en het beest (8+)
Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal. Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien zoeken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Wanneer: vrijdag 16 februari
Waar: De Meervaart, Amsterdam
Meer info: website De Meervaart

Eet je bord leeg (4+)
De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. En – ieuw – wat zijn die groene dingetjes in de saus? De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht. ’s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Daar kan je vast hele lekkere hamburgers van bakken. Of balletjes voor in de soep. En moet je eens opletten hoe er dan zal worden gesmuld… Eet je bord leeg is een bitterzoete komedie met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen.

Wanneer: vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

Winter op Pampus
Wegens succes verlengd! Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

Wanneer: vrijdag- en zaterdagavond, t/m 17 maart
Waar: Forteiland Pampus, Muiden
Meer info: website Pampus

Forteiland Pampus Winterlicht kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Pampus

Don Quichot (8+)
Geen ballet dat beter helpt tegen de winterblues dan Don Quichot. Het Nationale Ballet danst dit werk vol virtuositeit, levenslust en Spaans temperament in de versie die Alexei Ratmansky in 2010 speciaal voor het gezelschap creëerde.

Wanneer: vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari
Waar: Nationale Opera & Ballet, Amsterdam
Meer info: website Nationale Opera & Ballet

Dirk Scheele – Feest!
De première van Dirks nieuwe voorstelling Feest!! Dirk Scheele gaat een groot feest geven. Waarom? Omdat het gewoon leuk is om een feest te geven! Op veler verzoek gaat Dirk opnieuw op tour met een echte rock & rollband. Samen met een basgitarist, toetsenist, drummer en een hartveroverende zangeres speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes. Het wordt een spetterend theaterconcert! Niks is Dirk te gek en de kinderen mogen natuurlijk allemaal meedoen; ze gaan zelfs muziek maken met kartonnen kokertjes, emmers, sleutelbossen, ballonnen en mondharmonica’s. Het popconcert mondt uit in een daverend dansfeest als Dirk en de kinderen samen gaan dansen op een swingende discomedley van Dirks liedjes. Als klap op de vuurpijl heeft Dirk een aantal leuke en grappige muzikale verrassingen voor de kinderen in petto.

Wanneer: zaterdag 17 februari
Waar: Paradiso, Amsterdam
Meer info: website Paradiso

Dirk Scheele - Feest! Paradiso concert muziek kindvriendelijk uitje activiteit amsterdam
Credits: website Paradiso

Roodkapje
Roodkapje gaat naar grootmoeder koekjes brengen in het bos… Haar  moeder waarschuwt om niet van het pad af te gaan want in het bos woont de boze wolf… Roodkapje komt de wolf tegen maar is helemaal niet bang voor hem! De wolf begrijpt er niks van en denkt: ‘dit is vreemd, zo gaat het sprookje helemaal niet’! Een humoristische bewerking op het beroemde sprookje van Roodkapje maar is het sprookje eigenlijk wel zo gegaan zoals de gebroeders Grimm hebben geschreven…

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 februari
Waar: Theater Toverknol, Amsterdam
Meer info: website Toverknol

Roodkapje Toverknol kindvriendelijk uitje activiteit voorstelling theater
Credits: website Toverknol
Rembrandts tekenles Rijksmuseum amsterdam kindvriendelijk uitje activiteit workshop
Credits: website Rijksmuseum

Rembrandts Tekenles
Ga een schelp natekenen, teken een landschap uit je hoofd, schets in 1 minuut een dier, en heb je wel eens goed naar je handen gekeken? Leer net als Rembrandt goed tekenen door te kijken en te doen. Wil je daarbij begeleiding krijgen van een kunstenaar-docent? Kom dan op zondag tussen 14-16 uur.

Wanneer: zaterdag 10 en zondag 11 februari
Waar: Picknickruimte in het Rijksmuseum, Amsterdam
Meer info: website Rijksmuseum

Aladdin en de wonderlamp Het Nederlands Marionettentheater voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit marionetten theater amsterdam
Credits: website Het Nederlands Marionettentheater

Aladdin en de wonderlamp (4+)
De slechte tovenaar Boraboedoer heeft de macht over de lampgeest Spirito, die alles doet wat zijn meester hem vraagt. Dit keer heeft hij prinses Platina, de dochter van sultan Astrakan, ontvoerd. De tovenaar houdt haar gevangen in zijn donkere vieze grot. Als Aladdin van een paar klaagvrouwen het slechte nieuws te horen krijgt, wil hij haar graag zoeken. De sultan belooft degene die zijn dochter kan vinden 10.000 goudstukken en haar hand. Aladdin, die onderweg een waarzegster helpt, krijgt de weg gewezen naar de prinses.

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 februari
Waar: Het Nederlands Marionettentheater, Amsterdam
Meer info: website Het Nederlands Marionettentheater

De halve toren van Vincent
Op zaterdag of zondag kun je je eigen schilderij maken. Tijdens de kinderworkshops bekijk je Vincents schilderijen en ga je in het atelier zelf aan de slag met verf en kwast. In het Van Gogh Museum hangt een schilderij van een rare toren. In treurige kleuren staat ‘ie middenin een veld met kruisen. Het lijkt wel alsof het maar een halve toren is… Dat ga je eerst eens onderzoeken! In het atelier schilder je Vincents halve toren en bedenk je zelf hoe je er weer een hele van kan maken. Zo schilder je je eigen Van Gogh toren!

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 februari
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Meer info: website Van Gogh Museum

Schilderworkshop: dik en dun van gogh museum amsterdam kunst schilderen workshop kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap gooi
credits: website Van Gogh Museum

Zondagmorgen in de Schouwburg: Trui (4+)
Een trui is heel normaal. Tenzij je er samen inkruipt en er een viervoetig monster of een tweehoofdige bangeschijterd van maakt. Twee spelers, onbegrensde fantasie en een paar kledingstukken zijn de ingrediënten van Trui. Wat voor enge types, bizarre wezens en vergeten figuurtjes liggen in jouw kledingkast? Een lichtvoetige voorstelling die je thuis nog eens na kan spelen.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Stadsschouwburg, Amsterdam
Meer info: website Stadsschouwburg

Zondagmorgen in de Schouwburg: Trui Stadsschouwburg Amsterdam kindvriendelijk uitje activiteit voorstelling theater
Credits: website Stadsschouwburg Amsterdam

Berenjacht (2+)
De beer is los! Met een groepje gaan de kinderen op zoek….Wat komen ze allemaal tegen? Kreupelhout? Een modderpoel? Een rivier? Het duurt een uurtje en er zijn meerdere startmomenten. Reserveren kan eventueel op de website.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Amsterdamse Bos, Amstelveen
Meer info: website Amsterdamse Bos

Berenjacht Amsterdamse Bos kindvriendelijk uitje activiteit natuur
Credits: website Amsterdamse Bos

Familieconcert: Tsjaikovski’s Doornroosje (6+)
Geen componist verklankte zo mooi sprookjes als Tsjaikovski. In zijn ballet Doornroosje vertelt hij het verhaal vol goede en slechte feeën. Van een magisch spinnenwiel en het meisje dat honderd jaar slaapt… om wakker te worden gekust door een prins. Bij dit familieconcert vertelt actrice Georgina Verbaan dit spannende verhaal voor jong en oud. Het originele sprookje van de gebroeders Grimm is speciaal bewerkt door kinderboekenschrijver Reggie Naus. Bij de kleurrijke muziek is het moeilijk stilzitten – en dat hoeft ook niet. Met een beetje hulp wordt zelfs Doornroosje weer wakker.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Het Concertgebouw, Amsterdam
Meer info: website Het Concertgebouw

Familieconcert: Tsjaikovski’s Doornroosje concertgebouw amsterdam kindvriendelijk uitje activiteit concert muziek
Credits: website Concertgebouw

Lang geleden… – Een muzikale tijdreis (6+)
Met kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en veel humor komen de belangrijkste en opmerkelijkste verhalen uit de vaderlandse geschiedenis tot leven. Een muzikale tijdreis waarin het publiek oog in oog komt te staan met prins Willem van Oranje, Hugo de Groot, die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen, en de jonge Jacoba van Beieren, die als vijfjarige werd uitgehuwelijkt aan een Franse prins… Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd! De kinderen kunnen vóór de voorstelling in de foyer deelnemen aan een Geschiedenis Experience, die bestaat uit diverse activiteiten die te maken hebben met de Nederlandse geschiedenis. Na afloop is er een Meet & Greet met de acteurs in de foyer.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Schouwburg Amstelveen
Meer info: website Schouwburg Amstelveen

Lang Geleden Schouwburg Amstelveen kindvriendelijk uitje activiteit voorstelling theater
Credits: website Schouwburg Amstelveen
Een ochtend vol ritmes Munganga kindvriendelijk uitje activiteit muziek concert
Credits: website Munganga

Een ochtend vol ritmes
Drummer/percussionist Olaf Keus neemt het publiek mee op een ontdekkingsreis langs allerlei soorten slagwerkinstrumenten. Hij begint met het ontdekken van de klanken in zijn eigen lichaam middels bodypercussie via allerlei handpercussie en trommels naar het moderne drumstel. Een interactieve show waarin de kinderen ook af en toe kunnen meedoen en ook zelf ritmes proberen te krijgen uit speciale trommeltjes voor kinderen.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Casa Munganga, Amsterdam
Meer info: website Munganga

Held (4+)
HELD gezocht! Nou, dan moet je niet bij Ezel zijn. Helden zijn dapper, sterk en netjes. Helden hebben vrienden. En helden redden anderen! Maar Ezel redt zichzelf niet eens. Hij heeft niemand. En al zeker geen superkrachten. Hij schrikt van elk wapperend blaadje. Als troost vertelt hij zichzelf moppen. Als Ezel door alle bosdieren tot held gekozen wordt, moet hij kiezen: Wíl hij wel een held zijn? Want mag je als held verdrietig zijn? En mag je dan huilen? Kent een held angst? Zou jij het weten als je gevraagd werd? Held is een spannende, grappige en visuele voorstelling met poppen en wasgoed over de KEUZE om held te zijn. Ook als je niet direct dapper, sterk of knap bent of je superkracht nog niet kent.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: De Meerse, Hoofddorp
Meer info: website De Meerse

held De Meerse kindvriendelijk uitje activiteit voorstelling theater
Credits: website De Meerse

Workshop SoundLAB (7+)
Ooit van een MODi, Dato, rolltone of hothand gehoord? In de workshop SoundLAB maak je kennis met deze splinternieuwe en wonderlijke instrumenten. Het zijn zo’n honderd heel verschillende instrumenten van nu. En de grap is: iedereen kan er muziek mee maken. In een gevarieerd samengestelde groep bedenk je samen een nieuw muziekstuk dat je aan het einde presenteert. Een superleuke en unieke ervaring, waarvoor noten lezen of een instrument kunnen spelen compleet onbelangrijk is.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam
Meer info: website Muziekgebouw

SoundLAB kindvriendelijk uitje activiteit workshop amsterdam muziekgebouw aan 't ij
Credits: Martina Simkovicova

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Theater De Omval, Diemen
Meer info: website Theater De Omval

Meneer Monster: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft openluchttheater soest cabrio kindervoorstelling jeugdtheater kindvriendelijk
Credits: website Theater de Omval

Ruige Rakkers | Circus Kristal (4+)
Bij Circus Kristal waan je je even als een echte circusartiest. Je mag spelen en oefenen met al het circusmateriaal. Hoe is het om op een bal te lopen, op een eenwielfiets te fietsen of over een koord te dansen? Alle begin is moeilijk, maar je wordt natuurlijk geholpen door de circusartiesten van Circus Kristal! Zij kunnen je laten zien hoe je met alles makkelijk kunt beginnen en hoe je jezelf steeds kunt blijven uitdagen. Circus is goed oefenen en bedenk: Niemand kan alles, maar iedereen kan iets!

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: pllek, Amsterdam
Meer info: website pllek

Circus Kristal pllek amsterdam kindvriendelijk uitje activiteit workshop
Credits: website pllek

Vermist! De Hercules van P.C. Hooft
Rond 1645 komt de Amsterdamse dichter Jan Vos vaak op bezoek bij P.C. Hooft op het Muiderslot. Vos schrijft een gedicht over een schilderij van Hooft waarop de Romeinse god Hercules staat afgebeeld. Dit gedicht is de enige concrete vermelding van een kunstwerk dat destijds in de Ridderzaal van het Muiderslot heeft gehangen. Nu, ruim 370 jaar later, gaan we op zoek naar het beschreven schilderij. Welke bestaande schilderijen voldoen aan de theatrale beschrijving van Vos? Bestaat het schilderij überhaupt nog? En zo ja, waar is het dan? In Vermist! De Hercules van P.C. Hooft staat deze onthullende zoektocht centraal.

Wanneer: t/m 2 april
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

VERMIST! DE HERCULES VAN P.C. HOOFT Muiderslot museum kasteel tentoonstelling kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Muiderslot

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *