Weekendtips Amsterdam 12 t/m 14 januari

Dit weekend zijn er heel veel leuke voorstellingen te zien. Maar er zijn ook leuke workshops en activiteiten in het bos. Voor ieder wat wils! Fijn weekend!

Spijker (8+)
Spijker heeft onmogelijke ouders. Zijn moeder komt erachter dat zijn vader zijn baan kwijt is. Dat probeerde hij geheim te houden, maar toen dat mislukte werden ze nog onmogelijker dan normaal. Nu zijn ze uit elkaar, maar er is te weinig geld om te verhuizen dus hebben ze alles door de helft gedaan. Maar hoe splits je één w.c., of één keuken? En hoe werkt dat met één kind..? Als Spijker op een avond ontdekt dat er een meisje onder zijn bed verstopt zit, weet hij niet hoe hij het heeft. Wie is dit meisje dat op elke vraag een antwoord lijkt te hebben? Hoe komt zij aan dat vuur in haar ogen? En kan zij Spijker helpen bij het opvoeden van zijn o zo lastige ouders?

Wanneer: vrijdag 12 en zaterdag 13 januari
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

Spijker Toneelmakerij voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit krakeling amsterdam
Credits: website De Krakeling

Kinderworkshop: welk beroep? (6+)
Vincent van Gogh kende allerlei mensen, oud en jong, en met veel verschillende beroepen. In het museum ga je kijken of je kan zien wat voor mensen dat waren. Daarna ga je in het atelier zelf kiezen wie je gaat schilderen. Zou je op je schilderij kunnen laten zien wie het is en welk beroep hij of zij heeft?

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 januari
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Meer info: website Van Gogh Museum

Kinderworkshop de golf Van Gogh Museum schilderen kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Van Gogh Museum
De Sinaasappelprins marionetten voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Het Nederlands Marionettentheater

De heks en de sinaasappelprins (4+)
Een heel verwend prinsje zit altijd bij zijn honingfontein en jaagt iedereen die een beetje honing wil bruut weg, ook nog steeds als hij een jongeman is. Voor straf betovert een reuze-bijenkoningin de prins zodat hij verliefd wordt op de drie sinaasappels, ver van de prins vandaan, nog achter het reuzengebergte. Hij wordt ziek als hij ze niet zoekt, dus gaat hij een zware lange reis beginnen. Onderweg merkt hij hoe naar het is als iedereen onaardig is, zoals hij altijd was, en wordt dan langzaam maar zeker steeds aardiger.

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 januari
Waar: Het Nederlands Marionettentheater, Amsterdam
Meer info: website Het Nederlands Marionettentheater

ICE* Amsterdam
Nog tot en met 4 februari kan je iedere dag schaatsen op de mooiste schaatsbaan van de stad, op het Museumplein. Kijk op de website voor actuele openingstijden en evenementen.

Wanneer: t/m 4 februari
Waar: Museumplein, Amsterdam
Meer info: website ICE* Amsterdam

Ice Amsterdam schaatsbaan amsterdam museumplein kindvriendelijk uitje activiteit winter schaatsen
Credits: facebookpagina ICE* Amsterdam

De dieren uit het Hakkebakkebos (AL)
Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar; het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten. Natuurlijk zijn er dit weekendook andere leuke kinderfilms te zien in EYE, zoals Rita & Krokodil en De familie Slim.

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 januari
Waar: EYE, Amsterdam Noord
Meer info: website EYE

Zondagmorgen in de Schouwburg: Kluizelaar (2+)
Er staat een vierkant. Is het een huis? Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open. Zit er iets in? Wat zit erin? Wie zit erin? Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel… Een grappige en roerende voorstelling over alleen zijn en thuis komen.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Stadsschouwburg, Amsterdam
Meer info: website Stadsschouwburg

De Kluizelaar voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit Stadsschouwburg Amsterdam
Credits: website Stadsschouwburg Amsterdam
Noordwijk Winter Wonderland warme chocolademelk kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Noordwijk Winter Wonderland

Noordwijk Winter Wonderland
Haal die schaatsen maar uit het vet en trek een extra dikke trui aan; winter is back in Noordwijk. Tot en met 14 januari is restaurant het Zuiderbad volledig omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Terwijl de kids de kleinste kneepjes van het schaatsen onder de knie krijgen, nip jij aan de familietafel van een warme glühwein en een rijk gevulde kaasplank. Een unieke ervaring voor het hele gezin; wie kan zeggen dat zij aan het strand, met uitzicht op zee, hebben geschaatst?

Wanneer: t/m zondag 14 januari
Waar: Zuiderbad, Noordwijk
Meer info: website Noordwijk Winter Wonderland

Vlieger zonder koord (6+)
Een familie is op de vlucht omdat het thuis niet meer veilig is. Vlieger Zonder Koord vertelt over de reis die ze maken en de moed om een nieuw leven op te bouwen in een onbekende wereld. Over hoe de familieleden met vallen en opstaan een nieuw evenwicht proberen te vinden. Deze dansvoorstelling beweegt tussen spanning, ontroering, opluchting en blijdschap. Open je ogen, open je hart en laat je meenemen op een onvergetelijke reis.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

DANSTHEATER AYA / ERIK KAIEL VLIEGER ZONDER KOORD De Krakeling voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website De Krakeling
Struinen met de boswachter in het winter bos kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Natuurmonumenten

OERRR Struinen met de boswachter in het winterbos (4+)
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. In de winter is het koud en is er minder voedsel te vinden voor de dieren. Hoe komen ze aan voldoende voedsel? Hoe houden zij hun huisje lekker warm? De boswachter weet antwoord op al je vragen. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. In het bezoekerscentrum krijgen de vondsten een plek in de interactieve natuurwand.  Na de wandeling ga je bij een vuurtje een lekker broodje bakken.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Ruige Rakkers: Iets van Els (4+)
Kom knutselen bij het mobiele atelier van ‘Iets van Els’ en maak iets moois met allerlei natuurlijke materialen. Een bus vol met leuke spulletjes staat te wachten. Je kan kleien, schilderen, stenen en kralen beschilderen, kettingen, hangers, mobieltjes, talkingsticks, totempaaltjes, paneeltjes, maskers, muziek instrumentjes, poppetjes maken of schatkistjes en kaarten (be)schilderen en nog heel veel meer!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Pllek, Amsterdam
Meer info: website Pllek

Ruige Rakkers iets van els Pllek workshop kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Pllek

Dummie de Mummie (6+)
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook! Wat doe je dan?

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Schouwburg Amstelveen
Meer info: website Schouwburg Amstelveen

Dummie de mummie de musical naar de boeken van tosca menten

Familieateliers in De Nieuwe Kerk (6+)
Word zelf een wereldverbeteraar en doe mee aan het familieatelier tijdens de bijzondere tentoonstelling We have a Dream. Gandhi, King en Mandela. Wereldverbeteraars in De Nieuwe Kerk. Onder begeleiding van docent en kunstenaar Laurence Aëgerter krijg je eerst een rondleiding door de tentoonstelling en maak je door bijzonder film- en beeldmateriaal kennis met het bewogen leven van deze 3 beroemde wereld verbeteraars. Voor het bestrijden van welke onrecht zou jij je het liefst actief willen inzetten? Dierenrechten,  bescherming van het Milieu of Vrede. Tijdens de workshop word je zelf aan het werk gezet en kun je jouw eigen protestbord ontwerpen.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: De Nieuwe Kerk, Amsterdam
Meer info: website De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk kindvriendelijk uitje activiteit workshop familieateliers de nieuwe kerk gandhi mandela king
Credits: website De Nieuwe Kerk

Heksen in het bos (6+)
Doe je tovenaarshoed op en trek je heksenkleren aan en kom samen met de bosheks een toverbrouwsel maken! Race op een heksenbezem en maak je eigen beschermende toveramulet.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Amsterdamse Bos, Amstelveen
Meer info: website Amsterdamse Bos

Heksen in het Bos Amsterdamse Bos amstelveen kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Amsterdamse Bos

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *