Weekendtips Amersfoort e.o. 17 t/m 19 november

De weekendtips voor Amersfoort e.o. staan weer voor je klaar! Natuurlijk kan je naar één van de Sinterklaasintochten in de buurt, maar er is nog veel meer leuks te doen. Fijn weekend!

Vikingweekend
In het weekend strijken er weer Vikingen en andere vroege middeleeuwers neer op het erf van Landgoed Schothorst.  Vikingen stonden bekend als plunderaars maar waren emigranten en handelaren, die zorgden voor een impuls aan de lokale economieën. Maar hoe leefden men nou in deze periode? Wat at men en wat deed men overdag? Wat is sprangen en naaldbinden? Hoe zag de kleding eruit? Kende men al spelletjes? En gereedschap? Je kunt het allemaal vragen en zien.

Wanneer: 18 en 19 november
Waar: Middeleeuws Erf, Amersfoort
Meer info: website Het Groene Huis

Vikingen landgoed schothorst Amersfoort

Intocht Sinterklaas Soest, Amersfoort en Zeist
Dit weekend komt de Sint aan in Nederland. Hij reist dan meteen door naar verschillende plaatsen in de buurt. Deze zaterdag kun je hem welkom heten in Amersfoort, Soest en Zeist. Dat gaat dus een feestelijk weekend worden!

sinterklaas schoen zetten sintweek de Rechtbank kindvriendelijk weekendtip

Griezeltocht
Wanneer het koud en donker is in de bossen van Boerderij De Weistaar, wordt er een spannende griezeltocht georganiseerd! Tijdens de route van 4 kilometer zullen de zenuwen door je lijf gieren. Durf jij het aan?  Je wordt ontvangen in de ‘griezel zaal’. Geniet hier nog even van een welkomstdrankje en eventueel een hapje. Als de tijd rijp is word je naar het ‘griezel pad’ gebracht waar je uitgezwaaid wordt…

Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Boerderij de Weistaar, Woudenberg
Meer info: website boerderij de Weistaar

Trots Markt in het Walkartpark
De Trots Markt is een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Er is een zeer breed assortiment van droge worst tot verse honing en moderne woninginrichting. Kinderen kunnen knutselen naar een thema passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Walkartpark, Zeist
Meer info: website Trots Markt

Walkartpark Zeist trots markt

Fien & Teun: Feest op de boerderij (2+)
Het vrolijke boertje en boerinnetje Fien en Teun, beleven in deze oer-Hollandse muzikale familievoorstelling allerlei avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Een leerzame en humoristische show, vol vrolijke muziek. Voor en na de voorstelling kunnen de bezoekertjes zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ in de foyer van het theater. En natuurlijk komen Fien & Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto!

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Flint, Amersfoort
Meer info: website Flint

Fien & Teun theater show voorstelling Openluchttheater Amersfoort kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips

Kindervoorstelling Fiep Fiep Hoera! (4+)
Kom met je kinderen naar de muzikale voorstelling Fiep Fiep Hoera! van Majel Lustenhouwer. Met z’n allen gezellig meezingen met bekende en minder bekende liedjes. Dit interactieve liedjesfeest maakt onderdeel uit van de gelijknamige familietentoonstelling, ter ere van de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp. Aansluitend aan de voorstelling heb je gratis toegang tot de tentoonstelling Fiep Fiep Hoera! de natuur, in het kasteel. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten op de zolder.

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Staatsbosbeheer

fiep fiep hoera kasteel groeneveld tentoonstelling museum baarn kindvriendelijk kinderen

Ontdek Landgoed Broekhuizen (10+)
Wandel mee met de boswachter van Staatsbosbeheer over Landgoed Broekhuizen. Op dit prachtige landgoed voelen boommarter, bosuil en ringslang zich thuis. Deze dieren zie je misschien niet zo snel, maar er zijn toch sporen die er op duiden dat ze er wel zijn! Met een beetje geluk geeft het landgoed één van zijn geheimen prijs en spot je zomaar een ree. Het ree komt namelijk niet alleen in bosgebieden voor, maar ook op dit landgoed! En wist je al dat er ook dassen rondscharrelen?

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Landgoed Broekhuizen, Leersum
Meer info: website Staatsbosbeheer

Landgoed Broekhuizen Leersum staatsbosbeheer wandelen amersfoort

Poppentheater Cassiopeia: een beestje voor Sinterklaas (3+)
De heks Fierelier wil voor Sinterklaas als cadeau een feestje toveren. Per ongeluk tovert ze een beestje.
Als Piet een pakje heeft gebracht, eet het beestje het pakje op en gaat achter Piet aan. In het paleis van De Sint zijn gelukkig nog meer pakjes. Maar blijven er wel genoeg pakjes over voor de kinderen?

Wanneer: zondag 19 november
Waar: KinderTuin, Leusden
Meer info: website de Tuin in Leusden

Poppentheater Cassiopeia met sint voorstelling in de kindertuin in leusden

Kinderworkshop: JazzLab in Stijl (6+)
Muziek maken met de kleuren van De Stijl? Dat kan elke derde zondag van de maand bij JazzLab in Stijl! Onder leiding van docent Miriam Veeger mag ieder kind een eigen muziekfragment opnemen. Dat kan een geluid of melodie zijn met je eigen stem of met één van de meegebrachte  instrumenten van de workshopdocenten. Deze compositie wordt verbonden aan een kleur. Als je deze kleur laat zien aan de camera hoor je je eigen fragment. Wil je weten hoe je van al die fragmenten swingende Jazz maken? Ga dan naar de workshop!

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

JazzLab in Stijl mondriaan mondriaanhuis amersfoort cultuur museum kunst kinderen kindvriendelijk muziek uitje activiteit weekend weekendtipsTip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *