Weekendtips Amersfoort e.o. 13 t/m 15 oktober

In deze weekendtips weer leuke herfstactiviteiten! De ene dag met een warme jas aan lekker buiten zijn, een kampvuurtje stoken of wandelen door het bos. En de andere keer weer genieten in het theater van alle mooie films en voorstellingen voor jong en oud. Fijn weekend!

Cinekid bij de Lieve Vrouw
Bij Theater de Lieve Vrouw zijn deze week de Cinekid films en workshops. Je kan bijvoorbeeld naar de geheime club van soepstad (8+); Een stadsfeest verandert in chaos als er een gevaarlijk gif verspreid wordt waardoor volwassenen zich gaan gedragen als kinderen. Ook is er de animatiefilm Ted Sieger’s Molly Monster (4+); Molly Monster wil er dolgraag bij zijn als haar nieuwe zusje of broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd.

Wanneer: 14 en 15 oktober (en in de herfstvakantie)
Waar: Theater Film Café de Lieve Vrouw, Amersfoort
Meer info: website Lieve Vrouw

Cinekid in film theater t Hoogt in Utrecht

De G is van Griezelen van theatergroep Smoesjes
Speciaal voor de Kinderboekenweek 2017 is deze spiksplinternieuwe voorstelling gemaakt. Het meisje Door houdt van lezen. En vooral van griezelboeken! Zodra er een nieuw deel van haar favoriete serie uitkomt, kan ze niet meer stoppen! Maar op school moet ze opletten: sommen, tafels, het alfabet en dictee… De juf is al die griezelende kinderen zat. Ze besluit griezelboeken te verbieden. Zal Door het laatste hoofdstuk ooit uitlezen….? Interactief, muzikaal, bijzonder en een presentje na afloop!

Wanneer: zaterdag 14 oktober
Waar: Theater IDEA, Soest
Meer info: website IDEA Soest

De G is van griezelen van theatergroep smoesjes tijdens kinderboekenweek

Duurzaam Doen Leusden: Open Deuren Dag
Op zaterdagmiddag openen 8 Leusdense locaties hun deuren voor een uniek en gratis kijkje achter de schermen! Bij IJshoeve Ruitenbeek ontdek je hoe ze op ambachtelijke wijze ijs maken van eigen melk. En het is de laatste dag om de Vlinder- en bijentuin te bezoeken, daarna sluit ze haar poorten tot volgend voorjaar. De tuin is een groene oase vol vlinderlokkende bloemen en staat nu in het teken van de herfst. Er zijn ook activiteiten voor de kinderen te doen.

Wanneer: zaterdag 14 oktober 
Waar: Diverse locaties, Leusden
Meer info: website Duurzaam Doen Leusden

Duurzaam doen dag open deuren in leusden

buiten bock bij buiten in de kuil
Op 14 en 15 oktober schenken ze bij buiten in de kuil in Lage Vuursche heerlijke bockbiertjes. De vuurkachels worden flink opgestookt. Trek je stevige schoenen aan, zet je muts op, haal je warme jas uit de kast en ga lekker proeven van burgers en echte herfstbieren. En de kids? Die kunnen lekker spelen op het grasveld en rondrennen in het bos. Ook zijn er enkele leuke activiteiten voor hen.

Wanneer: 14 en 15 oktober
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookevenement buiten bock

bier en appelsap festival buiten in de kuil lage vuursche kindvriendelijk familie hemelvaartsdag

Enkeltje Mars (8+)
Waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen die best een enkele reis naar Mars willen maken. Het is natuurlijk nog lang niet zeker óf en wanneer de eerste mensen op Mars zullen landen, maar in het theater kan in elk geval ALLES. Laura en Ruben namen al een kijkje, lees het hier!

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort (herfststukjes)
Meer info: website de Lieve Vrouw

Theatervoorstelling enkeltje mars van theatergroep het filiaal

Ontdek Landgoed Broekhuizen (10+)
Wandel mee met de boswachter van Staatsbosbeheer over Landgoed Broekhuizen. Op dit prachtige landgoed voelen boommarter, bosuil en ringslang zich thuis. Deze dieren zie je misschien niet zo snel, maar er zijn toch sporen die er op duiden dat ze er wel zijn! Met een beetje geluk geeft het landgoed één van zijn geheimen prijs en spot je zomaar een ree. Het ree komt namelijk niet alleen in bosgebieden voor, maar ook op dit landgoed! En wist je al dat er ook dassen rondscharrelen?

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Landgoed Broekhuizen, Leersum
Meer info: website Staatsbosbeheer

Landgoed Broekhuizen Leersum staatsbosbeheer wandelen amersfoort

Kinderboekenfestival (4+) Het Kinderboekenfestival in het Eemhuis in Amersfoort
Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze zondagmiddag! Zij kunnen terecht bij de voorstelling Jan de tovenaarsleerling, zelf meespelen bij de ‘meespeelvoorstelling’ Max en de Maximonsters, leren schrijven bij de schrijversworkshops.
Bij Scholen in de Kunst kun je je uitleven met graffiti of maak je je eigen fantasiemonsters. Dool door een spookhuis, eet een lollie met échte insecten en maak vreselijk echte nepwonden met grime. En wat dacht je van het bouwen van je eigen minecraft-spookhuis?

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Bibliotheek het Eemhuis, Amersfoort
Meer info: website Eemhuis

Herfstfeest bij Landgoed Beerschoten
Zondag is er bij Beerschoten een herfstfeest ter gelegenheid van de opening van het seizoen. Er zijn leuke activiteiten, zoals broodjes bakken in de vuurkorf. Je kunt meedoen aan Oud-Hollandse spelletjes en een speurtocht “kijk uit je doppen”. En je kan mee met de groenkoets. Van 14 oktober t/m zondag 22 oktober is er ook een speurtocht uitgezet. Haal het gratis boekje in het infocentrum Paviljoen Beerschoten.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Landgoed Beerschoten, de Bilt
Meer info: website Utrechts Landschap

paviljoen beerschoten de bilt bos

Culturele Zondagen: Alles Kids
Na het succes van 2015 komt Alles Kids weer terug in het centrum van Utrecht! En wel op de eerste zondag van de herfstvakantie. Het wordt een  programma voor jong én oud met voorstellingen, optredens, rondleidingen, lezingen, proefjes en tal van activiteiten waar kinderen zelf aan de slag kunnen. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken in Utrecht zoals o.a. het Museumkwartier, TivoliVredenburg, ‘t Hoogt en de Bibliotheek.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Diverse locaties in de binnenstad van Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Alles Kids Culturele Zondagen

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *