Weekendtips Amersfoort e.o. 11 t/m 13 augustus

Ook deze week hebben we natuurlijk weer de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet voor Amersfoort e.o.
En neem ook eens een kijkje bij onze zomervakantietips of in de Uit Agenda voor nog meer inspiratie. Veel plezier!

Kannen & Kruiken
Bier- en wijnliefhebbers kunnen van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus in het Burgemeester Brouwerplantsoen hun hart ophalen aan spannende brouwsels en smaakvolle wijnen. Een goede bodem voor al dat lekkers leg je bij de verschillende mobiele keukens. En de tofste bands en DJ’s voorzien je van een bijpassende soundtrack van je festivaldag. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas.

Wanneer: 10 t/m 13 augustus
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Meer info: website Kannen en Kruiken

kannen en kruiken 2017 amersfoort festival bier en appelsap food

Zoo’n Zoo’mer Food Festival
Het foodfestival staat bol van de authentieke foodtrucks met smaakvolle gerechten voor jong en oud. Uiteraard ontbreekt de muziek niet en zijn er talentvolle zomerse bands die de sfeer versterken. Een bijzondere plek voor een festival, waar je met vrienden, collega’s of familie heerlijk kunt proeven en proosten tussen de dieren.

Wanneer: 10 t/m 13 augustus
Waar: Dierenpark Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

zoo'n zoomer food festival dierenpark amersfoort dierentuin food festival 12 13 14 augustus

Oogstdag
Deze zaterdag, wanneer de rogge goudgeel en rijp op het land staat, is het een drukte van belang op landgoed Den Treek-Henschoten in Leusden. Oude oogstmachines komen uit de schuur en de paarden lopen voor de boerenwagen alsof ze dit nog dagelijks doen. Tientallen vrijwilligers, gestoken in kledij uit vroeger tijden, steken de handen uit de mouwen. Er zijn demonstraties, diverse oude ambachten, de geur van gebakken wafels en nostalgische kinderspelen. Het landgoed is ook te bezoeken met een eigen landgoedkraam vol informatie en gezelligheid.

Wanneer: zaterdag 12 augustus
Waar: Landgoed Den Treek Henschoten, Leusden
Meer info: website Den Treek Henschoten

Oogstdag den treek henschoten leusden kindvriendelijk

Ministoomdag
Traditie getrouw wordt er midden in de zomervakantie een ministoomdag gehouden op het terrein van het stoomgemaal Hertog Reijnout. Uit het hele land en ook Duitsland komen diverse stoommachines naar de Nijkerkse polder om zich te laten bezichtigen.
Het terrein voor het stoomgemaal wordt op die dag staan op die dag een grote stoomwals en stoomtractor die onder stoom werkend te zien zijn.

Wanneer: zaterdag 12 augustus
Waar: Stoomgemaal Arkemheen, Nijkerk
Meer info: website Stoomgemaal Arkemheen

Stoomgemaal Arkemheen

Etmaal op boerderij Vredegoed (7+)
Houd je van buiten spelen, avonturen beleven en heb je zin in wat anders dan de speeltuin of de kinderboerderij om de hoek? Dan is het jaarlijkse IVN Natuuretmaal in Tienhoven echt iets voor jou! Er is een workshop Bushcraft en ook een vaartocht staat op het programma. Na het kampvuur ga je op zoek naar nachtdieren zoals uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Daarna slaap je op het hooi onder de kapschuur van de schapenboerderij of in je eigen tentje!

Wanneer: 12 en 13 augustus
Waar: Streekmuseum Vredegoed, Tienhoven
Meer info: website IVN

IVN Vredegoed museum boerderij kindvriendelijk tienhoven

In de stijl van de Stijl (6+)
In de kinderworkshop In de stijl van De Stijl gaan de kinderen eerst de abstracte kunstwerken van Mondriaan bekijken en bespreken. Wat valt je op? Wat is eigenlijk abstract? En hoe is het schilderij gemaakt? Daarna gaan ze onder begeleiding van een museumdocent zelf aan de slag. Het gemaakte kunstwerk mag na afloop mee naar huis.

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

mondriaanhuis in de stijl van mondriaan kindvriendelijk workshop

TrotsMarkt
Deze zondag is er op Kasteel Groeneveld weer een Trotsmarkt. Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-triade maar wel duurzaam en met een mooi verhaal. Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Maar lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknickkleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trotsmarkt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Vliegende honden bijten niet (3+)
Hilaria presenteert een mix van frisse nonsens en knotsgekke kolder. Neem een roedel zelfgefokte honden van schuimrubber en voeg daar circus- en goochelattributen aan toe. Klop dit op tot een luchtige mousse van korte komische acts en kruid ze met frisse nonsens en knotsgekke kolder. Roer er live muziek doorheen en laat er twee variétéartiesten op los. Het resultaat is een verwarrende chaos van honden en toeschouwers, opgediend als een groot feest met veel humor!

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Hilaria vliegende honden bijten niet theater slottuintheater zeist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *