Weekendtips Amersfoort 9 t/m 11 november

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren en bewonder Amersfoort in het donker, bezoek de poëtische voorstelling Waai in de Kindertuin of doe mee met de workshop in het Mondriaanhuis. Fijn weekend!

Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
De trots van Amersfoort is de Onze Lieve Vrouwetoren en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De locatie van de toren is het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren. Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort. En deze zaterdag kan je ook mee met de bijzondere avondbeklimming!

Wanneer: Dagelijks in de middag, zaterdag 10 november ook avondbeklimming
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort

Lampionnenoptocht en Knutselmiddag
Op zaterdagmiddag 10 november viert Hoeve Ravenstein Sint Maarten met een leuke knutselmiddag op het boerenerf en natuurlijk de gezellige Lampionnenoptocht over Landgoed Groeneveld. Henk de Houthakker is aanwezig, waarbij je tegen een kleine vergoeding een dier van hout kunt beschilderen. Ook kunnen kinderen met de gratis speurtocht alle bijzondere plekken van de boerderij ontdekken, zoals de moestuin en de dieren in de stal.

Wanneer: zaterdag 10 november
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Lampionnenoptocht bij Hoeve Ravenstein in Baarn

Ranja met een Liedje: muziek op schoot
Muziek (op schoot) plezier voor kinderen van 0 tot 4! En natuurlijk ook voor de begeleidende (groot) ouders! Samen met de ouders ga je zingen, spelen met materialen en muziekinstrumentjes, dansen en ontdekken wat je allemaal kunt met muziek. Er worden bekende en nieuwe liedjes gezongen. Voorop staat het samen genieten en muziek- plezier maken.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Meer info: website Zandfoort

zandfoort aan de eem amersfoort strand stadsstrand horeca kindvriendelijk spelen

Waai (1,5+)
Een poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 1,5 jaar. Wanneer de grote vogel opeens verdwenen is proberen kleine Vogel en Wind hem op allerlei manieren terug te vinden. Totdat ze ontdekken dat ze zelf ook kunnen vliegen. Al klapwiekend met hun armen, al stampend met hun voeten, als ruisend met de rok lukt het ze bijna om zelf op te stijgen. Voel de wind in je gezicht op deze wervelende tocht langs suizen, zwieren en wapperen in deze spannende zintuigelijke voorstelling.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: De Kindertuin, Leusden
Meer info: website de Kindertuin

Trots Markt
Bij Kasteel Groeneveld staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trots Markt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Kinderworkshop de kunst van het weglaten (6+)
Onder het motto ‘abstraheren kun je leren’ gaan kinderen in deze workshop zelf ontdekken wat abstracte kunst is en hoe een abstract schilderij gemaakt kan worden. Net als de schilder Mondriaan gaan ze een abstracte boom maken. Het startpunt zijn foto’s van echte bomen. Aan de hand van voorbeelden en onder begeleiding van de museumdocent veranderen deze realistische bomen stapje voor stapje in heuse abstracte kunstwerken.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

mondriaanhuis in de stijl van mondriaan kindvriendelijk workshop

Scandinavisch wichtelen op de Heuvelrug
Op zondag kan je in het Bomenmuseum kleine cadeautjes knutselen (wichtelen) en een sprookjeswandeling maken in de bomentuin samen met Balder, de Scandinavische god van de bomen. Onderweg ontmoet je trollen, een heks, elfen en hun sprookjeshuisjes en nog veel meer. Tussendoor kan je knutselen, naar mooie Scandinavische volksmuziek en verhalen luisteren, Scandinavische spelletjes doen en lekkere dingen eten in het bezoekerscentrum.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Nationaal Bomenmuseum Gimborn, Doorn
Meer info: website Bomenmuseum

von gimborn arboretum doorn pinksterconcert kindvriendelijk bos wandelen

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *