Weekendtips Amersfoort 8 t/m 10 december

We hebben weer de leukste weekendtips voor Amersfoort e.o. op een rijtje gezet. Ga naar een gezellige kerst- of wintermarkt, duik het theater of de bios in of bezoek de kerststallententoonstelling! Fijn weekend!

Wintermarkt Spakenburg
De Wintermarkt Spakenburg is een combinatie van gezellig shoppen op de braderie, vermaak voor de kids en een winterse foodarea met te gekke foodtrucks. Historie en cultuur krijgen binnen dit concept ook een belangrijke plek, zo zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud.

Wanneer: vrijdag 8 december
Waar: Centrum Spakenburg
Meer info: Facebookevenement Wintermarkt Spakenburg

Wintermarkt Spakenburg

Kerststallententoonstelling
Al ruim 30 jaar wordt elk jaar in december in de Sint Ansfriduskerk een tentoonstelling georganiseerd van kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld. De tentoonstelling bestaat  uit meer dan 250 kerstgroepen afkomstig uit meer dan 60 landen. Er is een grote variëteit aan gebruikte materialen, hoogte en aankleding van de beelden. De tentoonstelling wordt belangeloos muzikaal opgeluisterd door een groot aantal koren. En als het teveel is om alles achter elkaar te bekijken, kun je tussentijds even pauzeren in de Herberg.

Wanneer: 8 t/m 17 december
Waar: Sint Ansfriduskerk, Amersfoort
Meer info: website Sint Anfridus

Tentoonstelling kerststallen Sint Ansfriduskerk

Welterusten, Kleine Beer (4+)
Theater Terra, bekend brengt het boek tot leven in een nieuwe familievoorstelling. Kleine Beer kan niet slapen, want hij is bang voor het donker. Zijn lantaarntje brengt ook geen uitkomst: buiten is het nog steeds donker! Dan brengt Grote Beer een steeds groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee en alle fonkelende sterren. Grote Beer, Kleine Beer en hun berengrot komen nu voor het eerst naar het theater. Extra leuk: na de voorstelling mag iedereen met Kleine Beer op de foto!

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Theater Terra, Flint, Amersfoort
Meer info: website de Flint

Kindervoorstelling Weltrusten kleine beer van theater terra

Kerstmarkt Landgoed Oostbroek
Op Landgoed Oostbroek een kerstmarkt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur. Bij de Orangerie staan kraampjes. In het Grote Huis is het goed toeven met koffie, thee en gebak. Er zijn verhalenvertellers voor jong en oud in de mooie Jansenzaal. De kinderen kunnen met dennenappels, pindakaas en vogelvoer aan de slag. Ook ’t Winkeltje in de Orangerie is in kerstsfeer. Je vindt daar leuke en lekkere (kerst)cadeautjes. De sfeer wordt verhoogd door live muziek.

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Landgoed Oostbroek, de Bilt
Meer info: website Utrechts Landschap

Landgoed Oostbroek De BIlt wandelen met kinderen in het bos utrecht

Kerstmarkt Slot Zeist
Op het sfeervolle voorplein van het prachtige Slot Zeist vind je tijdens de kerstmarkt kramen met luxe etenswaren en cadeaus. De mooiste cadeautjes voor Kerstmis zijn er te vinden. Muzikale optredens zorgen voor een bijzondere kerstsfeer. De Kerstman brengt beide dagen een bezoek aan de Kerstmarkt.

Wanneer: 9 en 10 december
Waar: Voorplein Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Cultuur Zeist

Slot Zeist Kerstmarkt kerst
Fotocredits: Mel Boas – Oog op Zeist

Vikingzondag Joelfeest groepsfoto Sibbe het groene huis amersfoort middeleeuws erf kindvriendelijk
De Vikingen komen weer naar het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst. De Vikingen tonen het dagelijks leven uit de Vikingtijd, rond 800 na Christus.  De Vikingen bestonden niet alleen uit plunderaars, maar ook uit emigranten en handelaren, die zorgden voor een impuls aan de lokale economieën. Maar hoe leefden men nou in deze periode? Wat at men en wat deed men overdag? Kom naar het Middeleeuwse erf om dit te zien.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Middeleeuws Erf, Amersfoort
Meer info: website Het Groene Huis

Ranja met een liedje: Muziek op schoot
Muziek (op schoot) plezier voor kinderen van 0 tot 4 jaar! En natuurlijk ook voor hun begeleidende (groot) ouders! Samen met de ouders gaan we zingen, spelen met materialen en muziekinstrumentjes, dansen en ontdekken wat we allemaal kunnen met muziek. We zingen bekende en nieuwe liedjes. Voorop staat het samen genieten en muziek- plezier maken. Je kunt je vooraf aanmelden dan ben je zeker van een plekje.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Meer info: website Zandfoort

zandfoort aan de eem amersfoort strand stadsstrand horeca kindvriendelijk spelen

Aadje piraatje in gevaar (2+)
Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma; ‘Aadje Piraatje in gevaar’.
Ton vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma.
Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord.
Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. Je gaat een zeebeen oefening doen op muziek van Richard Wagner en de kids mogen als piraat verkleed naar deze voorstelling komen!
Er zijn kleurplaten voor ze en na afloop is er limonade.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: De KinderTuin, Leusden
Meer info: website de Kindertuin

kindervoorstelling Aadje Piraatje in Gevaar van Ton Meijer

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *