Weekendtips Amersfoort 7 t/m 9 juli

De zomervakantie is begonnen en we hebben de leukste zomertips in de regio alvast voor je op een rijtje gezet. Maar ook voor dit weekend is er genoeg te doen in en om Amersfoort. Veel plezier met deze weekendtips!

Pizza eten bij het Lokaal
Op vrijdagmiddag vanaf 12 uur gaat bakker Paolo aan de slag om heerlijke pizza’s te bakken in het ProefLokaal. Schuif dus gezellig aan en bestel jouw favoriete pizza. De kids kunnen binnen spelen in de ‘speelkuil’ en je kan tussendoor je boodschapjes halen bij het VersLokaal wat grenst aan het restaurantgedeelte.

Wanneer: vrijdagmiddag 7 juli
Waar: Het Lokaal, Amersfoort
Meer info: website het Lokaal

het lokaal amersfoort restaurant kindvriendelijk kinderen uit eten terras groente winkel speelhoek

Opening bezoekerscentrum Grebbelinie
Vanaf 8 juli is het bezoekerscentrum Grebbelinie in Renswoude geopend voor publiek. Op deze dag is de toegang gratis en is er een bomvol programma aan activiteiten voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld in de voetsporen treden van de soldaten die daar ruim twee eeuwen geleden ons land hebben verdedigd, workshops en demonstraties bijwonen, op excursie gaan met de gidsen of boswachters of doe mee met de workshops striptekenen of vleermuizen maken.

Wanneer : zaterdag 8 juli
Waar: Grebbelinie Bezoekerscentrum, Renswoude
Meer info: website Grebbelinie Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Grebbelinie renswoude kindvriendelijk

Experimenteren bij het Universiteitsmuseum
Is je zoon of dochter dol op experimenteren? Kom dan naar het Universiteitsmuseum in Utrecht! Trek een labjas aan en doe allerlei proefjes in het Jeugdlab. Daar doe je experimenten die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Zin om met water en zand aan de slag te gaan? Dan is de Experiment Delta vast een succes! Maar je kan ook een spannende speurtocht doen door het museum.

Wanneer: 8 juli t/m 21 juli
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

universiteitsmuseum utrecht zomervakantie zomer vakantie uitjes met kinderen kindvriendelijk museum

De Vleermuisboot
Op zomerse zaterdagnachten vaart de ‘Vleermuisboot’ uit. Vleermuisdeskundige Zomer Bruijn vertelt dan over de jacht en leefgewoontes van deze geweldige luchtacrobaten. Ook kan je onderweg met behulp van een batscan de sonargeluiden van de verschillende vleermuissoorten horen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en eindigt om 12 uur ‘s nachts!

Wanneer: zaterdag 8 juli
Waar: Krommestraat, Amersfoort
Meer info: website Amersfoort Rondvaarten

vleermuis geofort staatsbosbeheer

ZOO’n ZOOmer in Dierenpark Amersfoort
Kinderen kunnen de hele zomervakantie op spannende reizen in het park en ze komen op allerlei plekken achter de schermen. Geen dag is hetzelfde. De jonge reizigers moeten wel goed kunnen speuren en klauteren, want tijdens deze reizen weet je nooit wat je tegen zal komen. Er klinkt vrolijke muziek en vanaf de barbecue serveren wij heerlijke gerechten. Natuurlijk kunnen de kinderen hier ook bijkomen van de reis en een ijsje eten of spelen in de Bosbeek.

Wanneer: 8 juli t/m 3 september
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

dierenpark amersfoort zomer vakantie kindvriendelijk

Nationaal Militair Museum
In de vakantieperiode is het museum dagelijks geopend, dus de moeite waard om een kijkje te nemen! Ook kan je in het weekend pony rijden en boogschieten. Doordeweeks is er voor kids van 8 jaar en ouder een Survival Bootcamp (8+). Stap in de schoenen van een echte militair tijdens de survival bootcamp! Leer marcheren, tijgeren, vuur maken en nog veel meer.

Wanneer: 8 juli t/m 3 september
Waar: Nationaal Militair Museum, Soesterberg
Meer info: website NMM

Nationaal Militair Museum in Soesterberg kindvriendelijk uitje activiteit weekendtips

Trots Markt
Iedere 2e zondag van de maand vind je de Trotsmarkt op het terrein van kasteel Groeneveld te Baarn. Heerlijke en eerlijke producten aangeboden door mensen die passie hebben voor hun vak. Naast een wandeling door de prachtige bossen en park is een bezoek aan het kasteel een absolute aanrader. Er bestaat de mogelijkheid om iets te eten op de markt maar ook om iets lekkers mee te nemen voor thuis bij de borrel.

Wanneer: zondag 9 juli
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trotsmarkt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Kinderworkshop: Landschapscollage maken
Ter introductie zal er eerst een rondje worden gemaakt langs het werk van schilder Gerard Hordijk, van wie momenteel een tentoonstelling is te zien in het museum. Wat maakt zijn oeuvre onderscheidend? En welke schildertechnieken gebruikte Hordijk daarbij? Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Geïnspireerd op een schilderij van Hordijk maken ze een bijzondere collage. Al plakkend en tekenend geven ze vorm aan hun eigen (droom)landschap. Ondertussen leren ze spelenderwijs ook nog iets over perspectief.

Wanneer: zondag 9 juli
Waar: Museum Flehite, Amersfoort
Meer info: website museum Flehite

Kinderworkshop Flehite amersfoort kindvriendelijk

Open Imkerijdagen
Altijd al eens willen kijken hoe een imker te werk gaat of hoe bijen leven? Kom dan ook eens langs op de Open Imkerijdag 2017. In de buurt van Amersfoort kan je o.a. naar Imkerij van Selm, Imkerij de TreekerBij in Leusden of de Groene Inval in Baarn.

Landelijke open imkerijdag

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *