Weekendtips Amersfoort 20 t/m 22 april

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bezoek een leuke voorstelling, doe mee met een workshop in het Mondriaanhuis, struin mee met de boswachter of ga naar de nieuwste film van Buurman en Buurman. Fijn weekend!

Lang geleden… (6+)
Muzikale en humoristische tijdreis door onze vaderlandse geschiedenis. De familievoorstelling ‘Lang Geleden…’ is gebaseerd op het populaire, gelijknamige geschiedenisboek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Met kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en heel veel humor komen de belangrijkste en opmerkelijkste verhalen uit onze vaderlandse geschiedenis tot leven in deze gloednieuwe theatervoorstelling voor jong én oud.

Wanneer: vrijdag 20 april
Waar: De Flint, Amersfoort
Meer info: website de Flint

voorstelling Lang geleden in theater de Flint in Amersfoort

Opening Struintuinseizoen
Het Struintuinseizoen gaat weer van start! Zaterdag gaat de Struintuin open en kan er weer naar hartenlust gestruind worden. Er zijn activiteiten voor het hele gezin zoals broodjes bakken boven het kampvuur, natuurschatten zoeken, braakballen pluizen of zaadbommetjes maken. Natuurlijk kun je ook gewoon gluren bij de ooievaar, waterdiertjes uit de poel vissen, op zoek naar kriebeldiertjes, hutten bouwen in het takkenbos, waterpompen bij de beek en in de modderkeuken de heerlijkste moddersoep maken.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: De Groene Belevenis, Leusden
Meer info: website de Groene Belevenis

Spelen in de struintuin in Leusden
Fotocredits: website de Groene Belevenis

Kinderworkshop Victory Boogiewoogie (6+)
Schilder Piet Mondriaan liet zich bij het schilderen inspireren door verschillende muziekstijlen. Door jazzmuziek bijvoorbeeld en door de boogiewoogie. Zijn laatste kunstwerk heet zelfs de ‘Victory Boogie Woogie’.  Tijdens deze kinderworkshop ga je samen met de museumdocent ervaren hoe het is om te schilderen op muziek. Wat schilder je als je een langzame melodie hoort? En wat als de muziek heel zacht is of juist luid?  Er komen verschillende soorten muziek voorbij en natuurlijk ook de ritmische boogiewoogie!

Wanneer: zondag 22 april 
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

Kinderworkshop Victory Boogie Woogie in het Mondriaanhuis in Amersfoort

Film: Buurman & Buurman hebben een nieuw huis!
Buurman & Buurman zijn terug met nieuwe avonturen. Ook dit keer gaat er weer van alles mis tijdens het klussen in het nieuwe huis weer. Wie anders dan de Buurmannen kunnen een nieuwe keuken aanleggen en daarbij de badkamer volledig in puin leggen? Bij het bedenken van geniale oplossingen voor alledaagse problemen loopt er uiteraard meer in de soep. Zo loopt de bouw van een bijenkorf in de tuin uit op een regelrechte ramp en een elektrische grasmaaier op zonne-energie blijkt toch niet zo goed idee. Kortom, er is weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman. Aje To!

Wanneer: zondag 22 april
Waar: Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort 
Meer info: website de Lieve Vrouw

de film buurman en buurman hebben een nieuw huis

Struintocht voor stoere jongens en meiden (8+)
Kom met je kinderen naar de Utrechtse Heuvelrug voor een ochtend vol struin- en speelplezier op het Leersumse Veld. De kinderen gaan samen met de boswachter van Staatsbosbeheer zoeken, luisteren, ruiken en ontdekken. Laarzen aan, kleren aan die vies mogen worden en buiten spelen maar!

Wanneer: zondag 22 april
Waar: De Veldschuur, Leersum
Meer info: website Staatsbosbeheer

leersumse veld staatsbosbeheer wandelen bos boswandeling

Poppentheater: De Noorderkroon is zoek
Tim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje heeft gezonden is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt Koningin Cassiopeia aan Tims bed. Zij heeft hulp van Tim nodig. Ze is haar kroon kwijt. Tim zegt dat ze beter naar de politie kan gaan. Tim ontmoet de kleine beer. Die wil hem wel naar de sterrenhemel brengen. Is dit allemaal echt gebeurd of was het toch maar een droom.

Wanneer: zondag 22 april
Waar: De Kindertuin, Leusden
Meer info: website de Tuin in Leusden

De noorderkroon is zoek van poppentheater casseiopeia in amersfoort

Lenteverhalen in het bos
De blaadjes lopen uit, de vogels fluiten. Tijd voor lenteverhalen! In het knusse theater van Koetshuis Randenbroek vertellen Alice van Dam, Ellen Kempers, Eelco van der Kooij, Camilla Koevoets en Melanie Plag verhalen over lentekriebels en over grote en kleine dieren. Tussendoor is er vrolijke muziek van het duo Sparv. De lenteverhalen zijn geschikt voor jonge verhalenliefhebbers van 4 tot 10 jaar.

Wanneer: zondag 22 april
Waar: Koetshuis Randenbroek, Amersfoort
Meer info: Facebookevent Poppentheater Toermalijn

Lenteverhalen in het bos bij koetshuis randenbroek in amersfoort

Heb jij al kaartjes het Bier en Appelsap Festival?
De programmering van het Bier en Appelsap Festival op Hemelvaartsdag (10 mei) is rond! We hebben een uitgebreid programma voor jong en oud. Bekende namen zorgen voor activiteiten en optredens, waaronder Hakim, het Kleine Theater, KNVB, Jasper Smit, UCK, De Vrijstaat, het Universiteitsmuseum, RTL Telekids Musicalschool, Bookspot, Professor Loep en Staatsbosbeheer. Het belooft een prachtige dag voor jong en oud te worden in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Dus bestel snel je kaartjes via de website van het Festival!

festival Bier en Appelsap Botanische Tuinen Hemelvaartsdag

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *