Weekendtips Amersfoort 16 t/m 18 maart

De leukste weekendtips voor Amersfoort e.o. staan weer voor je klaar! Ga naar het theater of het museum, bezoek de Vikingen op landgoed Schothorst of ga nestkastjes timmeren voor de vogels! Fijn weekend!

Buurman & Buurman de musical
Oh nee! Buurman en Buurman hebben last van mollen. Hun hele tuin gaat eraan! Dus gaan de buurmannen op mollenjacht. Geen probleem voor een buurman. Maar als blijkt dat de mollen onder hun huis zitten hebben ze wel een probleem. Of toch niet…? Voor de 4e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt (bekend van o.a. de Nijntje musicals en Hoe overleef ik…) en taalkunstenaar Ivo de Wijs (Jungleboek, Pippi zet de boel op stelten!) de Tsjechische buurmannen tot leven, ditmaal in de musical A JE TO!

Wanneer: zaterdag 17 maart
Waar: Theater Figi, Zeist
Meer info: website Figi

Buurman en Buurman De Meervaart kindvriendelijk uitje activiteit theater voorstelling

Vikingweekend Akkerwerkzaamheden
In het weekend van 17 en 18 maart strijken er weer Vikingen en andere vroege middeleeuwers neer op het erf van Landgoed De Schothorst. En dit weekend is er nog iets bijzonders aan de hand. Ze gaan namelijk de wede zaadjes planten in de moestuin. Het plan is om met de wede plant in september blauw te verven. Dit is een stap in een lang en ingewikkeld maar boeiend proces.

Wanneer: 17 en 18 maart
Waar: Het Groene Huis, Middeleeuws Erf, Amersfoort
Meer info: website Het Groene Huis

Vikingen landgoed schothorst Amersfoort

Bezoek museum Flehite
In het kunsthistorische museum Flehite is voor kinderen altijd wat doen! Voor kinderen is er een puzzeltocht waarin ze zelf meer over kunst kunnen ontdekken. Al doende loop je door de tentoonstellingen in het museum en kom je ondertussen leuke dingen te weten. Je kunt deze puzzeltocht gratis afhalen bij de balie. En in Depot Junior mag je oude voorwerpen zomaar vastpakken en uitproberen. Ook is er kleding van vroeger die je gewoon mag aantrekken!

Wanneer: dinsdag t/m zondag geopend
Waar: Museum Flehite
Meer info: website Flehite

Museum Flehite in Amersfoort
Fotocredits: website Museum Flehite

DJ Workshop for kids (7+)
Wil jou zoon of dochter DJ worden? Ga dan naar de DJ workshop bij Speeltuin Blikkenburg in Zeist. Deze te gekke DJ workshop is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.  Ben jij klaar voor deze workshop vol fun & muziek? Koop dan je ticket via de website van de dj producerschool.

Wanneer: zaterdag 17 maart
Waar: Blik & Burgers, Zeist
Meer info: website Blik & Burgers

DJ Producer school workshop
Fotocredits: website dj producerschool

Boer Boris (4+)
In Boer Boris gaat het over je best doen, trots zijn op jezelf en anders zijn dan de rest. Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend. Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk. Met heerlijke meezing liedjes van Jeroen Schipper en Anke Timmer.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: De Lieve Vrouw, Amersfoort
Meer info: website de lieve vrouw

boer boris heer otto lente-uitjes lente uitjes voorstelling voorjaarsvakantie

Trots Markt
De Trots Markt is een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Er is een zeer breed assortiment van droge worst tot verse honing en moderne woninginrichting. Kinderen kunnen knutselen naar een thema passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Walkartpark, Zeist
Meer info: website Trots Markt

Walkartpark Zeist trots markt

Kinderactiviteit nestkastje maken
De lente staat voor de deur. Vogels gaan hun nesten bouwen. Wil jij een eigen nestkast bouwen voor in je tuin of op je balkon? En meer  weten over vogels en hun nesten? Kom dan naar deze leerzame en creatieve middag. De materialen zijn aanwezig en er is begeleiding. Neem wel je eigen hamer mee!

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Nationaal Bomenmuseum, Doorn
Meer info: website Nationaal Bomenmuseum

Wil jij mijn mama zijn?
Een muis ziet een ei langs de waterkant liggen. Ze kijkt om zich heen om te zien van wie het ei zou kunnen zijn. Dan komt het ei uit, het jonge vogeltje vraagt aan de muis: Wil jij mijn mama zijn? Dat kan het jonge vogeltje niet. Dan hoort het jonge vogeltje een geluid, het is een poes. De muis maakt zich snel uit de voeten. De poes wil zijn mama wel zijn, ook dat kan niet. Niemand wil zijn mama zijn. Teleurgesteld blijft hij alleen achter aan de kant van het water. Dan verschijnt er een ineens een mooie witte vogel. Is dat dan eindelijk zijn mama?

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: de Brinkhorst, Amersfoort
Meer info: website Poppentheater Cassiopeia

poppentheater wil jij mijn mama zijn vanPoppentheater Cassiopeia

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *