Weekendtips Amersfoort 16 t/m 18 februari

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet! Ga meehelpen met het voeren van de dieren bij de kinderboerderij, doe een creatieve workshop in het Mondriaanhuis of laat je rondleiden in een kasteel. Veel plezier!

Dieren voeren bij Kinderboerderij Veenweide
De dieren op Kinderboerderij De Veenweide worden 2 keer op een dag gevoerd. Aan het eind van de middag mogen de kinderen de dierverzorger helpen met voeren. Ook mogen zij dan de hokken in. De dierverzorger vertelt tijdens het voeren allerlei weetjes over de dieren. Dit wil je toch niet missen? Deze activiteit is gratis en is doordeweeks om 15.30 u en op zaterdag om 15.00 u (zondag gesloten).

Wanneer: 16 en 17 februari
Waar: Kinderboerderij Veenweide, Soest
Meer info: website Stichting Balans

Kinderboerderij Veenweide balansboerderij soest kindvriendelijk dieren

De dieren in het Hakkebakkebos
Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.

Wanneer: zaterdag 17 februari 
Waar: Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort
Meer info: website de Lieve Vrouw

De film de dieren uit het hakkebakkebos

Poep & ZOO
Vanaf 17 februari heeft Dierenpark Amersfoort jouw hulp dringend nodig in het poep-lab. Natuurlijk wordt je aangemoedigd door de poepexperts, want je weet maar nooit wat er gebeurt. De bruine loper leidt je langs wc-potten met grappige schijtfeitjes, je kunt deelnemen aan de Grote Poepshow en ruikt eigenaardige luchtjes bij de Stankwand. Raad jij welke drol van welk dier is? Natuurlijk ga je ook nog even in het poep-bad toch?! Klinkt dit net iets té? Volg dan de route voor schijters.

Wanneer: 17 februari t/m 4 maart
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

Een klein dapper varkentje (3,5+) Een klein dapper varkentje van poppentheater toermalijn in Amersfoort
Camilla Koevoets speelt verhaaltjes en liedjes rond een klein, dapper en slim varkentje. Hoe komt hij aan de krul in zijn staart? Wat gebeurde er met de vier biggetjes en hoe was hij de grote kleurendraak te slim af? Natuurlijk is er na de pauze Sjoempie, de marionettenclown, met speciale aandacht voor de eventuele aanwezige jarigen.

Wanneer: zaterdag 17 februari
Waar: Poppentheater Toermalijn, Koetshuis Randenbroek, Amersfoort
Meer info: website Poppentheater Toermalijn

Zonnige Zondag
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht. Karianne van Bier en Appelsap is ook al eens langs geweest bij boerderij de Zonnewijzer, lees hier haar verslag!

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Kinderworkshop: Victor Boogie Woogie (6+)
Schilder Piet Mondriaan liet zich bij het schilderen inspireren door verschillende muziekstijlen. Door jazzmuziek bijvoorbeeld en door de boogiewoogie. Zijn laatste kunstwerk heet zelfs de ‘Victory Boogie Woogie’. Tijdens deze kinderworkshop gaan kinderen samen met de museumdocent ervaren hoe het is om te schilderen op muziek. Wat schilder je als je een langzame melodie hoort? En wat als de muziek heel zacht is of juist luid? Er komen verschillende soorten muziek voorbij en natuurlijk ook de ritmische boogiewoogie!

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

mondriaanhuis in de stijl van mondriaan kindvriendelijk workshop

Amersfoortse Bergcross
Schrijf je nu in voor de 27ste editie van de Amersfoortse Bergcross! Loop je de wedstrijd van 8,8 kilometer, of kies je zelf hoeveel rondjes van 2,2 km je loopt? Of doet je zoon of dochter mee aan de kidsrun van 1 kilometer?

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: t/o tegenover het Berghotel, Amersfoort
Meer info: website Amersfoortse Bergcross

Winterbloeiwandeling
Sommige inheemse boomsoorten kunnen niet wachten op het voorjaar en bloeien al vanaf januari. Het zijn met name elzen, hazelaars en wilgen. Terwijl het in de Aziatische gebergten nog volop winter is, staan diverse daar thuishorende heesters in ons zeeklimaat al in bloei. De bekendste daarvan zijn de toverhazelaars, maar dat zijn niet de enige. Bij een wandeling door het arboretum zijn er diverse andere bloeiers die het voorjaar niet willen afwachten. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Nationaal Bomenmuseum, Doorn
Meer info: website Nationaal Bomenmuseum

von gimborn arboretum doorn pinksterconcert kindvriendelijk bos wandelen

Kasteel Amerongen in Winterslaap
Kasteel Amerongen geeft de unieke gelegenheid om het Huys in de winter te bezoeken. Het Huys laat zich nu van een heel andere kant zien. Het afdekken van de collectie is een passend moment om het verhaal over het behoud en beheer van het historisch interieur te vertellen. Het biedt ook een uitgelezen kans om een kijkje achter de schermen te nemen door via de diensttrappen de zolder te bezoeken. Winterse verhalen voeren de boventoon in deze bijzondere themarondleiding.

Wanneer: 16 t/m 18 februari
Waar: Kasteel Amerongen, Amerongen
Meer info: website Kasteel Amerongen

kasteel amerongen leuke kastelen bezoeken met kinderen utrecht en omgeving
fotocredits: website Kasteel Amerongen

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *