Weekendtips Amersfoort 15 t/m 17 februari

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Ga gezellig pizza (of iets anders) eten bij restaurant Het Lokaal, geniet van verteltheater in de Kindertuin en ga op ontdekkingstocht door Dierenpark Amersfoort. Fijn weekend!

Bezoek de AA-Zolder, Garage en Koninklijke Stallen
Opnieuw pakt Paleis Soestdijk uit en stellen zij nieuwe ruimtes op het landgoed open voor tijdelijke bezichtiging. Dit keer nemen ze je graag mee voor een kijkje op de Parade, de gebouwen gelegen tegenover het paleis. Naast dit unieke bezoek aan de Parade kun je ook de historie van het paleis beleven en zelf een innovatief idee uitvinden met de tentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem.

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Meer info: website Paleis Soestdijk

paleis soestdijk baarn winter kerstvakantie

Pizza eten bij Het Lokaal
Vrijdag bakt Paolo van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers weer heerlijke pizza’s in het ProefLokaal. Schuif dus gezellig aan en bestel jouw favoriete pizza of kies iets uit van de avondkaart. De kids kunnen binnen spelen in de ‘speelkuil’ en je kan tussendoor je boodschappen halen bij het VersLokaal wat grenst aan het restaurantgedeelte.

Wanneer: vrijdag 15 februari
Waar: Het Lokaal, Amersfoort
Meer info: website het Lokaal

het lokaal amersfoort pizza streekproducten winkel restaurant speelhoek

Verteltheater: Brief voor de koning (7+)
In ‘Brief voor de koning’ krijgt de schildknaap Tiuri in de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen een geheimzinnige brief in handen. Een brief voor de koning van Unauwen. Een brief die onder geen beding in verkeerde handen mag vallen. Achterna gezeten door rode ruiters, grauwe ridders, rovers en de meedogenloze spion Slupor, gaat Tiuri op pad. Gelukkig krijgt hij op zijn tocht hulp van kluizenaar Menaures en diens hulpje Piak. Wie is te vertrouwen? Wie is een vriend en wie de vijand?

Wanneer: zondag 17 februari
Waar: De Kindertuin, Leusden
Meer info: website de Kindertuin

Brief voor de koning verteltheater door Eric Borrias

Kruistocht in spijkerbroek (7+)
De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in een middeleeuwse kruistocht van achtduizend kinderen, die naar Jeruzalem reizen om de stad te bevrijden van de Saracenen. De tocht is lang en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, ziektes en aanvallen van rovende ridders. Maar meer en meer realiseert Dolf zich dat het gevaar niet achter de volgende bergtop wacht.

Wanneer: zondag 17 februari
Waar: Figi, Zeist
Meer info: website Figi

de musical Kruistocht in spijkerbroek

Poep & ZOO
Olifantendrollen, giraffenkeutels, vogelflatsen … Er wordt heel wat af gepoept in de dierentuin. Duik in de wereld van de drol tijdens Poep & ZOO en leer alles over de grote boodschap van de dieren en kom een HOOP doen in het speciale poep-laboratorium.

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort Poep en zoo

Schaatsbaan Blik & Burgers
Op de schaatsbaan bij speeltuin Blik en Burgers kan je dagelijks terecht om een rondje te schaatsen. Schaatsen kunnen worden gehuurd. De schaatsbaan is ook exclusief af te huren voor groepen of feestjes, ook ’s avonds en buiten openingstijden! Natuurlijk kan je dan gebruik maken van het restaurant.

Wanneer: dagelijks geopend
Waar: Blik & Burgers, Zeist
Meer info: website Blik en Burgers

Schaatsbaan bij Blik en Burgers in Zeist

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *