Weekendtips Amersfoort 12 t/m 14 oktober

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bezoek het Kinderboekenfestival in het Eemhuis, ga griezelen bij de dino’s in dierentuin Amersfoort of bezoek de muzikale voorstelling de kleine Louis tijdens het festival Leusden Jazz. Fijn weekend!

DinoAdventures
Elke dag zorgen de dinobeveiligers met gevaar voor eigen leven voor de dino’s. De torenhoge brachiosaurus kan jou zo omver lopen en onder de vleeseters vind je de meest gevaarlijke dieren die je maar kunt bedenken. Daarom moeten de dappere dinobeveiligers het park heel goed bewaken. Daar hebben zij allerlei apparatuur voor. Ben jij benieuwd wat een dinobeveiliger allemaal doet? Ga dan langs bij Dierenpark Amersfoort en krijg een speciaal kijkje achter de schermen. Als je durft…

Wanneer: 13 t/m 28 oktober
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

DinoAdventures op Dierenpark Amersfoort in de herfstvakantie

Voorleesfeestje Mag ik meedoen? (3+)
Tijdens dit voorleesfeestje maak je kennis met Eend. Eend wil graag nieuwe vrienden maken. Hij besluit zich aan te sluiten bij een club, maar hij wordt overal afgewezen: een leeuw vindt dat hij niet hard genoeg kan brullen voor de Leeuwenclub, een olifant vindt hem niet slim genoeg. Dan besluit Eend om zelf een nieuwe club op te richten! Ga gezellig naar het verhaal “Mag ik meedoen?” luisteren. Als het verhaal afgelopen is, trekken ze de knutselspullen uit de kast en ga je met de hele club knutselen!

Wanneer: zaterdag 13 oktober
Waar: Bibliotheek Leusden, Leusden
Meer info: website Bibliotheek Eemland

Film: Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes (AL)
Wanneer de pad inspecteur Gordon met pensioen gaat, kan hij het politiebureau in het Dierenbos met een gerust hart overlaten aan de pientere muis Paddy. Zij heeft bewezen een uitstekend speurder te zijn, toen ze samen de zaak van de gestolen nootjes oplosten. Maar als er twee jonge dieren vermist worden en de verhalen over een gevaarlijke vos weer de kop opsteken, vraagt ze Gordon om hulp.

Wanneer: 13 en 14 oktober
Waar: De Lieve Vrouw, Amersfoort
Meer info: website de Lieve Vrouw

Film Gordon en paddy

Kleine Louis! (6+) door Michael Varekamp
De rode draad in dit verhaal is de jeugd die trompettist Louis Armstrong doorbracht in New Orleans en het wereldberoemd worden als groot entertainer en grondlegger van de jazzmuziek. Als Kleine Louis wandelt hij door het verhaal dat begint bij zijn culturele achtergrond: Afrika. De kinderen worden meegenomen door de geschiedenis van Afrikanen in Amerika en de rol die muziek daarbij speelde. Zo komen zij te weten wat jazzmuziek eigenlijk voor muziek is en hoe die vroeger is ontstaan.

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: De Kindertuin, Leusden
Meer info: website de Kindertuin

DE voorstelling de kleine louis
Fotocredits: Martin Zoetbrood

Ranja met een Liedje: muziek op schoot
Muziek (op schoot) plezier voor kinderen van 0 tot 4! En natuurlijk ook voor de begeleidende (groot) ouders! Samen met de ouders ga je zingen, spelen met materialen en muziekinstrumentjes, dansen en ontdekken wat je allemaal kunt met muziek. Er worden bekende en nieuwe liedjes gezongen. Voorop staat het samen genieten en muziek- plezier maken.

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Meer info: website Zandfoort

zandfoort aan de eem amersfoort strand stadsstrand horeca kindvriendelijk spelen

Kinderrondleiding (6+)
Kinderen kunnen mee met een van de ‘verboden voor ouders’ rondleidingen, een interactieve, ontdekkende rondleiding voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Ontdek tijdens de tentoonstelling A Balancing Act samen met een museumdocent hoe kunstenaars spelen, experimenteren en filosoferen rondom het thema ‘balans’! Er is plek voor maximaal 10 kinderen en de rondleiding kost €2,- per kind. Aanmelden kan door een mail te sturen naar boekingen@kunsthalkade.nl

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: KunsthalKade, Amersfoort
Meer info: websiteKunsthalKade

De tentoonstelling A Balancing Art bij de Kunsthalkade in amersfoort

Het Kinderboekenfestival (4+)
Ook dit jaar is er weer een spetterende afsluiting van de Kinderboekenweek. Met je polsbandje heb je toegang tot alle activiteiten in het hele Eemhuis: ga naar de voorstelling “Een zee van verhalen” van Gouden Griffel-winnaar Koos Meinderts met Thijs Borsten en Peer de Graaf! Ga zingen, trommelen, en toneelspelen met de docenten van Scholen in de Kunst. Emailleer een vriendschapsplaatje, leer een liedje uit “Het Zwanenmeer” van Holland Opera. Beklim de Mount Everest met een VR-bril op je hoofd.
Maar er is meer! Bekijk de beroemde kinderboeken-illustraties van Marije Tolman en volg een workshop bij haar. Speel zelf mee in “Wij gaan op Berenjacht” van Theater Grrr, of help Jebo die op zoek is naar zijn vriendenboek. Krijg schrijfles van een echte kinderboekenschrijver en ga op ontdekking bij Kunsthal Kade. Afsluitend kan je nog even swingen in de disco met dj Maxerati!

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: Het Eemhuis, Amersfoort
Meer info: website Bibliotheek Eemland

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *