Weekendtips Amersfoort 12 t/m 14 januari

We hebben weer de leukste weekendtips voor Amersfoort en omgeving voor je op een rijtje gezet.  Bezoek de Onze Lieve Vrouwetoren, geniet van een poppentheater of ga rondjes rijden in de Verkeerstuin. Fijn weekend!

Pizza eten bij het Lokaal
Vrijdagmiddag- en avond is bakker Paolo er weer om heerlijke pizza’s te bakken in het ProefLokaal. Schuif dus gezellig aan en bestel jouw favoriete pizza. De kids kunnen binnen spelen in de ‘speelkuil’ en je kan tussendoor je boodschappen halen bij het VersLokaal wat grenst aan het restaurantgedeelte.

Wanneer: vrijdag 12 januari
Waar: Het Lokaal, Amersfoort
Meer info: website het Lokaal

het lokaal amersfoort pizza streekproducten winkel restaurant speelhoek

Stampij in de toren
“Pelgrims en buitenpoorters: verzamelt u om dit Middeleeuws spektakel aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren te aanschouwen.” Maak het mee en bezoek de tijd van 1560 met deze speciale torenbeklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren. Zie met eigen ogen hoe de poorters van Amersfoort korte metten maken met een zeer verdachte vrouwe. Klim daarna naar de luidzolder en maak mee hoe de Schout van Amerfortia zijn deel doet om de stad te zuiveren van ketterse elementen.

Wanneer: zaterdag 13 januari (12.30 uur)
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Stampij in de Onze lieve vrouwetoren in amersfoort

Poppentheater Toermalijn De kleine sneeuwpop (3,5+) De kleine sneeuwpop in poppentheater toermalijn in amersfoort
Een kleine sneeuwpop gaat op zoek naar de Noordpool om voor zijn moeder een huisje te bouwen. Onderweg beleeft hij wel spannende dingen en aan het slot heeft hij voor zijn moeder een verrassing klaar! Na de pauze is er zoals altijd Sjoempie, de kleine clown, met speciale aandacht voor de eventuele jarige kinderen.

Wanneer: zaterdag 13 januari
Waar: Koetshuis Randenbroek, Amersfoort
Meer info: website Poppentheater Toermalijn

In het donker op de Onze Lieve Vrouwetoren
Ga klimmen in het donker! De gids neemt je mee naar de top van de Onze Lieve Vrouwetoren, waar je een uniek uitzicht hebt over de binnenstad! Na afloop is er voor elke klimmer gratis warme chocolademelk bij Restaurant ‘De vier Broers’! Reserveren is noodzakelijk, dit kan via de website van de Onze Lieve Vrouwetoren of bij  VVV Amersfoort.

Wanneer: zaterdag 13 januari (18.30 uur)
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Avondbeklimming van de Lieve Vrouwe Toren in amersfoort

Poppentheater Land zonder lied
In het Land zonder lied heeft koning Silencio het zingen van liedjes verboden. Als hij iemand hoort zingen moet hij teveel denken aan zijn overleden vrouw koningin Cantabile. Zij kon heel mooi zingen. Daarom wil de koning dat het stil is in zijn land. Niemand mag meer zingen. Op een dag hoort hij zijn zoon prins Grazioso toch een liedje zingen. Prinses Arietta heeft hem uitgedaagd om het te doen. De prins moet het land van koning Silencio verlaten ook al is hij de zoon van de koning. Deze voorstelling wordt samen gespeeld met een pianiste en fluitiste (Ensemble Muzette).

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: de Kindertuin, Leusden
Meer info: website de Tuin

De voorstelling Land zonder lied in de kindertuin in leusden

Ranja met een liedje: muziek op schoot
Muziek (op schoot) plezier voor kinderen van 0 tot 4 en voor hun begeleidende (groot) ouders. Samen ga je zingen, spelen met materialen en muziekinstrumentjes, dansen en ontdekken wat je allemaal kunt  met muziek. Er worden bekende en nieuwe liedjes gezongen. Voorop staat het samen genieten en muziek- plezier maken. Als je je van tevoren via de website even aanmeld, heb je gegarandeerd een plekje!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Meer info: website Zandfoort aan de Eem

zandfoort aan de eem amersfoort strand stadsstrand horeca kindvriendelijk spelen

Verkeerstuin
De Verkeerstuin is een walhalla voor de kids die hier lekker hun energie kwijt kunnen op alles wat met wieltjes te maken heeft. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen hier heerlijk overdekt skelteren en spelen. Op een speelse manier maken ze kennis met de verkeersregels. En ze leren rekening te houden met andere weggebruikers. Vrijwilligers van de verkeerstuin en de ouders/begeleiders houden natuurlijk een oogje in het zeil!

Wanneer: zondag 14 januari (14.00 – 16.00 u)
Waar: Verkeerstuin, Amersfoort
Meer info: website Verkeerstuin

Verkeerstuin 2.0 in Amersfoort
Fotocredits: Facebookpagina Verkeerstuin

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *