Weekendtips Amersfoort 11 t/m 13 januari

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Bezoek het theaterfeest in Slot Zeist, ga schaatsen op Emiclaer, ren mee met de snertloop of duik lekker de bioscoop in voor een gezellige film. Fijn weekend!

Creatieve ouder & kids workshop
Ga samen met je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes, een tegelschilderij, of tableau (zoals het ook wordt genoemd) maken. Leuk om cadeau te doen!
Een gezellig en creatief samenwerk van verschillende ‘handen’ die samen een geheel maken. Het werk wordt afgeglazuurd en is daarmee vereeuwigd. Iedereen schildert 1 tegeltje en samen wordt het 1 geheel omdat je de tegeltjes tegen elkaar legt.

Wanneer: zaterdag 12 januari
Waar: Atelier IN’T 100, Spakenburg
Meer info: website int100

Ouder en Kind workshop bij atelier INT100 in Spakenburg

Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
De trots van Amersfoort is de Onze Lieve Vrouwetoren en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De locatie van de toren is het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren. Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort. En deze zaterdag kan je ook mee met de bijzondere avondbeklimming!

Wanneer: dagelijks in de middag, zaterdag 12 januari is er ook een avondbeklimming
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Avondbeklimming van de Lieve Vrouwe Toren in amersfoort

Snertloop Nijkerk
Op zaterdag 12 januari vindt de 4de editie van de Snertloop plaats. De locatie van de loop zal evenals voorgaande jaren de N.S.C. Burcht te Nijkerk zijn. Bij de kantine van N.S.C. Nijkerk kun je onder andere je startnummer ophalen, na-inschrijven en na afloop van de wedstrijd een gratis kop Snert bemachtigen (bij het laten zien van je startnummer). Voor elke leeftijdscategorie is er voor de kinderen een Kidsrun.

Wanneer: zaterdag 12 januari
Waar: N.S.C. Nijkerk
Meer info: website 2bfitsportcoaching

Mini Morning: Ernest & Celestine Winterpret (AL)
De allerkleinsten kunnen tijdens de Mini Morning voor het eerst kennis gaan maken met de bioscoop. De lichten staan gedimd, het geluid staat zachter en na afloop ligt er een filmdiploma klaar.
Ernest is een grote beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Ernest deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest.

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: VUE, Amersfoort
Meer info: website VUE

Film Ernest en Celestine winterpret

Theaterfeest voor peuters en kleuters
Op 13 januari vindt er een theaterfeest voor Peuters en Kleuters plaats in de theaterzaal van Slot Zeist. Voor de jongste theaterbezoekertjes van 0 tot en met 6 jaar. De voorstellingen zijn in een klein en intiem theater waar de kinderen en hun begeleiders dicht op de voorstelling zitten. De voorstellingen zijn Klavertje Koe telt voor twee (0+) en de Brandweermannetjes (3+) en Heb je mijn kleine jongen niet gezien? (5+).

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Theater Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Theater Slot Zeist

heb je mijn kleine jongen niet gezien

Emiclaer on Ice
Bij Emiclaer on Ice kan je schaatsen op een drijvende ijsbaan, omgeven door de vijver van winkelcentrum Emiclaer. Dit jaar is de schaatsbaan overdekt waardoor er nog meer schaatsplezier te beleven is. Geniet deze winter van een sfeervolle schaatsbaan met met een vol programma, als hoogtepunt een optreden van Maan op 12 januari tussen 14.00 – 14.30 uur.

Wanneer: t/m 27 januari
Waar: Emiclaerhof, Amersfoort
Meer info: website Emiclaer

Emiclaer on Ice in Amersfoort

Ranja met een Liedje: muziek op schoot
Muziek (op schoot) plezier voor kinderen van 0 tot 4! En natuurlijk ook voor de begeleidende (groot) ouders! Samen met de ouders ga je zingen, spelen met materialen en muziekinstrumentjes, dansen en ontdekken wat je allemaal kunt met muziek. Er worden bekende en nieuwe liedjes gezongen. Voorop staat het samen genieten en muziek-plezier maken.

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Meer info: website Zandfoort

zandfoort aan de eem amersfoort strand stadsstrand horeca kindvriendelijk spelen

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *