Weekendtips Amersfoort 10 t/m 12 augustus

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet. Bezoek Kannen & Kruiken, neem een kijkje bij de Oogstdag bij Hoeve Groot Zandbrink of vaar mee met de Vleermuisboot. Fijn weekend!

Beklimming Onze Lieve Vrouwetoren
In de vakantie kan je bijna dagelijks de mooie Onze Lieve Vrouwetoren gaan beklimmen. Maar je kan er ook voor kiezen om te reserveren voor de speciale kinderrondleidingen. En er zijn ook 2 dagen waarop er stadswandelingen voor kinderen zijn. Hierbij worden allerlei mooie verhalen verteld over de geschiedenis van Amersfoort.

Wanneer: Dagelijks in de vakantie en 16 en 22 augustus kinderrondleiding in de toren en 20 augustus een kinderstadswandeling
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort

Kannen & Kruiken
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen in het Burgemeester Brouwerplantsoen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Wanneer: 9 t/m 12 augustus
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Meer info: website Kannen en Kruiken

Kannen en Kruiken in Amersfoort

Oogstdag
Op de Oogstdag is het hele oogstproces van de rogge te zien: maaien, schoven bonden, hokken zetten en dorsen. Ook het hooien gebeurt traditioneel. Paarden trekken de maaibalk, de schudder en de hark. Tevens is er ook een expositie van oude werktuigen uit de periode 1850-1960 en is er een demonstratie Paarden voor de werktuigen.Oude ambachten zoals spinsters, mandenvlechters, bezembinders, het haren van de zeis zijn uit het dagelijks leven verdwenen. Kinderen kunnen kennis maken met het verleden maar ook lekker spelen in het hooi, Oudhollandse spelletjes doen, knuffelen met de kleine dieren of lekker knutselen. Tevens kan er een ritje gemaakt worden met paard en wagen.

Wanneer: zaterdag 11 augustus
Waar: Hoeve Groot Zandbrink, Leusden
Meer info: website Groot Zandbrink

Oogstdag den treek henschoten leusden kindvriendelijk

Vleermuisboot
Op zomerse zaterdagnachten vaart de ‘Vleermuisboot’ uit. Vleermuisdeskundige Zomer Bruijn vertelt u dan over de jacht en leefgewoontes van deze geweldige luchtacrobaten. Hij laat de passagiers onderweg met behulp van zijn batscan de sonargeluiden van de verschillende vleermuissoorten horen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en begint om 21.30 uur.

Wanneer: zaterdag 11 augustus
Waar: Krommestraat, Amersfoort
Meer info: website Amersfoort Rondvaarten

vleermuis staatsbosbeheer

Ministoomdag
Traditie getrouw wordt er midden in de zomervakantie een ministoomdag gehouden op het terrein van het stoomgemaal Hertog Reijnout. Uit het hele land en ook Duitsland komen diverse stoommachines naar de Nijkerkse polder om zich te laten bezichtigen.
Het terrein voor het stoomgemaal wordt op die dag staan op die dag een grote stoomwals en stoomtractor die onder stoom werkend te zien zijn.
Je bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur om een kijkje te nemen in de wereld van stoom op het land, water en spoor.

Wanneer: zondag 11 augustus
Waar: Stoomgemaal en bezoekerscentrum Arkemheen, Nijkerk
Meer info: website Stoomgemaal Arkemheen

Stoomgemaal Arkemheen

Broer & Zus (4+)
Ties is een blije jongen. Iedere dag vertellen zijn ouders hem dat hij de slimste, de grappigste en de beste is. Maar dan gebeurt er een ramp… Ties krijgt een zusje. Kaat. En ineens is Ties niet meer de slimste, de grappigste en de beste. Ineens krijgt Ties altijd de schuld. Daarom bedenkt hij een plan om Kaat voorgoed te laten verdwijnen… Een vrolijke, interactieve voorstelling over rivaliteit en familie, ook leuk als je enigst kind bent. Acteurs Rens van de Rijdt en Michelle van Daalhoff delen hetzelfde gevoel voor humor en dezelfde opvattingen over theater: een middel om moeilijke thema’s bespreekbaar te maken.

Wanneer: zondag 12 augustus
Koekepeer Theater, Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Koekepeer Theater met de voorstelling Broer en zus

Trots Markt
Bij Kasteel Groeneveld staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 12 augustus
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trots Markt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Pathé Kids Zomerbios
De hele zomer zijn er zonnige extra’s: in de bioscoop zijn diverse leuke kinderactiviteiten en bij de Kids Zomerbios films ontvangen de kids een exclusief film kadootje (op=op). Met Incredibles 2, Nick Jr. Zomerbios, Show Dogs, De Kleine Heks, Hotel Transsylvanië 3 en Teen Titans Go! to The Movies is er volop keuze voor iedereen. Ieder kind ontvangt de Kids Zomerbiosflyer waarmee je stempels kan sparen. Heb je 3 films of meer gezien dan maak je kans op een geheel verzorgde Kids Vip middag in jouw Pathé bioscoop!

Wanneer: Hele zomervakantie
Waar: Pathé Amersfoort
Meer info: website Pathé

Hotel Transsylvanië bioscoop film Kinepolis Jaarbeurs zomervakantie

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *