Weekendtips 20 t/m 22 mei

Van 20 t/m 22 mei is er weer veel te doen in Utrecht en omgeving. Theater, foodfestivals, de natuur in of een workshop volgen. Veel plezier met de weekendtips!

VONK (8+) door Het NUT en de Toneelmakerij
Op een goed verscholen plek, omringd door supersonische boobytraps hebben de broers Thijs (12) en Lars (10) een zelfgebouwde hut. Op deze plek kennen ze iedere grasspriet, iedere steen. Hier hebben ze niemand anders nodig dan elkaar. Maar dan zit er plots een indringer in hun hut. Lang zwart haar, donkere ogen. Het drinkt van hun cola. Het eet van hun chips. Gevaar en liefde sijpelen binnen. Wie is zij? Wat doet zij hier? Maar vooral, hoe krijgen ze haar daar weer weg!

VONK! is een spannende familievoorstelling over bang zijn voor en verlangen naar het onbekende. Over meisjes, terrorisme, spreekbeurten, springen in het diepe, bang zijn voor de nieuwe buren en volwassen worden.
De voorstelling is inclusief een lekkere barbecue!

Wanneer: t/m 5 juni, 16.00 uur
Waar: buitenterrein Podium Hoge Woerd, De Meern
Meer info: website van Podium Hoge Woerd

Vonk voorstelling Hoge Woerd leidsche rijn buitenvoorstelling barbecue

Foodfestival Maximaal Genieten in Leidsche Rijn
In het Maximapark kun je dit weekend genieten van het 1e foodfestival van Leidsche Rijn! Veel foodtrucks, de mobiele kinderboerderij van de Geertjes Hoeve en lekkere hapjes en drankjes. Ga het beleven!

Wanneer: vrijdag 20 t/m zondag 22 mei
Waar: Maximapark, Leidsche Rijn
Meer info: website van Maximaal Genieten

mister maisguy foodtruck festival maximaal genieten leidsche rijn maximapark utrecht

Terrasopening van Huis de Wiers, Vreeswijk
Restaurant de Wiers viert zondag hun 10-jarige bestaan en de opening van het nieuwe terras. Hun trouwe leveranciers zullen hun producten laten zien en proeven. Er is live-muziek, lekkere hapjes en ook aan de kids is gedacht. Een ideaal uitje voor de fijnproevers!

Wanneer: zondag 22 mei
Waar: restaurant de Wiers, Vreeswijk
Meer info: website Huis de Wiers

Huis de Wiers terras terraswarming feestje food culinair restaurant vreeswijk

Schapen scheren en knutselen met wol bij De Koppelsteede
Het wordt hoog tijd dat de schapen op de Koppelsteede hun winterjas uit gaan doen. De schaapscheerder komt op zondag langs om de schapen daarbij te helpen. Gaan jullie ook de nieuwe kapsels van de dames bewonderen? Ook wordt er met de wol geknutseld.

Wanneer: zondag 22 mei 11.00 -16.00
Waar: Koppelsteede, Koppeldijk 115, Utrecht
Meer info: website van Utrecht Natuurlijk

Mevr. Ophelia (6+) in Het Wilde Westen
Zondag wordt in het Wilde Westen in de Cereolfabriek de voorstelling Mevr. Ophelia gespeeld door het Filiaal Theatermakers. Voor en na de voorstelling kun je in het atelier je eigen schaduwtheater maken.

Wanneer: zondag 22 mei 14.00 en 16.00
Waar: het Wilde Westen, Utrecht
Meer info: website van het Wilde Westen

Mevr. Ophelia Het Filiaal Theatermakers Utrecht
Mevr. Ophelia

Natuurfestival op Fort Maarsseveen
Zondag kun je op Fort Maarsseveen terecht voor een festival vol workshops en inspirerende sessies in en over de natuur. Lekker ravotten of een rondleiding over het fort kan ook!

Wanneer: zondag 22 mei 10.00 – 18.00
Waar: Fort Maarsseveen, Herenweg 3, Maarssen
Meer info: Facebookpagina van het event

Kymani, Het verhaal van een drummer (6+) in Rasa
Kymani gaat op zoek naar zijn oorsprong. Hij is als jong kind geadopteerd en woont nu ver weg van zijn geboorteland. Kymani begint een zoektocht en komt in aanraking met de trommel. Door muziek ontdekt hij zijn oorsprong en hij gaat verhalen vertellen met zijn talking drums. Dansers van het Internationaal Danstheater zetten zijn verhalen om in beweging en worden live begeleid door Senegalese trommelaars en percussionisten.

Wanneer: zondag 22 mei 14.00 uur
Waar: Rasa Muziek en Dans, Utrecht
Meer info: website Rasa

kymani dans voorstelling rasa utrecht percussie
foto door Sebastiaan Pelen

Kinderworkshop ‘Fotografeer je knuffeldier’ in Museum Ijsselstein
Museum IJsselstein (MIJ) verzorgt op zondag 22 mei in samenwerking met fotograaf Olivier van Hartingsveldt een interactieve fotografieworkshop. Samen met Van Hartingsveldt gaan de jonge deelnemers op zoek naar bijzondere en humoristische composities om hun favoriete knuffeldier te fotograferen. In deze workshop leren zij spelenderwijs meer over compositie, standpunt en styling in de fotografie.

Wanneer: zondag 22 mei 14.00 – 16.00
Waar: Museum IJsselstein, IJsselstein
Meer info: website Museum Ijsselstein

Fete de la Nature op Het Vogelnest in Bunnik
Vier de natuur op Het Vogelnest voor jong en oud. Met onder meer boomklimmen, een kindercircus, natuur(knutsel)workshops en kleuterspeeltuin kunnen kids en volwassenen zich op het terrein vermaken.

Je kan Amelisweerd en Rhijnauwen ook verder ontdekken door op pad te gaan met grote kenners van het gebied! Beleef het Fort met boswachters, ga met gidsen langs de natuur, het eetbare landschap of ontdek jezelf met een natuurwandelcoach. En buren Amelis’Hof, Boerderij de Zonnewijzer, Fort Rijnauwen, en het MOA hebben ook een leuk programma voor deze dag.

Wanneer: zondag 22 mei 13.00 – 17.00
Waar: Het Vogelnest, Rhijnauwenselaan 9a, Bunnik
Meer info en programma bij de buren: website Fete de la Nature op Amelisweerd

fete de la nature utrecht bunnik vogelnest kinderen uitje weekendtips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *