Het water op in Utrecht en omgeving

Vooral met het zomerse weer is er niets fijner dan lekker op het water te zijn! In Utrecht en omgeving kan je dat op verschillende manieren doen. Bier en Appelsap heeft een paar ideeën voor je op een rij gezet!

Vaartocht met de hele familie
Laat je lekker rondvaren terwijl je geniet van een heerlijke lunch of bijvoorbeeld lekkere tapas. Tijdens zo’n vaartocht van 1,5 uur of 2 uur vaar je via de Oudegracht en de singels een mooi rondje door het historische centrum van Utrecht.  De boottocht is te combineren met tal van activiteiten voorafgaand of aansluitend aan de rondvaart. 
www.vareninutrecht.nl, Oudegracht 175W, Utrecht

varen in Utrecht

Sup clinic
SUP staat voor Stand Up Paddle. Het is een relatief nieuwe vorm van watersport, waarbij je op een surfboard staat en je je met een peddel voortbeweegt. SUP school Domstad geeft clinics. Een clinic is een korte les van een uur, waarbij je eens kunt proeven van deze sport. Onder begeleiding van een erkend instructeur leer je de basis en maak je een klein tochtje over de Leidse Rijn.
www.molendester.nu, Molen de Ster, Utrecht

Kanoverhuur de Rijnstroom 
Bij de Rijnstroom kan je verschillende kano’s huren; canadezen, roeiboten en elektroboten. Door de gunstige ligging, kun je door de stad kanoën, of kan je juist kiezen voor een tochtje door de natuur. Het is ook mogelijk om een picknick of lunch voor mee in de boot te reserveren.
www.rijnstroom.nl, Weg naar Rhijnauwen 2, Utrecht

Geniet van Utrecht in een fluistersloep
Greenjoy maakt het mogelijk om eenvoudig een zeer ruime 6-persoons sloep te huren in de historische grachten van Utrecht. Vaar langs de terrassen op de werfkelders van de Oudegracht, of geniet van de sprookjesachtige Nieuwegracht (alleen toegankelijk voor elektrische sloepen) of zoek de natuur op richting de Vecht of Rhijnauwen!
www.greenjoy.nl, Wittevrouwensingel, Utrecht

Rhijnauwen varen

Rondvaart door de grachten
Natuurlijk kan je ook kiezen voor de meer tradionele rondvaart! Langs de mooiste geveltjes, de groene singels, de kenmerkende werven en werfkelders, verschillende Utrechtse musea en natuurlijk de Domtoren. Een rondvaart door Utrecht moet je een keer gedaan hebben en een leuke manier om met mensen van buiten Utrecht kennis te maken met de stad! 
www.schuttevaer.com, Oudegracht t/o nr 85, Utrecht

Varen op de Loosdrechtse Plassen
De Loosdrechtse Plassen is een groot natuurgebied waar veel aan watersport wordt gedaan. Er bevinden zich verschillende zeilscholen en jachthavens. Je kunt hier makkelijk een bootje huren en je een aantal uur vermaken op het water. Je hebt verschillende opties: Ben je met een grote groep, dan kun je onder andere terecht bij Rederij Belle; hier kun je een luxe salonboot huren voor 20 of 80 personen.
www.rederijbelle.nl, Loosdrechtse Plassen

Ben je met een wat kleiner gezelschap, neem dan eens een kijkje op de website van Jachthaven Kortenhoef. Hier kun je kiezen uit een sloep, motorboot, kano of roeiboot.
www.jachthavenkortenhoef.nl, Moleneind 2A, Kortenhoef

varen Loosdrecht

Ontspannen op de Vinkeveense Plassen 
De Vinkeveense Plassen is een prachtig natuurgebied, net buiten Amsterdam, waar volop mogelijkheden aan watersport zijn. Huur een sloep of een motorboot, of kano rustig door het natuurgebied Botshol, dat onder beheer van Natuurmonumenten is. Hier zijn zomers een heleboel dieren en planten te vinden. Haven Winkeloord biedt verschillende mogelijkheden, zo kun je ook een vaar- en wandelexcursie doen, waarbij je de heenweg wandelt en teruggevaren wordt in een platbodem. 
www.winkeloord.nl, Winkeldijk 20a, Vinkeveen

De jachthaven van IJsselstein
Midden in het Groene Hart vind je Marnemoende, de jachthaven van IJsselstein. Op deze rustige plek kun je een drankje drinken in het restaurant aan het water, maar je kunt ook verschillende boten huren, waaronder de 8-persoons sloep. Blogger Kim gaat hier regelmatig varen met haar gezin, lees er meer over in haar verslag.
www.marnemoende.nl, Noord IJsseldijk 107 B, IJsselstein

varen in ijsselstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *