Op pad op Eerste Kerstdag

Door Jessica Hansen – Franken, moeder van Flore en Mirre, woont in de Utrechtse Bloemenbuurt.

Dat je veel kan ondernemen op Tweede Kerstdag dat weten de meeste mensen wel. Maar vind je het juist leuk om wat te gaan doen op Eerste Kerstdag? Dan heeft Bier en Appelsap wat leuke plekken voor je opgezocht!

Musea
Een aantal musea houden hun deuren gewoon open op 1e Kerstdag! Voor het echte kerstgevoel kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Spoorwegmuseum. Het museum is omgetoverd tot ‘Winter Station’, met een antieke carrousel en een echte ijsbaan. Het museum is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

winterstation spoorwegmuseum kerst kerstvakantie utrecht
Fotocredits: Anna van Kooij

Of ga op speurtocht in Kasteel de Haar. Kinderen van 4 t/m 10 jaar kunnen samen met een gids op zoek gaan naar de geheime code van het kerstrecept. Ze gaan op spannende ontdekkingsreis door de mooiste zalen van het kasteel, waar allerlei wonderlijke figuren rondlopen. Vergeet niet van tevoren te reserveren.

Bij Museum Catharijneconvent kan je bij ‘Kerstival’ genieten van de mooie verhalen, warm jezelf bij de vuurkorf, maak zelf sneeuw terwijl je schommelt, doe de kerstlichtjes-challenge of bouw een peperkoekhuisje. Er is ontzettend veel te doen voor jong en oud!

Theater
In de vernieuwde Stadsschouwburg kan je in de grote zaal gaan kijken naar Jungleboek. Terug naar een stukje jeugdsentiment, met o.a. het mensenkind Mowgli en Baloe de Beer. Het verhaal wordt op 1e Kerstdag twee keer verteld door een groot ensemble dat bestaat uit 10 dansers, een 9-koppige band en de rapper Gikkels. Jungleboek is geschikt voor avonturiers vanaf 7 jaar.

In de Jaarbeurs vindt een compleet nieuwe editie van het Wintercircus plaats. Geen traditionele piste, maar een circus met een immens videoscherm van 360m2 dat als decor voor de acts wordt gebruikt. Met onder andere de clowns Steve & Jones en een act van Laser Man waarbij groene laser stralen door de zaal dansen.  Op 1e Kerstdag vinden er twee shows plaats.

wintercircus utrecht kerstvakantie

Ook in Hilversum is het Wintercircus neergestreken in een echte tent waar je op 1e Kerstdag naar één van de twee voorstellingen kan komen kijken.

Vanaf zonsondergang is het gehele gebouw van Tivoli Vredenburg te bezoeken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld met de roltrappen naar boven en genieten op 40 meter hoogte van het mooie uitzicht over de stad.

Bioscoop
Je kan ook naar de film bij bijvoorbeeld naar het Louis Hartlooper Complex dat helemaal in de kerstsferen zal zijn. Ook is Cinemec; de grote bioscoop bij Leidsche Rijn open. Hier kan je zowel overdag als ’s avonds terecht. Of ga naar de nieuwste bioscoop in Utrecht: Kinepolis op het Jaarbeursplein. Deze is net geopend!

louis hartlooper complex utrecht film filmhuis

Levende kerststallen
Ben je meer een buitenmens? Neem dan eens een kijkje op Landgoed Beerschoten in De Bilt. Zelf zijn we hier vorig jaar met de familie geweest en je komt er helemaal in de kerstsfeer. Zo zal er ook dit jaar weer een levende kerststal zijn. En natuurlijk wordt er gezorgd voor glühwein en warme chocolademelk en staat er een poffertjeskraam.  Daarnaast kan je om 14 uur mee op wandelexcursie. Het landgoed is te bezoeken vanaf 12.00 uur.

kerststal de bilt beerschoten kerstvakantie kerst kindvriendelijk

Ook bij de Schaapskooi op Landgoed Heidestein in Zeist kan je naar een levende kerststal onder het genot van een glaasje Glühwein, warme chocomel, snert, koffie, thee of een heerlijk glas appelsap!

Horeca
De meeste horecagelegenheden zijn op 1e kerstdag overdag gesloten. Maar  bij de Rechtbank kun je genieten van een kerstontbijt of een lekkere kop koffie en ook kun je in het café van het Louis Hartlooper Complex terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *