Voorgelezen worden tijdens de Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is leuk én belangrijk. Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Bij de Bibliotheek Utrecht wordt hier een vrolijk voorleesfeest voor kinderen van 0-6 jaar van gemaakt. Dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar, ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers centraal.


Een huis voor Harry (2,5+)
Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt voorgelezen uit ‘Een huis voor Harry’ van auteur Leo Timmers. Het gaat over Harry: Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

VIP Voorleesontbijt
De feestelijk start van de Voorleesdagen is het VIP Voorleesontbijt op woensdag 23 januari, voor kinderen van 2 tot 5 jaar in de Centrale Bibliotheek. Agnes Jongerius, ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht, zal van 10.30 tot 11.15 uur voorlezen. Uiteraard staat er wat lekkers klaar. Je kunt gratis deelnemen, reserveer je plekje van tevoren.

Nog meer voorlezers!
Lot Lohr van Sesamstraat, de Brandweer én de burgemeester komen ook uit ‘Een huis voor Harry’ voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen.


Woensdag 23 januari – Brandweerman John leest voor – Bibliotheek Parkwijk
Zaterdag 26 januari – Burgemeester Jan van Zanen leest voor – Bibliotheek Hoograven
Woensdag 30 januari – Brandweerman Gerard leest voor (en neemt zijn eigen brandweerauto mee!) – Bibliotheek Zuilen
Woensdag 30 januari – Lot Lohr leest voor – Bibliotheek Kanaleneiland
Zaterdag 2 februari – Leo Timmers leest voor – Bibliotheek Vleuterweide
Zaterdag 2 februari – Lot Lohr leest voor – Bibliotheek Overvecht

Na het voorlezen is er tijd om te zingen, bewegen, kleuren en iets lekkers te pakken. Deelname is gratis, reserveer wel je plekje van tevoren online. Op de website van de Bibliotheek Utrecht kun je meer te weten komen over de Nationale Voorleesdagen en vind je het tijdschema van de verschillende voorleesmomenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *