Vind het uit in Paleis Soestdijk

In de kelders van Paleis Soestdijk is de familietentoonstelling ‘VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem’ te bezoeken. Een tentoonstelling die i.s.m. Beeld en Geluid tot stand is gekomen en die bezoekers toegang geeft tot ruimtes in de catacomben van het paleis die voorheen voor het publiek gesloten waren.

De tentoonstelling vind het uit bij paleis soestdijk in baarn

Mondiale uitdagingen, Nederlandse oplossingen
Een bezoek aan deze tentoonstelling, die leuk is voor jong en oud, maakt je als Nederlander trots vanwege het groot aantal uitvindingen dat uit Nederland komt. Uitvindingen die vaak wereldwijde impact hebben zoals onder meer de brandslang, de aandelenmarkt, WiFi en Bluetooth. Van deze uitvindingen is bijzonder beeldmateriaal uit het archief van Beeld en Geluid gebruikt, met commentaar van presentatrice Astrid Kersseboom. Dit materiaal aangevuld met installaties en een speurtocht voor kinderen in de catacomben van het paleis, maakt het tot een bijzondere tentoonstelling.

Speurtocht voor kinderen
Je wordt als bezoeker uitgenodigd een uitvinding in te dienen. De beste ideeën worden onder begeleiding van de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) verder ontwikkeld. Kinderen kunnen met een knijpkat op ontdekkingstocht in de donkere catacomben van het paleis. Deze knijpkat, een zaklamp zonder batterijen, is óók een Nederlandse uitvinding van Philips tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tentoonstelling vind het uit Uitvinding indienen in Paleis Soestdijk
Fotocredits: Ron Witkamp

Boyan Slat en Henk Ovink
In de tentoonstelling staan vier thema’s centraal; Watermanagement, Energie & Duurzaamheid, Agricultuur & Voeding en Gezondheid & Levenswetenschappen. Aan elk thema is een Nederlandse vernieuwer verbonden. Zo vertelt Boyan Slat (Ocean Cleanup) hoe hij zijn plan om de plastic soep uit de oceanen te filteren realiseerde en deelt watergezand Henk Ovink hoe andere landen leren van de Nederlandse strijd tegen het water.

Praktische informatie
Toegang tot de tentoonstelling VIND HET UIT! geeft ook toegang tot de museale zalen van het paleis waar prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober 2018 is Paleis Soestdijk geopend van dinsdag tot en met zondag. Het paleis, het park en Oranjerie Soestdijk zijn volgens de reguliere openingstijden geopend. In de vakantie is Paleis Soestdijk op maandag gesloten. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van Paleis Soestdijk.

www.paleissoestdijk.nl, Amsterdamsestraatweg 1, Baarn

De tentoonstelling vind het uit in paleis soestdijk in baarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *