Vier de zomer op het Geofort in Herwijnen

Door Laura Kenter, moeder van Ruben en Anouk, woont in de Bilt.

Met 4 jongens in de auto gaan wij richting Herwijnen. Ruben is 10 jaar geworden en viert zijn verjaardagspartijtje bij het Geofort. Wij hebben ervoor gekozen om gewoon met de jongens rond te gaan kijken en om tussendoor even wat te drinken in het 3D Café, maar je kan ook je feestje inclusief een mooie wereldbol taart vieren!

Bij de kassa krijgen we allemaal een bandje om zodat je vanuit het Geofort heen en weer kunt lopen. Aan de voorkant van het Geofort zit namelijk het vrij toegankelijke 3D café en de Vleermuisspeurtuin.

Geofort herwijnen kindvriendelijk bier en appelsap

De jongens gaan meteen naar het aparte gebouw aan de achterkant van de kazerne waar o.a. de interactieve zandbak te vinden is. Hier kan je bergen of kuilen graven waarbij de kleuren van het licht zich aanpassen en als een hoogtekaart de verschillende hoogtes aangeeft. En als je een vulkaan maakt zie je zelfs lava ontstaan!

Buiten is het Elementendoolhof favoriet. Ze moeten in verschillende ruimtes codes kraken en voor de goede deur kiezen. Na veel moeite maar met een hoop plezier kraken ze de code en vinden ze de goede weg om uit het doolhof te kunnen komen!

geofort herwijnen elementen doolhof

Vlak bij het doolhof en het pondje kun je naar Expedition Earth. We staan in een heuse simulator die je het idee geeft dat je in een soort lift bent. Daarmee ga je met hoge snelheid dwars door de aarde heen naar het binnenste van de aarde. Dr. Mono geeft ondertussen op beeld uitleg over de aardlagen waar je allemaal doorheen gaat. Best spannend!

Natuurlijk moet er ook gespeeld worden met het pondje. Ze vinden het heerlijk om lekker hun eigen gang te gaan. En dat is meteen het fijne van Geofort, een stoere maar veilige en uitdagende omgeving waar je kan doen waar je zin in hebt!

geofort herwijnen pondje

Zomeractiviteiten op Geofort
Deze zomer kun je een speciale Minecraft zomerspeurtocht doen. Tijdens deze speurtocht kruip je in de huid van Simon Wijckerheld Bisdom, een cartograaf en landmeter uit 1878. Met behulp van Minecraft, een luchtkaart en twee coördinaten kun je ergens op ons forteiland ontdekken waar Simon zijn schat heeft gevonden. Vind deze locatie en win een prijs!

geofort herwijnen kindvriendelijk

Ook is er een avontuurlijke Vleermuisspeurtocht! Kruip in de huid van een vleermuis in de Vleermuisspeurtuin en volg de route die het verhaal van de vleermuis vertelt: waar ze slapen, hoe ze paren, hoe ze navigeren en hoe ze jagen. Klim, klauter en vlieg mee!

En geniet tussendoor of naderhand van een shared zomerlunch of -diner in het 3D café of buiten op het terras. Hierbij worden houten planken en grote schalen met o.a. brood en salades op tafel gezet waarbij iedereen kan eten en drinken wat hij of zij lekker vindt!
geofort herwijnen 3D cafe terras lunch diner

www.geofort.nl, Nieuwe Steeg 74, Herwijnen

Het Geofort is elk weekend geopend en dagelijks in de schoolvakanties. Kinderen t/m 3 jaar en museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen. Een los kaartje kost 10,50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *