Verslag van de 1e Restaurant Tour

Door Lisanne Davids (oprichtster Bier en Appelsap), moeder van Maxime en Xavier, woont in de Dichterswijk, Utrecht.

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de 1e Restaurant Tour van Bier en Appelsap! De zon scheen, een lekker temperatuurtje en 48 gezellige mensen verzamelden zich om 17.00 uur bij WT Urban Café & Kitchen!

Met een Bellini in de hand maakten we kennis met elkaar en bewonderden we de prachtig gerestaureerde toren. Eenmaal compleet liepen we langs de 9e verdieping, waar we een heerlijke amuse van de koks geserveerd kregen en op de 10e verdieping konden we op de buitenring van het prachtige uitzicht genieten!

Restauranttour wt urban cafe kitchen bier en appelsap utrecht
Amuse op de 10e verdieping van WT Urban Café & Kitchen

Om kwart voor 6 stapten we allemaal op de fiets. Elk duo had een persoonlijke route gekregen om in verschillende samenstellingen het voor-, tussen- en hoofdgerecht, in een van de deelnemende restaurants te gaan eten. Zo aten we bij San Siro een klassieke carpaccio als voorgerecht en bij Florent een soep van erwten met Hollandse garnalen als tussengerecht.

Restauranttour  florent bier en appelsap utrecht
Tussengerecht bij Florent

Amerikana serveerde hun signature dish: de langzaam gegaarde buikspek met mango chutney en Madame Jeannette popcorn. Als hoofdgerecht kreeg je bij Florent bijvoorbeeld weer een runderlende. Zo had elk restaurant de mogelijkheid om hun keuken te presenteren en de deelnemers konden sfeer proeven in de verschillende restaurants.

Restauranttour amerikana bier en appelsap utrecht
Voorgerecht bij Amerikana

Kwart voor 10 druppelde alle deelnemers binnen bij The Colour Kitchen aan de Oudegracht. Druk kletsend met elkaar en met inmiddels wat rode wangen. Er waren tijdens de verschillende gangen ook al wel wat wijntjes door heen gegaan!

Een cheesecake met ijs werd als dessert geserveerd en er werd gezellig gekletst met een biertje of wijntje. Rond half 11 gingen de eerste gasten met een tasje vol leuke acties van de restaurants weer naar huis om de oppas af te lossen. Maar The Colour Kitchen werd door een aantal nog verruild voor café de Poort en tot in de late uurtjes werd er geborreld!

Restauranttour San Siro bier en appelsap utrecht
Hoofdgerecht bij San Siro

Op deze Restaurant Tour was plek voor 24 duo’s. Er stonden velen op de reservelijst en na de gezellige avond zaterdag zijn er zeker plannen om in het najaar nog een keer zoiets te organiseren. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste events? Zet je dan even op deze interesselijst.

De foto’s zijn o.a. gemaakt door Madelief de Vries (gastblogger bij Bier en Appelsap) en Endre Davids.

Restauranttour the colour kitchen bier en appelsap utrecht
The Colour Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *