Verslag van de 2e Restaurant Tour

Door Madelief de Vries, moeder van Bram, woont in Utrecht-Oost.

Afgelopen weekend stond in het teken van de tweede Restaurant Tour van Bier en Appelsap. Dit keer was er de keuze uit twee beschikbare avonden voor een verrassende tour door culinair Utrecht.

Aan het begin van beide avonden verzamelde zich een nieuwsgierige groep mensen bij de Bierverteller op de Twijnstraat. Endre en Lisanne stonden iedereen al op te wachten met de inmiddels bekende en zeer gewilde envelop. In die envelop vind je pas die avond je persoonlijke route. Ieder koppel krijgt dan een schema met de volgorde van restaurants inclusief handig tijdschema. Het kennismaken met andere deelnemers werd daardoor meteen leuk. Iedereen wilde natuurlijk zien met wie ze de eerste gang aan tafel zouden zitten.

restaurant tour bierverteller utrecht uit eten horeca route

Met een bijzonder glas bier in de hand werd er bij de Bierverteller geborreld. Er werden ook hapjes bijpassend bij het bier rond gebracht. Twee stevig gevulde taco’s werden dankbaar verorberd. Na een lange werkweek is het goed toeven daar op de Twijnstraat. Bij deze onlangs geopende winkel is het bier gerangschikt op smaak. Dus als je weet welk bier je lekker vindt, kun je gemakkelijk nog meer interessante bieren ontdekken.

Dit ontvangst met bier en hapjes was niet genoeg voor een uitgebreide rondgang in de winkel. Het staat zeker nog op ons lijstje om eens rustig terug te komen voor meer informatie over hun bieren en proeverijen. We hadden echter een schema deze avond, dus hop op de fiets!

restaurant tour rechtbank utrecht uit eten horeca route

Elk duo volgde vanaf hier een persoonlijke route om in verschillende samenstellingen het voorgerecht, het tussengerecht en daarna het hoofdgerecht te gaan eten. Wij aten eerst een koud voorgerecht bij De Rechtbank. Het was een feeëriek ontvangst met lampjes in de bomen op de mooie binnenplaats. Eigenlijk kennen wij het vooral van vele zomerse middagen op het terras terwijl de kinderen kunnen rondrennen op het plein. Nu is het tijd voor een serieuzer bezoek. En hoe! We werden verwend met een Aziatisch gerecht. Een soort carpaccio van precies goed gegaarde eend met een frisse knapperige en vooral heel smaakvolle salade van onder andere paprika, taugé, koriander, wakame en soya dressing. De bijbehorende Chileense witte wijn smaakte naar meer.

restaurant tour bierverteller utrecht uit eten horeca route

Toch stapten we weer op de fiets, een deel van de groep fietste een andere kant op. Het was zaak de juiste personen te volgen, want niet iedereen ging naar hetzelfde restaurant. Wij hadden ons verheugd op een eerste kennismaking met restaurant Gare du Sud. We kenden het pand wel van het restaurant wat ervoor zat, maar toch was het weer helemaal anders. Chef Jeroen Robberegt stond smakelijke creaties voor in de zaak te bereiden. Wij kregen een tussengerecht waar alleen de geur alleen al tot gejuich leidde. Het was een pasta met truffel-kaassaus en papillote gegaard.

restaurant tour gare dus sud bierverteller utrecht uit eten horeca route

Het hoofdgerecht werd voor ons in Florent geserveerd. Dit restaurant kenden we nog van de vorige Restaurant Tour. We waren toen zo enthousiast dat we in de tussentijd nog eens een heel menu zijn gaan nuttigen. Dit keer was de saltimbocca van hert, met spruitjes, fluweelzachte puree, appeltjes en goddelijke saus weer een feestje. We zaten gezellig aan hoge tafels bij elkaar, grote glazen rode wijn erbij en inmiddels luid kletsend met alle andere deelnemers.

restaurant tour bierverteller utrecht uit eten horeca route

Voor het nagerecht fietsten we de Oudegracht af naar PK Bar & Kitchen. We zagen de andere deelnemers weer en wisselenden ervaringen uit. De bediening liet ons voor het nagerecht kiezen tussen een cheesecake met passievrucht of een gepoft appeltje met noten crème. Dat appeltje rook net als vroeger, er ging weer een papillote voor mijn neus open. Het kon niet meer stuk.

Toen de muntjes bij PK op waren, borrelden we nog na bij wijncafé Lefebvre. Want tja, zo’n geslaagde avond moet toch met een knal eindigen. Een fles heerlijke bubbels ging nog open en de sterke verhalen kwamen op tafel.

restaurant tour utrecht bier en appelsap lefebvre wijn champagne

Wil je volgende keer ook mee?
Houd je van uit eten gaan, andere mensen leren kennen en nieuwe plekken ontdekken? Dan is de Restaurant Tour ook wat voor jou! Volg de Restaurant Tour van Bier en Appelsap op Facebook, zo blijf je op de hoogte van de nieuwe evenementen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *