Varen, taart, spelen en meer tips in IJsselstein!

Door Kim Goddijn-Krommert, moeder van Jip en Sam, woont in Nieuwegein/IJsselstein.

Mijn allereerste blog voor Bier en Appelsap moest natuurlijk gaan over IJsselstein.
De plek waar we zo graag zijn, de plek die altijd een beetje voelt als vakantie. De plek die zoveel te bieden heeft en waar we jullie natuurlijk graag van mee laten genieten.
Hieronder dan ook onze top 5 van favoriete plekken. Niet alleen waar ik graag kom, maar ook waar wij graag als gezin komen.

Marcus IJsselstein
Op deze plek zijn heel wat nieuwe ideeën ‘geboren’, feestjes gevierd, problemen opgelost en vooral heel veel brownies gegeten. Want die zijn hier echt zo lekker! De allerbeste ever.  Wij komen hier heel graag. Samen met Jip op onze vrijdagochtend, als gezin, met mijn lief om even bij te kletsen of met mijn lieve vriendinnen. De sfeer is fijn. Het toffe interieur zorgt ervoor dat je na de koffie of thee gewoon over gaat op de wijn of zo’n heerlijk biertje en dat je dan zonder het door te hebben ook nog zo’n fijne ‘plank vol lekkers’ aan het bestellen bent. Die zijn hier ook heel fijn trouwens, die plankjes.  Sinds kort hebben ze ook een vestiging in Utrecht, als kloppend hart van Kanaal 30.

marcus ijsselstein cafe restaurant horeca

Jachthaven Marnemoende
Zodra het een beetje mooi weer is, zijn we hier graag te vinden.
We varen dan naar het stadje, een makkelijke route zodat de kinderen ook ‘zelf’ een stukje kunnen varen. Dat vinden ze meer dan tof. Je kan natuurlijk een heerlijke picknickmand meenemen of deze daar laten samen stellen. Onderweg kan je stoppen bij een van de verschillende ‘eilandjes’ om even samen te eten en te genieten van de mooie omgeving. Er zijn verschillende soorten bootjes te huur en sinds kort is er zelfs de mogelijkheid om te overnachten in een van de trekkershutjes. Op het land maar ook op het water. Naast de Jachthaven is ook een heerlijk restaurant met heel fijn uitzicht op het water. Een heerlijke plek om te zijn.

www.marnemoende.nl, Noord IJsseldijk 107 B, IJsselstein

varen in ijsselstein

varen in ijsselstein bootje huren Speeltuin Kloosterplantsoen 
Nog zo’n fijne plek. De speeltuin met een heel fijn uitzicht op het stadje en de oude stadsmuur. Jip speelt hier graag maar ook Sam vindt het hier geweldig. Er is echt voor alle leeftijden genoeg om te doen. Ook is er een klein gebouw met toilet en een plek waar je bijvoorbeeld een ijsje kan kopen. En ze hebben ook best fijne bankjes om te zitten en een heel groot grasveld voor de kleedjes. Ook fijn voor de moeders, kunnen die ook even rustig bijkletsen.
En mocht je dan nog even verder willen kletsen onder het genot van een heerlijk taartje bijvoorbeeld, kan je altijd nog even doorlopen naar mijn volgende tip!

www.speeltuinkloosterplantsoen.nl, Anna van Burenpad 1, IJsselstein

kloosterplantsoen speeltuin ijsselstein

kloosterplantsoen ijsselstein speeltuin leuk met kinderen Tante Cake 
Deze naam zegt eigenlijk al zoveel. In een van de leukste straatjes van IJsselstein zit de plek met de naam ‘Tante Cake’. Het voelt ook als een bezoekje aan je lievelingstante. Warm, gezellig en zoet! Een plek met de tofste kookspullen, een heel fijn interieur en natuurlijk de heerlijkste taartjes!

www.dekeukenvantantecake.nl, Kerkstraat 19a, IJsselstein

tante cake ijsselstein taart koffie met kids

de keuken van tante cake ijsselsteinDe molen 
Van ver al te zien. Ook een van de favoriete plekken van onze twee mannen. De Korenmolen, de Windotter aan het Molenplantsoen. Wij halen hier altijd het meel voor onze pannenkoeken, brood of andere lekkere baksels. Het winkeltje heeft genoeg om helemaal los te gaan met je baktalent. Als de molenaar aanwezig is wil hij graag wat vertellen en vaak zelfs laten zien. De jongens vinden dat natuurlijk altijd supertof en interessant. Smaken de pannenkoeken nog iets lekkerder!

www.windotter.nl, Walkade 73, IJsselstein

molen ijsselstein leuke dingen met kinderen doen En terwijl ik deze blog aan het schrijven was bedacht ik mij dat ik ook nog wat over het theater kon schrijven, de heerlijke terrassen, de fijne ijs- en chocoladewinkel, de winkelstraat vol leuke kledingwinkels…ok er volgt misschien wel een deel twee ; )Maar voor nu eerst veel plezier met deze tips! IJsselstein is echt een heerlijke plek om te zijn!

ijsselstein varen bootje huren

 

Reacties

  1. Wil Rijkse zegt

    Wat een ontzettend leuke blog! Ben het helemaal met je eens.
    IJsselstein is het stadje waar je moet zijn. Er is altijd wat te doen.
    Vooral in de Kloosterspeeltuin is het fijn vertoeven. Men komt o.a. uit Houten, Schoonhoven, Lopik, Nieuwegein, Benschop, Vianen enz. De kinderen kunnen er heerlijk spelen terwijl opa en oma, mama of papa genieten van een heerlijk kopje koffie of thee dat geserveerd wordt door één van de vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *