Toffe voorjaarsvakantie in de Bibliotheek Utrecht

Deze voorjaarsvakantie is er van alles in de Bibliotheek aan de Oudegracht te doen. Van poppentheater voor de jongste kids tot een theatherworkshop en zelf leren filmen met een green screen voor de oudere kids. De week wordt afgesloten met een kidscollege van schrijfster Chariva.

Nooitgenoeg – Poppentheater (3-6 jaar)
Eten, eten, altijd maar eten. ‘Rupsje Nooitgenoeg’ eet constant door. En zo wordt hij alsmaar groter. Totdat hij wegkruipt om een cocon te maken, en kan veranderen in een schitterende vlinder. Van dit rupsje krijgen kinderen nooit genoeg. Speciaal voor het vijftigjarig bestaan van ‘Rupsje Nooitgenoeg’ brengen André Verhagen en zijn rondreizend theater Het Apenstaartje het beroemde prentenboek van Eric Carle tot leven in de voorstelling Nooitgenoeg.

Donderdag 28 februari om 10.00 uur & 11.00 uur

De grote bomenrover – Zelf theater maken (6-10 jaar)
In één dag een hele theatervoorstelling maken én presenteren? Dat kan. Doe mee aan de workshop ‘De grote bomenrover’, naar het gelijknamige boek van Oliver Jeffers. Samen met theatermakers Jeroen van der Heijden en Anouk van Kolfschoten bedenk je de hele voorstelling. Ook ga je met het decor aan de slag. Vergeet je eigen toeschouwers niet. Want bij de voorstelling aan het eind van de dag zijn je (groot)ouders of andere verzorgers van harte welkom. De workshop wordt begeleid door theatermakers Jeroen van der Heijden en Anouk van Kolfschoten.

Maandag 25 en dinsdag 26 februari van 09.00 – 17.00 uur

Voorjaarsvakantie Bibliotheek Utrecht voor kinderen workshops en voorstellingen
Leren filmen – Zo werkt een green screen (8-12 jaar)
Benieuwd hoe acteurs in films toch op al die maffe plekken komen? Dat is te danken aan een green screen. In deze workshop van het Laboratorium ontdek je hoe de techniek achter een green screen werkt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Woensdag 27 februari en vrijdag 1 maart van 15.00 – 16.30 uur

Lieve Chariva – Kidscollege (8-12 jaar)
Misschien ken je haar wel van ‘Lijfgids’, een boek voor meisjes vanaf tien jaar vol feitjes over het lichaam en het leven. Nu komt Chariva naar de Bibliotheek Utrecht voor een kidscollege! En krijg je de kans om Chariva alles te vragen. Over wat er in je hart leeft, wat die hormonen toch allemaal doen of hoe je een gebalanceerd dieet volgt. Je kunt ook alvast jouw vraag insturen.

Zondag 3 maart van 15.00 – 16.00 uur

Reserveer je plekje voor de voorstellingen en workshops via de website van de Bibliotheek Utrecht.

Voorjaarsvakantie in de bibliotheek in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *