Toffe activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Dit jaar gaat de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) over vriendschap! BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, soulmates: allemaal kreten van echte vrienden. Of zou een robot of een boek ook een vriend kunnen zijn? Er zijn veel leuke activiteiten rond het thema Vriendschap gepland in 7 bibliotheken en andere plekken in Utrecht. Dus vast ook bij jou in de buurt. Je kan gaan lezen, praten, tekenen en rappen over vriendschap. En de week wordt afgesloten met een heus gala!

kinderboekenweek over vriendschap

Gratis Vriendschapsbandje
Hoeveel boeken passen er in je rugzak? Het lukt je vast om er 10 in te krijgen! Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft de Bibliotheek Utrecht vrolijke vriendschapsbandjes in 6 kleuren klaar liggen. Alle kinderen die tijdens de Kinderboekenweek 10 materialen lenen krijgen een armbandje cadeau. Dat mogen dus ook stripboeken, dvd’s of Donald Ducks zijn. Goed om te weten, het lidmaatschap van de Bibliotheek is gratis voor iedereen t/m 17 jaar!

Vriendschapsbandjes in de kinderboekenweek

Wetenschapssurvival (8+)
Op vrijdag 5 oktober organiseert de Bibliotheek Utrecht van 19.30 tot 21.30 uur de Wetenschapssurvival. Duik met je zaklamp de bieb in en stuit op boeken met een opdracht. De opdrachten laten je uitvinden, programmeren en vooral doen!  Wat denk je van botten determineren, glow-in-the-dark rebussen oplossen, touwen knopen of de verschillen tussen jou en een oermens uitzoeken? De route langs alle experimenten en proefjes volg je met z’n tweeën. Ga samen of ontmoet je maatje in de Bibliotheek. De Wetenschapssurvival is voor kids van 8-12 jaar.

Wetenschapssurvival

Workshops
Je kan gaan lezen, praten, tekenen en rappen over vriendschap bij de verschillende bibliotheken in Utrecht! Zo leer je van een professioneel rapper hoe je een rap maakt, en hoe je ‘een bar’ schrijft. Neem je vrienden mee! Of luister je graag naar een mooi verhaal over vriendschap? Schrijfster Bibi Dumon Tak is een meesterverteller en neemt je mee in het waargebeurde verhaal van de beer Soldaat Wojtek. Heb je zelf wel eens naar een luisterboek geluisterd? Nu kun je er zelf éen maken, en wel een hele grappige. Voor de workshops moet je je wel even aanmelden.

Vriendengala
Trek je mooiste feestkleding aan of ga verkleed als een van je boekenvrienden op de een na laatste dag (13 oktober) van de Kinderboekenweek. De rode loper ligt voor je klaar! Het vriendengala is een avond vol workshops en optredens van bijzondere gasten zoals Annet Schaap en Jozua Douglas. Doe mee met boogschieten, ga op de foto en laat een vriendentattoo zetten en dans mee in de disco!

Vriendegala tijdens de kinderboekenweek in de bibliotheek

Kinderboekenruil op het Centraal Station
Op de laatste dag van de Kinderboekenweek lezen kinderboekenschrijvers, bibliotheekmedewerkers en conducteurs voor in de voorleescoupé op het Centraal Station in Utrecht. Daarnaast mogen alle kinderen hun boek ruilen voor een ander. Dat kan het boek zijn van een ander kind, of een van de nieuwe boeken. Ieder kind mag 1 boek ruilen, om zoveel mogelijk kinderen de keus te geven.

Kijk voor het hele programma rondom de Kinderboekenweek op de website van Bibliotheek Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *