Tips tijdens Nederlands Theater Festival Jong

Het Nederlands Theater Festival Jong staat weer voor de deur. Begin september zijn de beste jeugdtheatervoorstellingen weer te zien tijdens Het Nederlands Theaterfestival Jong in Amsterdam. Tijdens het 10-daagse festival (6-16 september) staan deze voorstellingen in verschillende theaters waarbij er voor elke leeftijd speciaal voorstellingen zijn geselecteerd. Voor iedereen is dus de beste voorstelling te zien.

Op het festival staan voorstellingen die zijn genomineerd voor de Gouden Krekel en voor de ZAPP theaterprijs. De Gouden Krekel wordt elk jaar uitgereikt aan de beste jeugdtheatervoorstelling van het afgelopen seizoen. De genomineerde voorstellingen zijn gekozen door een jury van experts. De ZAPP theaterprijs is een publieksprijs waarbij bezoekers konden stemmen op hun favorieten.

Onze 2 favorieten voorstellingen:

KID (8+)
Deze voorstelling is best een beetje vreemd. Als kind en als volwassene zie je de voorstelling namelijk allebei van de andere kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort. Een voorstelling voor volwassenen over kinderen en een voorstelling voor kinderen over volwassenen. Van de Theaterkrant kregen ze 5 sterren.
Kids voorstelling theater

Noumi, Zusje Zeven (5+)
Twee actrices en een muzikant maken een heerlijk sprookje realiteit. Noumi heeft dikke pech dat ze de jongste is van zeven eigenzinnige zussen. Al haar zussen bemoeien zich met haar en nooit mag ze met ze mee doen. Op een dag hipt er een gewond vogeltje in Noumi’s handen. Dit is haar geheim! Maar in een krap huis met zes nieuwsgierige zussen is het niet makkelijk een geheim te bewaren…

Deze quote van de Theaterkrant legt uit waarom je hier naartoe moet gaan:
“Veel grappen en typetjes zijn ook voor volwassen geestig. Die lachen soms nog harder dan de kinderen. Toeschouwers zonder Marokkaanse achtergrond krijgen een leuk inkijkje”

Rose Stories Noumi

Ook leuk: De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+) van Meneer Monster  of Schoppen (10+) van Bonte Hond en Dox!

Wil je het gehele programma zien? Kijk dan op www.ntf-jong.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *