Theater en muziek in het openluchttheater Cabrio

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Wow, soms heb je van die plekken waar je blij van wordt. Dat kan heerlijk eten zijn, een prachtig interieur, maar soms is het gewoon de sfeer! Tijdens een bezoekje aan openluchttheater Cabrio werd ik gegrepen door dat laatste.

cabrio soest openluchttheater theater voorstelling kinderen kindvriendelijk jeugdtheater dirk scheele

Aan de Soesterbergsestraat ligt het openluchttheater. Op een zondagmiddag gaan we hier naar toe voor een concert van Dirk Scheele. Maxime van 4 en Xavier van 2 hebben beiden een gitaar mee en verheugen zich er al dagen op. Parkeren doen we aan de overzijde van de weg. Bij het oversteken worden we geholpen door vrijwilligers van het theater die de auto’s tegenhouden voor de ouders en het kleine grut. Via een bosweggetje bereiken we de ingang van het terrein, gezellige lampjes zorgen voor de sfeer en we laten onze tickets aan weer een vriendelijke meneer zien.

Bij een kiosk worden voor de kinderen gratis glaasjes ranja uitgedeeld. Er is koffie en thee te koop met zelfgemaakte cake. Hmm!!

cabrio soest openluchttheater theater voorstelling kinderen kindvriendelijk jeugdtheater

cabrio soest openluchttheater theater voorstelling kinderen kindvriendelijk jeugdtheater

Het is nog vroeg, dus het is nog lekker leeg in het amfitheater. Het podium is overdekt, maar de zitjes niet, dus het is fijn dat het droog is! De kids rennen naar voren, voor een goed plekje vooraan en wij gaan er achter zitten. We komen zelfs bekenden uit Utrecht tegen, grappig!

Al snel stroomt het theater vol met ouders en kids. Ik koop nog gauw een lootje om bij te dragen aan de renovatie van het theater. En zelfs de zon begint te schijnen!

cabrio soest openluchttheater theater voorstelling kinderen kindvriendelijk jeugdtheater

Dirk komt het podium op en al gauw doet iedereen mee met de aanstekelijke liedjes en dansjes. Nouja vooral de kinderen dan! Wat een fijne plek voor een kindervoorstelling. Alle kinderen hebben goed zicht omdat het amfitheater is, willen ze even de energie kwijt, dan loop je er even uit, zodat je in het bos staat. Dat is wel anders in een schouwburg of theater. Maar ik kan het me ook voorstellen hoe het is hier in de schemering met een film of concert voor volwassenen.

Cabrio heeft een divers programma voor jong en oud. Vanuit Utrecht is het 20 minuutjes rijden, naar de sfeer van dit intieme theater in het bos is het zeker een ritje wel waard!

www.openluchttheatersoest.nl, Soesterbergsestraat 140, Soest

cabrio soest openluchttheater theater voorstelling kinderen kindvriendelijk jeugdtheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *