Theater en lekkere hapjes bij de Cultuurproeverij

Hou jij van Surinaams Schaafijs? Indische taartjes? Of ben jij benieuwd hoe écht Utrechts streekbier smaakt? En kijk je graag naar een theatervoorstelling? Ga dan op zondag 24 juni naar de Cultuurproeverij, want daar kun je al deze Overvechtse specialiteiten zelf proeven, er is voor ieder wat wils! Ontdek het beste van Overvecht tijdens de Cultuurproeverij.

Thuiskoks en cateraars die uit alle windstreken neergestreken zijn in Overvecht maken de lekkerste streetfood uit hun thuisland. Ga de kramen langs en zet je tanden in een samosa, loempia of pizzapunt. Geniet van de zon op het terras met een (speciaal) biertje en luister naar de live muziek.

Cultuurproeverij bij ZIMIHC theater in Utrecht

Muziek en theater
Het minifestival heeft niet alleen eten te bieden; er is ook live muziek van onder andere Catching Cultures Orchestra en swingende saxofoonmuziek van Blovi. Het festival wordt afgesloten met de soul en funk klanken van WaddaFonk. In de theaterzaal kun je ieder uur een korte voorstelling zien. De voorstellingen zijn presentaties van Stut theater en Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland.

Stut in de mix
Tijdens Stut in de mix krijg je voorproefjes van scenes uit verschillende Stut voorstellingen. Over het leven van Utrechtse én Overvechtse bewoners, jong en oud, gespeeld door henzelf. Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland presenteert ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’. Op muzikale en beeldende wijze, delen (gevluchte) jongeren hun verhalen over verdriet, veerkracht, afscheid nemen en je thuis voelen.

Verder is er een Kids Corner met een tafel waar je kan knutselen zoals origami vouwen, een tafel waar je spelletjes kan spelen zoals bordspellen en kaartspellen en waar je je kan laten schminken. Het festival heeft als thema ‘zomer’ met een relaxte picknick sfeer. Dus denk aan picknickkleedjes buiten, opblaasflamingo’s en parasols. Het festival speelt zich buiten en binnen af, bij slecht weer wordt er voor partytenten gezorgd.

De Cultuurproeverij is het ideale uitje voor jong en oud om Overvecht beter te leren kennen!

Cultuurproeverij in Utrecht Overvecht bij Zimihc

Praktisch
Datum: zondag 24 juni
Tijd: 15.00 uur – 20.00 uur
Toegang: gratis, per voorstelling betaal je €2,-
Theaterarrangement: 2 voorstellingen + 4 muntjes voor €7,-!
Bestellen kan via: reserveren@stut.nl of 030 2311801

Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht

Meer informatie: www.stut.nl en www.zimihc.nl/stefanus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *