Start culturele seizoen Uitfeest Utrecht

Op zaterdag 15 & zondag 16 september maak je tijdens het Uitfeest kennis met de culturele instellingen in Utrecht en het programma voor het nieuwe seizoen. Een weekend bomvol kinderprogramma previews van voorstellingen, muzikale optredens en workshops. Op verschillende locaties in de stad kun je tussen 10.00 en 18.00 met gratis entree naar binnen.

Uitfeest Utrecht Culturele Zondag 2018

Castellum Hoge Woerd (zaterdag)
Leidsche Rijn bestaat 20 jaar en dat wordt onder meer gevierd bij Castellum Hoge Woerd. Binnen de muren van het fort is van alles te beleven. Zo is er een zweefmolen, een circuspiste waar je je eigen act kan opvoeren of een circusles kan krijgen en wordt er gegriezeld over thema’s als Halloween en Allerzielen in De Vrijstaat caravan.

Workshops (zaterdag)
Tijdens het Uitfeest zijn er veel leuke workshops waar je aan mee kan doen. In De Utrechtse Kinderboekwinkel geven Mary Heylema en Enne Koens een schrijfworkshop voor kinderen vanaf 9 jaar. Maak je graag foto’s? Dan ben je bij Fotodok aan het juiste adres voor een fotografieworkshop. Houd je van proefjes? Dan moet je zeker even langs gaan bij ZIMIHC theater Wittevrouwen, want daar kun je samen met de Technika’s experimenten doen.

Bieb voor Kids (zaterdag)
Bibliotheek Utrecht presenteert op de 6e en 9e etage van TivoliVredenburg een programma voor kinderen van 0-12 jaar. De dag gaat van start met het Babyconcert. Verder komt het muzikale verhaal van Toon Tellegen, Vertrek van de Mier, tot leven in de voorstelling van Koffie & Kaas Theatergezelschap. Na afloop kun je een brief schrijven aan je beste vriend(in). Ook zijn er nog twee kidscolleges van  Stine Jensen en Annet Huizing.

Theater (zondag)
Op zondag krijg je in de Stadsschouwbrug Utrecht korte voorproefjes te zien. De dag begint met theater voor de allerkleinsten door Meneer Monster: een hilarische, fysieke en bijna woordeloze slapstickvoorstelling. Het Filiaal theatermakers presenteert een filosofische kleutervoorstelling over de stilte vinden in jezelf én trakteert op liedjes uit meerdere voorstellingen. Ga ook zeker naar Alone@Home om vast inspiratie op te doen voor de wintermaanden, want deze familievoorstelling vol avontuur, slapstick en verrassende stunts is rondom de kerst te zien in Stadsschouwburg Utrecht.

Uitfeest Utrecht Culturele Zondag 2018

Het hele kinderprogramma van het Uitfeest is te bekijken op de website van Culturele Zondagen. Porgrammaboekjes zijn ook te verkrijgen bij de VVV, Albert Heijn of een van de deelnemende locaties.

Uitfeest Utrecht Culturele Zondag 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *