Speuren op het Kabouterpad bij het Leersumse Veld

Door Annalotte Ossen, moeder van Zoë, woont in Utrecht

Op een zonnige herfstdag in het weekend lopen wij samen met onze dochter Zoë van bijna 2 het Kabouterpad. Dit pad begint bij de Veldschuur in Leersum (let op: de Veldschuur is enkel in het weekend geopend). Hier kun je voor €2,50 een mooie rode kaboutermuts en een routeboekje met kabouterverhalen kopen. De wandeling begint met speuren, want waar zit nou die eerste kabouter verstopt? Tussen de herfstbladeren vinden we hem en nu gaat het echt beginnen!

Het kabouterpad in leersum

De kabouters laten ons allemaal opdrachtjes doen: samen met Zoë balanceren we over boomstammen, we rapen zoveel mogelijk dennenappels bij elkaar en we vertellen elkaar alle kleuren die we zien in dit prachtige herfstbos. En dat zijn er nogal wat! Wat een geluk, naast kabouters zien we ook nog paarden voorbij draven in de middagzon.

Wanneer we de akker zijn overgestoken, waar we eerst uitgebreid hebben bekeken wat de tractor allemaal doet, gaan we het bos weer in. Hier leren we welke bladeren bij welke bomen horen en gooit Zoë de bij elkaar geraapte dennenappels zo ver als ze kan!

Het kabouterpad bij het leersumse veld

Als we een beetje moe worden is het tijd voor een pauze en smullen we van onze krentenbollen. Wanneer we zijn uitgerust, is het tijd om verder te gaan. We zetten onze spierballen aan het werk en sjouwen met boomstammetjes. En dan zijn we aan het einde van het kabouterpad en mogen we een leuke verrassing ophalen bij de Veldschuur, een mooi aandenken aan onze zonnige herfstdag.

Het kabouterpad in leersum

Het kabouterpad is ook goed begaanbaar met een buggy of kinderwagen en honden mogen aangelijnd mee. In de Veldschuur is koffie en thee en een kleine snack verkrijgbaar (zoals een liga). En er is voldoende parkeergelegenheid.

Let op: De Veldschuur is enkel in het weekend geopend. Het kabouterpad is wel elke dag te lopen, maar enkel tijdens de openingstijden van de Veldschuur kun je een routeboekje en muts kopen. De openingstijden vind je op de website van Staatsbosbeheer

www.staatsbosbeheer.nl, De Veldschuur, Maarsbergseweg 18a, Leersum

Reacties

  1. Dirk zegt

    Lijkt me heel leuk om met je (klein)kind zo’n avontuur te beleven. Zoë heeft in ieder geval die zonnige middag een boel geleerd en zo te zien van de foto’s heeft ze ervan genoten.
    Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *