Speeltuin de Boog – een groene oase in de stad

Door Annalotte Ossen, moeder van Zoë, woont in de Dichterswijk.

Onze favoriete speeltuin is De Boog. Het is een groene oase, zo dichtbij de stad. Verstopt tussen de huizen aan de Merwedekade fietste ik er voordat ik mijn dochtertje had jarenlang voorbij. Ook zonder kinderen zou ik hier graag neerstrijken om te picknicken of een boek te lezen.  Mijn dochter kan hier uren in de zandbak spelen. In de zomer is het badje geopend en wordt er volop gespetterd.

Speeltuin de boog kindvriendelijk utrecht

Ik krijg er eigenlijk altijd een vakantiegevoel. Als ik op een kleedje lig en mijn ogen sluit, hoor ik het geroezemoes van spelende kinderen. De hoge bomen geven lekker veel schaduw, ik ruik zonnebrandcrème en hoor op de achtergrond gespetter, heerlijk!

Speeltuin de boog utrecht kindvriendelijk

Omdat er zoveel ruimte en groen is, is er zoveel te ontdekken. Als ik naar mijn dochtertje kijk, zie ik dat ze er blij van wordt, vies worden, ravotten en heel veel ruimte om haar heen om lekker te bewegen. Daar word ik ook blij van! Voor ons voelt het eigenlijk als een tweede achtertuin. Er zijn veel kinderen voor mijn dochter om mee te spelen zodat het mij zelfs lukt om lekker door een tijdschrift te bladeren.

Speeltuin de boog utrecht kindvriendelijk

De Boog is ook een spannende speeltuin voor oudere kinderen. Alle verschillende hoekjes, bosjes en huisjes zorgen voor goede verstopplekken. Er is ruimte voor iedereen, om te voetballen of rond te rijden op de verschillende fietsjes.
Als het weer tegenvalt is er binnen ook een fijne en knusse speelplek.

Speeltuin de boog utrecht kindvriendelijk

Het is een echte buurtspeeltuin en wordt geheel verzorgd door vrijwilligers. Er worden hele leuke activiteiten georganiseerd, zo is er een kerstmarkt en een zomerbbq maar ook een inloopochtend voor peuters, iedere maandag van 10-12 uur. Een leuke manier om vriendjes in de buurt te maken! Neem wel wat proviand mee. Heel soms zijn er ijsjes of koffie, maar niet altijd!

Speeltuin de boog utrecht kindvriendelijk spelen

De openingstijden van Wijkspeeltuin De Boog zijn maandag t/m donderdag 15.00 – 17.00, vrijdag 12.00 – 17.00 uur, in het weekend en met feestdagen 13.00 – 17.00 uur. Je vindt speeltuin de Boog aan de Merwedekade 128A. Voor meer informatie kan je kijken op de website van de Boog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *