SpangaS viert herfstvakantie in Beeld en Geluid

Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum organiseert in de herfstvakantie van zaterdag 13 t/m zondag 28 oktober een aantal masterclasses en meet & greets met de acteurs van de jeugddramaserie SpangaS! Zo krijg je acteertips van de acteurs en kun je meedoen aan een quiz: wie is de grootste SpangaS-kenner? Ook kun je in een workshop zelf een scène uit de serie naspelen en een decorstuk versieren dat gebruikt gaat worden in komend televisieseizoen.

Voor de Spangas fan: Masterclass met je favo SpangaS-acteurs
In de masterclass ontmoet je de super leuke SpangaS-acteurs die je van alles vertellen over hun personage en wat hij of zij allemaal meemaakt. Hoe voelt het voor hen om de soms heftige verhalen te spelen en kunnen zij zich makkelijk inleven in hun rol? De acteurs geven acteertips die je in de zaal meteen kunt gaan oefenen. Ga de strijd aan met de acteurs over wie de grootste SpangaS-kenner is, en natuurlijk is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Na de masterclasses staan de acteurs een half uur klaar om met je op de foto te gaan. Vergeet dus niet je telefoon/camera mee te nemen!

De masterclasses zijn op zondag 14, dinsdag 16 en donderdag 18 oktober om 14.00 uur. Op zondag 21 en dinsdag 23 t/m vrijdag 26 oktober zijn ze om 13.00 uur en 15.00 uur. Een plekje reserveren kan via de website van Beeld en Geluid.

Spangas Beeld en Geluid

Voor de ouders: Ontmoeting met de makers
Terwijl de kinderen een masterclass met de acteurs bijwonen, kunnen ouders in gesprek gaan met de makers. Vaak wordt thuis nog even nagepraat over de aflevering van SpangaS wanneer er weer iets heftigs gebeurd is. Welke keuzes maken de makers van SpangaS en waarom? Wat is het belang van het aanbieden van rolmodellen?

Steef Hupkes, conrector Damstra in de serie, ontvangt elke keer twee makers, zoals de hoofdschrijver, een online content redacteur of de dramaturg. Zij vertellen over de keuzes die zij maken bij de onderwerpen en het belang van identificatie en rolmodellen. De makers gaan niet alleen het gesprek aan met elkaar, maar juist ook met de mensen in de zaal. Het programma eindigt 5 minuten eerder dan de masterclasses voor de kinderen.

SpangaS
De serie SpangaS is bezig aan haar twaalfde seizoen en viert in november haar 2000ste aflevering. Hiermee is het de langstlopende, dagelijkse Nederlandse jeugddramaserie ooit. De serie volgt tien leerlingen van het Spangalis College. De ‘Spangalisten’ beleven allerlei herkenbare avonturen op school. Vriendschap, liefde en emotie tussen de leerlingen staan centraal. Ook maatschappelijke kwesties en diversiteit krijgen veel aandacht in de serie.

Meer informatie over de activiteiten vind je op de website van Beeld en Geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *