Sinterklaasintochten regio Utrecht: wanneer is de Sint bij jou in de buurt?

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas in Nederland aan in Zaanstad, wat we allemaal op de televisie kunnen gaan zien! Daarna gaat hij meteen door naar heel veel andere plaatsen. Hieronder een overzicht van de intochten in en om Utrecht, zodat je kan zien wanneer de Sint bij jou in de buurt is!

De Bilt-Bilthoven (zaterdag 24 november)
Op zaterdag 24 november vindt de intocht in De Bilt – Bilthoven plaats tussen 13.00 en 16.30 uur. De Sint zal met zijn Pieten onder andere langs Jagtlust, de Planetenbaan en de Hessenweg komen en afsluiten met een gezellig feestje in het Oude Dorp!

Meer info: Facebookevenement Intocht Sinterklaas Gemeente De Bilt

Bunnik (zaterdag 17 november)
De Sint en zijn pietenkapel zullen traditiegetrouw aankomen per boot over de Kromme Rijn. De aankomst bij de Raadhuisbrug is om 14.00 uur en de Sint zal bij de ijsbaan aan land gaan. Hier wordt hij verwelkomd door de burgemeester. Daarna gaan ze met z’n allen naar het Oude Raadhuis waar een podiumwagen is opgesteld. Hier wordt de Sint officieel welkom geheten door de burgemeester. Om ongeveer 14.30 uur zullen de Sint en de Pieten een leuke show geven (zingen, muziek maken, dansen!) Na afloop ontvangen alle kinderen een grote zak snoep.

Meer info: website Sinterklaasintocht Bunnik

sint in de bilt oude dorp intocht kindvriendelijk

Driebergen (zaterdag 17 november)
Ook in Driebergen maakt de Sint zijn intocht. En daar wordt een groot feest van gemaakt! Meer info volgt nog, dus hou de volgende website goed in de gaten.

Meer info: website Intocht Sinterklaas in Driebergen

Houten (zaterdag 24 november)
Een week na de landelijke intocht, komen Sinterklaas en zijn Pieten traditiegetrouw weer naar Houten. Ook dit jaar komt de Sint met de pakjesboot aan bij de Schonauwenseweg. Om 10.30 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan op de Schonauwenseweg, om 11.45 uur op het Rond, 13.30 uur bij Castellum, 14.45 uur in het Oude Dorp en om 15.45 uur vertrekt de Sint weer.

Meer info: website Kinderaktiviteiten Houten & Facebookevenement Sinterklaas Intocht Houten

IJsselstein (zaterdag 24 november)
Het is inmiddels alweer de 33e editie van de Sinterklaasintocht in IJsselstein. Van 10.30 tot 16.15 uur is er een uitgebreid programma op verschillende locaties in de stad. Naast het programma zijn op de website recepten, kleurplaten, liedjes en filmpjes te vinden en kan je zelfs een berichtje sturen naar Sinterklaas en zijn Pieten!

Meer info: website Sint in IJsselstein

sint in ijsselstein intocht kindvriendelijk regio utrecht
Fotocredits: Bernard Brosi

Maarssen (zaterdag 17 november)
Zaterdag 17 november komt de Sint naar Maarssen. Om 13.00 uur komt hij met de boot aan in Goudestein, waar hij zal beginnen met de intocht door het dorp!

Meer info: Facebookpagina Stichting Sinterklaasintocht Maarssen

Nieuwegein (zaterdag 17 november)
Zaterdag 17 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in het Nieuwegeinse Vreeswijk. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk, is er in de Oude Sluis vanaf 12.00 uur een leuk voorprogramma. Zo zijn er klimpieten aanwezig en worden er door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen. Van 12.00 uur tot 17.00 uur is er een sinterklaasmarkt aan het begin van de Dorpsstraat. De stoet komt om 13.40 uur langs Nieuw-Vreeswijk. Om 14.00 uur gaat de Sint aan wal in de Vreeswijkse Oude Sluis, waar de burgemeester hem opwacht. Daarna zal de Sint zijn tour starten vanaf de Dorpsstraat in zijn authentieke auto.

Meer info: website Sint in Vreeswijk

Utrecht (zondag 18 november)
Op zondag 18 november komt Sinterklaas weer aan in Utrecht. Alle ouders, kinderen en vriendjes in Utrecht zijn van harte welkom bij deze gezellige dag! De intocht bestaat uit vijf onderdelen: de start ledig Erf, de vaartocht door de Oude Gracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein (het hele programma met tijden is te vinden op de website). Ook dit jaar gaat het weer een prachtig feest worden!

Meer info: website Intocht Utrecht

sint in utrecht stad kindvriendelijk intocht
Fotocredits: Shody Careman

Woerden (zaterdag 17 november)
Sinterklaas zal rond 14.00 uur aankomen in de Haven waar de burgemeester hem welkom zal heten. Eenmaal uit de boot stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo om samen met de Pieten een rondrit door het Centrum van Woerden te maken waarna hij uitkomt bij het Kerkplein. Ze verwachten dat Sinterklaas rond 15.15 uur op het Kerkplein is.

Meer info: website Sint in Woerden

Zeist (zaterdag 17 november)
De feestelijke intocht van Sinterklaas zal dit jaar vanaf 13.00 uur starten bij het Gemeentehuis van Zeist. De Sint zal daar als eerste ontvangen worden door o.a. burgemeester Janssen en de 4 wethouders van Zeist. De baron van het Slot Zeist zal dan de sleutel overdragen aan de bijzondere gasten uit Spanje. Aansluitend zal Sinterklaas zijn route door het centrum van Zeist vervolgen op zijn trouwe schimmel. Hij vertrekt vanaf het Gemeentehuis en volgt daarna de route Slotlaan, Steynlaan, Bergweg, Voorheuvel, 1e Hogeweg, Slotlaan, FIGI en komt tenslotte aan bij Slot Zeist.

Meer info: website Sinterklaasintocht Zeist

De kinderfilm waar is het paard van sinterklaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *