Sinterklaasintochten Amersfoort / Gooi- en Vechtstreek: wanneer is de Sint bij jou in de buurt?

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas in Nederland aan in Zaanstad, wat we allemaal op de televisie kunnen gaan kijken! Vervolgens doet hij nog heel veel andere plaatsen aan. Hieronder een overzicht van de intochten rondom Amersfoort en de Gooi- en Vechtstreek zodat je kan zien wanneer de Sint bij jou in de buurt is!

Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Fotocredits: website Sinterklaas in Amsterdam

Amersfoort (zaterdag 17 & zondag 18 november)
De voorbereidingen voor de activiteiten in Amersfoort Sinterklaasstad zijn alweer in volle gang. We kunnen je alvast vertellen dat Sinterklaas op zaterdag 17 november voet aan wal zal zetten in de Eemhaven. Nadat de pakjesboten zijn aangemeerd in de Eemhaven, start een vrolijk en gezellig programma met vele activiteiten. In Amersfoort is bovendien meer sprake van een aankomstweekend! Op zondag 18 november ontmoet je Sinterklaas bij de aankomst op Emiclaer en kan je aan het eind van de middag meevaren met de Sint Speurvaart.

Meer info: Amersfoort Sinterklaasstad

Amsterdam (zondag 18 november)
De Sint komt aan tussen circa 10.00 en 15.30 uur. Het exacte programma wordt een paar dagen van tevoren bekend gemaakt, hou de volgende website dus goed in de gaten!

Meer info: Sinterklaas in Amsterdam

Baarn (zaterdag 24 november)
Sinterklaas komt met de Pakjesboot aan bij Eemlust en is goed te zien via de verschillende fiets- en looppaden langs de Eem. Naar verwachting arriveert de Sint rond 13.00 uur aan bij Eemlust waarna de Sinterklaasparade vanaf de Drie Eiken zal vertrekken richting het Centrum.

Meer info: Vorstelijk Baarn

Blaricum (zaterdag 24 november)
Hoor de wind waait door de bomen… Uit Spanje kwam het bericht dat Sinterklaas met zijn pieten, pakjes en pepernoten zaterdag 24 november Blaricum zal bezoeken! Hoe en wat zal hij later nog laten weten.

Meer info: Oranjevereniging Blaricum

Breukelen (zaterdag 17 november)
Sinterklaas komt de 17e aan in Breukelen. Hij wordt samen met zijn pieten omstreeks 14.00 uur per boot verwacht bij Boom en Bosch. Vervolgens wordt de Sint op gepaste wijze naar de Kerkbrink begeleid en neemt daar plaats op het podium voor een feestelijk programma. Muziek en pepernoten zullen natuurlijk niet ontbreken!

Meer info: Facebookpagina Sinterklaasintocht Breukelen

Bussum (zondag 18 november)
Ook dit jaar verwelkomt Bussum Sinterklaas weer! Op zondag 18 november, de dag nadat hij in Nederland is aangekomen, arriveert hij al met de Pieten en zijn paard Amerigo in Bussum. Daar zal hij ontvangen worden door alle kinderen uit Gooise Meren en omstreken. De intocht zal plaatsvinden vanaf 12.30 uur.

Meer info: Sint in Bussum

Verjaardag van sinterklaas lampegiet theater veenendaal bier en appelsap kindvriendelijk
Hilversum (zaterdag 17 november)
Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 17 november naar Hilversum! Vanaf 13.00 is het feest met de Pietenband op de Kerkbrink en de Sint wordt verwacht rond 13.45 uur. Vanaf daar begint hij op zijn paard Amerigo een route door de stad en komt hij rond 16.00 uur aan in theater het Gooiland, waar nog een feest zal plaatsvinden!

Meer info: Sinterklaas in Hilversum

Huizen (zaterdag 17 november)

Sinterklaas heeft Huizen een brief geschreven; 17 november komt hij met zijn Pieten naar het Nautisch Kwartier. Rond 14.00 uur is er feest met muziek en optredens, waarna Sint en zijn Pieten de haven komen binnengevaren met hun pakjesboot. De Sint heeft daarna alle tijd om langs de kinderen te gaan en de pieten natuurlijk ook!

Meer info: Sint in Huizen

Laren (zaterdag 24 november)
Op zaterdag 24 november komt Sinterklaas weer aan in Laren. Hij zal ontvangen worden door de burgemeester op het bordes van de ‘Prinsemarij’. Rond 14.00 uur zal de Sint aankomen bij het bordes van de ‘Prinsemarij’. Daar zal hij welkom worden geheten door de burgemeester  en door alle kinderen.

Meer info: VVV Sinterklaas in Laren

Sinterklaas in Laren

Leusden (zaterdag 17 november)
Het is elk jaar weer spannend om de hele tocht met de boot van Spanje naar Nederland te maken. Met zoveel pieten aan boord gebeurt er ook altijd wel wat. De ontvangst zal plaatsvinden op het Plein waar een groot podium wordt gebouwd. Na ontvangst in winkelcentrum de Hamershof in Leusden, gaat de hele stoet pieten het winkelcentrum Hamershof in om pepernoten uit te delen en handjes te geven. De Sint zal zal ook een groot gedeelte van de middag (tussen 13.00 en 16.00 uur) in het winkelcentrum zijn!

Meer info: VVV Leusden Intocht Sinterklaas

Loosdrecht (zaterdag 17 november)
Sinterklaas en de pieten komen binnengevaren in Loosdrecht. Om 12.00 uur zal de Pakjesboot aanleggen in Jachthaven Wetterwille, Oud Loosdrechtsedijk 171 in Oud Loosdrecht. ’s Middags om 15.00 uur start de Sinterklaas optocht vanaf het Gemeentehuis Wijdemeren en de Sint verwacht rond 15.30 uur op het Lindeplein te zijn. Er zijn leuke spelletjes en er is de mogelijkheid om met de Goedheiligman op de foto te gaan!

Meer info: Stichting Sloep

Muiden (zondag 18 november)
Sinterklaas is na een geslaagde tocht, vanuit Spanje, weer in het land en bezoekt zondag 18 november Muiden. Hij wordt rond 14.00 uur verwacht bij de Sluis. Op de Schulpen wordt hij verwelkomd door de burgemeester en toegezongen door alle kinderen met muzikale begeleiding van Crescendo. Daarna maakt hij in zijn rijtuig een rondgang die zal eindigen bij de Kazerne. De Kazerne gaat om 15.00 uur open, zodat de kinderen de Sint een handje kunnen geven op het feest daar!

Meer info: COF Muiden

Muiderberg (zaterdag 24 november)
Ook dit jaar komt Sint samen met de Pieten naar Muiderberg. En wel op 24 november! Hoe laat en waar… dat is nog niet bekend, maar zodra Regelpiet het programma rond heeft wordt dat zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Meer info: Stichting Muiderbergse Feesten

Naarden (zaterdag 24 november)
Vanaf 16.30 uur is er een voorprogramma op het Arsenaal-terrein. Om 17.30 uur komt de Sint aan in de Nieuwe Haven. Aansluitend maakt hij een tour door de Vesting langs alle basisscholen van Naarden en verschillende muziekkorpsen.

Meer info: VVV Sinterklaas in Naarden

Spakenburg (zaterdag 17 november)
Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas met zijn pakjesboot en stuiterende pieten naar Eemdijk en Spakenburg. Kom jij hem een handje schudden? Er zijn maar liefst 3 locaties waar je hem kan ontmoeten en zelfs met hem op de foto mag. Om 12.00 uur komt hij aan in Eemdijk, om 14.30 uur bij Museumhaven Spakenburg en om 14.45 uur staat hij met zijn Pieten op de Markt.

Meer info: VVV Bunschoten Sinterklaas intocht

Soest (zaterdag 17 november)
Op 17 november komt Sinterklaas aan op het evenemententerrein de Engh gelegen aan de Soesterenghweg te Soest. Hoe laat precies is nog niet bekend, maar vanaf 12.30 uur zijn de eerste Pieten er! Het voorprogramma, met muziek, dans, acrobatiek en nog veel meer Pieten, start om 12.45 uur. Zorg dat je er op tijd bent en vier de aankomst van Sinterklaas in Soest!

Meer info: Soesters Sinterklaas feest

Weesp (zaterdag 17 november)
Zaterdag 17 november komt de boot van Sinterklaas aan in het hart van Weesp- De Kom. Een spektakel dat veel bekijks trekt! In Weesp begint het voorprogramma om 12.00 uur rond de Kom. Sinterklaas en zijn pietenlegioen zullen daar rond 12.30 aankomen. Na het welkom door burgemeester Van Bochove, start de rondrit door het centrum van Weesp. Deze eindigt rond 14.00 uur op het Groote Plein bij het Stadhuis, waar de balkonscène met Sinterklaas en de burgemeester zal plaatsvinden. Het belooft weer een fantastische en levendige intocht te worden!

Meer info: VVV Sinterklaas in Weesp

Sinterklaas intocht in Weesp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *