Waar zijn de intochten van Sinterklaas in de regio Utrecht?

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas in Nederland aan in de haven van Maassluis, wat we allemaal op de televisie kunnen volgen. Daarna gaat hij meteen door naar veel plaatsen in de regio Utrecht.
Hieronder een overzicht van de intochten, zodat je kan zien wanneer de Sint bij jou in de buurt is:

Zeist
De intocht loopt van de Verlengde Slotlaan tot aan het Slot Zeist. Onderweg zijn er twee stops op twee podia. Op een groot podium op de 1e Hogeweg tegenover de Kerkstraat presenteert Buddy Vedder het podiumprogramma, voordat Sinterklaas daar rond half twee arriveert. Verder treedt het populaire duo Sarah & Julia op, zij brengen onder meer hun grootste hits uit de Kids Top 20 ten gehore.
Meer info: website Centrum Zeist

Sinterklaas intocht Zeist kindvriendelijk sint
Fotocredits: Mel Boas – Oog op Zeist

Driebergen
Sinterklaas zal om 13.30 uur ontvangen worden door de Burgemeester op ‘Sparrendaal’ in Driebergen. Harmonie Aurora en de “Pietenband” zijn er natuurlijk ook. Na de opening en het welkom, zal Sint Nicolaas met zijn Rijtuig, onder begeleiding van de Harmonie en de “Pietenband”, via de Hoofdstraat naar de Traaij gaan.
Meer info: website Op de Heuvelrug

Doorn
Hier organiseren ze een echte Sint Nicolaasmarkt! Er zijn allerlei kraampjes, bv. met adventkaarsen, adventsterren en adventkalenders. Er worden verhalen verteld, er is heel veel te knutselen en te doen voor kinderen en hun (groot)ouders, alles in het teken van Sint Nicolaas en de Adventstijd. Je komt heel veel te weten over de achtergronden van deze feesten. En op een groot scherm kun je ook nog naar de intocht op t.v. kijken.
Meer info: Facebookpagina Sint Nicolaasmarkt

Bunnik
De Sint en zijn pietenkapel zullen traditiegetrouw per boot aankomen over de Kromme Rijn uit de richting Rhijnauwen. De aankomst bij de Raadhuisbrug is rond 14:00 uur waar de Sint bij de ijsbaan aan land zal gaan. Hier wordt hij verwelkomd door de Burgemeester. Hierna zal men te voet naar het Oude Raadhuis gaan waar een podiumwagen is opgesteld.
Meer info: website de Nieuwsbode

Maarssen-Dorp
De boot met aan boord Sinterklaas en zijn gevolg, komt Maarssen binnen via de Vecht. De boot vaart via de Langegracht en Herengracht naar Goudestein. De aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten is om 13.30 uur in park Goudestein. Na het ontvangst daar gaat Sinterklaas om 14.00 uur per koets verder langs het Pieter de Hooghplein en stopt bij het Winkelcentrum Plesmanpromenade. Daar stapt Sinterklaas uit om de kinderen te ontmoeten.
Meer info: website WatWaarNu

Sint intocht Maarssen kindvriendelijk sinterklaas

Amersfoort
Zodra de pakjesboot is aangemeerd in de Eemhaven, start een vrolijk en gezellig programma met vele activiteiten in Amersfoort. De intocht gaat door de binnenstad van Amersfoort. Neem een kijkje op de website voor het uitgebreide Sinterklaasprogramma in Amersfoort. Je kan er onder andere een bezoekje brengen aan de stal van Amerigo!
Meer info: website Sinterklaasstad Amersfoort

Nieuwegein/Vreeswijk
In Vreeswijk zijn er volop kinderactiviteiten op 12 november rondom de intocht van de Sint. Rond 14.00 uur komt hij aan met de boot en zal vervolgens een rijtour maken in Oud-Vreeswijk.
Meer info: website Sint in Vreeswijk

Op zondag 13 november is hij dan in de stad Utrecht. Sinterklaas en zijn vloot zullen binnenvaren via het Ledig Erf over de Oudegracht, aanleggen bij de Weerdsluis om daarna op Amerigo zijn tocht door de stad voort te zetten. De stoet gaat dan via de binnenstad naar het Domplein.
Meer info: website intocht Utrecht

sint in utrecht stad kindvriendelijk intocht sinterklaas aankomst
Fotocredits: Shody Careman

De week erna op zaterdag 19 november brengt de beste man een bezoek aan:

De Bilt/Bilthoven
De Sint en zijn gevolg zullen om 10.15 uur verwelkomt worden door de Burgemeester op het gemeentehuis Jagtlust. Vervolgens zal hij een rondrit maken door de Bilt/Bilthoven. Hij eindigt deze dag met een feestelijk ontvangst in het Oude Dorp van de Bilt.
Meer info: Facebookpagina Sint intocht de Bilt/Bilthoven

sint in de bilt oude dorp intocht kindvriendelijk

Wijk bij Duurstede
Sint en zijn Pieten komen om 10.30 uur aan in de haven van Wijk bij Duurstede. Zij lopen dan richting Markt waar zij omstreeks 12.00 uur worden verwelkomd door de burgemeester.  ’s Middags zijn er theatervoorstellingen in theater Calypso op de Markt: De Pieten Olympische Spelen.
Meer info: website VVV Krommerijnstreek

IJsselstein
Om 11.00 uur zal Sinterklaas aankomen bij het Hazenveld. In de binnenstad van IJsselstein zal de sleuteloverdracht plaatsvinden om daarna een rondtour te maken van winkelcentrum naar winkelcentrum.
Meer info: website Sint in IJsselstein

sint in ijsselstein intocht kindvriendelijk regio utrecht sinterklaas
Fotocredits: Bernard Brosi

Kijk voordat je op pad gaat nog even goed naar de meeste recente aankomsttijden en routes in elke gemeente. Bier en Appelsap wenst jullie een hele fijne en gezellige Sinterklaasperiode toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *