Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum

Ook deze kerstvakantie staat het Spoorwegmuseum weer volledig in het teken van Winter Station. Het museum komt volledig in wintersfeer met kerstbomen, honderden lampjes en een prachtige antieke carrousel. Tijdens Winter Station is er dagelijks een gevarieerd programma met muziek en andere leuke kinderactiviteiten. Op het buitenterrein houdt de scouting de kampvuurtjes brandend, binnen kan er geschaatst worden tussen de treinen. Schaatsen zijn gratis te leen. Winter Station opent op 23 december 2017 en duurt tot en met 7 januari 2018. Vanaf 19 december kan er al geschaatst worden!

Winterstation met ijsbaan in Spoorwegmuseum in Utrecht

Schaatsen, muziek, food en activiteiten
Op zaterdag 23 december opent het Spoorwegmuseum de deuren voor Winter Station, een evenement dat inmiddels een traditie genoemd kan worden. In de grote museumhal ligt, tussen de treinen, een echte ijsbaan. Bezoekers kunnen eindeloos rondjes schaatsen rondom de historische stoomlocomotief NS 326 uit 1881. Zijn bijnaam is ‘Grote Groene’ die de locomotief dankt aan de enorme grote wielen en de lichtgroen kleur. Schaatsen zijn gratis te leen. Iedere dag is er live-muziek, kinderen kunnen zwieren en zwaaien op de antieke carrousel uit 1903. Tegen een kleine vergoeding kunnen zij zich ook laten schminken of meedoen aan de knutselworkshop. Ouders kunnen lekker bijkomen in de draaiende bar in de museumhal. Door het hele museum zijn foodstands te vinden met winterse hapjes en drankjes. Buiten staat het postkantoor van de Kerstman waar je een kaartje kunt versturen. Ook kun je hier je persoonlijke kerstwens achterlaten, wie weet gaat jouw kerstwens wel in vervulling?

Winterstation met ijsbaan in Utrecht schaatsen

Streekbierfestival
Op vrijdag 22 december trapt het Spoorwegmuseum de kerstvakantie af met een gezellig Streekbierfestival. Proef biertjes van brouwerijen uit alle streken van de wereld, een mooi begin van de kerstvakantie. Het festival is vrijdag 22 december van 19.00 tot 23.00 uur. Een ticket kost €28,50, hierin zit inbegrepen: entree museum, 5 muntjes, biermenu boekje en een proefglas. Informatie & tickets.

Entree en openingstijden
Tijdens Winter Station is het Spoorwegmuseum op 23 t/m 26 en 31 december geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Van 27 t/m 30 december en 2 t/m 7 januari van 10:00 tot 19:00 uur. Op 1 januari is het Spoorwegmuseum gesloten
Tickets kosten €16,00 (>4 jr). Speciale avondtickets (entree vanaf 15:00 uur) voor €10,00.

www.spoorwegmuseum.nl/winterstation

spoorwegmuseum winterstation schaatsen in utrecht op ijsbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *