Samen op pad met Moederdag

Op zondag 13 mei is het Moederdag en is het natuurlijk leuk om je moeder (schoonmoeder, oma, lieve tante of trouwe oppas) te verrassen met een gezellige dag. We hebben de leukste uitjes voor deze dag verzameld waar je met het hele gezin samen van kan genieten!

Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren
Is je moeder sportief? Wil jij iets met haar doen dat ze nooit vergeet? Beklim met haar de Onze Lieve Vrouwetoren! Alle moeders ontvangen na afloop een mooie certificaat! Ook is er voor alle klimmers iets lekkers, als je na afloop iets gaan drinken bij Restaurant het Kannetje op het Onze Lieve Vrouwekerkhof. Het aantal plekken is beperkt, dus reserveer snel via de website van de Onze Lieve Vrouwetoren.

Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

High tea en kano puzzeltocht
Moederdag kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten varen. Verras mama met een overheerlijke high tea en ga daarna samen kanoën! Tijdens de kanotocht zijn er allemaal vragen verstopt. Vind de vragen en vul het goede antwoord in. Als je bij terugkomst het juiste antwoord kunt laten zien, win je een cadeautje voor je moeder!

Waar: Boerderij de Boerinn, Kamerik
Meer info: website de Boerinn

moederdag bij de boerinn in kamerik

Moederdag bij Kroast
Kroast biedt in samenwerking met Puks Bateau een unieke Moederdagvaart aan! Dit arrangement bestaat uit 2 uur heerlijk varen over de Eem, met aan boord een heerlijk verzorgde lunch of borrel, ideaal toch? Je kunt je moeder dit cadeau geven, maar het is natuurlijk ook super gezellig als je zelf mee gaat!

Waar: Restaurant Kroast, Amersfoort
Meer info: website Kroast

High Tea bij Restaurant Zuiver
Verras je moeder met een heerlijke high tea bij Restaurant Zuiver. Tussen 14.00 en 16.30 kunnen jullie genieten van verschillende huisgemaakte hartige en zoete gerechtjes. Er zijn de lekkerste hapjes, zoals sandwiches, (biologische) quiche, scones, Belgische bonbons, vers fruit en nog veel meer lekkers. Uiteraard kun je onder het genot van biologische thee genieten van al dit lekkers!

Waar: Restaurant Zuiver, Utrecht
Meer info: website Zuiver Gastvrij

moederdag high tea zuiver

Moederdagontbijt & Kindertheater
Voor de vroege vogels serveren ze bij Anafora op Moederdag om 10 uur een klein ontbijtje. Wegens het succes van de kindertheatervoorstelling ‘Het Schaap zonder Jasje’ op 4 februari j.l. kan je aansluitend kijken naar deze voorstelling, uitgevoerd door Vocal Group Be Sharp! Bij mooi weer wordt deze voorstelling in het Amfitheater in de Bosspeeltuin gegeven! Na afloop kan je als je wilt genieten van een High Tea die bestaat uit allerlei heerlijkheden waaronder scones, quiche, sandwiches en zoetigheden, geserveerd op een etagère.

Waar: Anafora, Vleuten
Meer info: website Anafora

Geef je mama de hemel cadeau op Moederdag
Op Moederdag geef je je mama natuurlijk niets minder dan de hemel cadeau. Geniet samen van een heldere sterrenhemel bij klaarlichte dag. Maak een virtuele reis in het planetarium naar de maan en de planeten en bekijk ze van heel dichtbij. Alle mama’s mogen op Moederdag gratis met hun kind(eren) mee naar een voorstelling in het grote opblaasbare planetarium. En natuurlijk kunnen ze dan meteen ook de rest van het museum en de sterrenwacht bekijken en is het Zon op zondag.

Waar: Sonnenborgh, Utrecht
Meer info: website Sonnenborgh

Moederdag: alle mama’s gratis naar Museum Speelklok
Alle mama’s die samen met hun zoon of dochter naar het museum komen, mogen gratis naar binnen op Moederdag. Met een bezoek aan Museum Speelklok geef je je moeder een vrolijk en muzikaal cadeau voor Moederdag. Om haar nog extra in het zonnetje te zetten, zullen de orgels tijdens de Moederdag Rondleiding speciale Moederdag-liedjes spelen. Ga daarna samen op onderzoek uit en verken de rest van het museum!

Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Museum Speelklok in Utrecht
foto Fred Ernst

Moederdag Brunch en High Tea bij de molen
Laat de boel de boel en verwen je moeder met een brunch of high tea op een unieke locatie! Geniet van een uitgebreid buffet met een glaasje bubbels (eventueel zonder alcohol). Aangevuld met onbeperkt biologische thee of koffie met scones, muffins, chocolade, sandwiches met gerookte zalm en een soepje.

Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

Moederdagbrunch & Yoga
Heb je nog geen cadeau voor moederdag gevonden? Of wil je gewoon iets gezelligs met je moeder doen tijdens moederdag? Kom dan op moederdag naar Soia – Strand Oog In Al. Van 11.00 tot 13.00 uur serveert Soia als ‘Moederdag Brunch’ een heerlijk plankje met verschillende hartige en zoete lekkernijen. Het is ook mogelijk om dit te combineren met voorafgaand een ontspannen Yoga les!

Waar: Soia, Utrecht
Meer info: website Soia

SOIA Utrecht strand oog in al terras speeltuin

Moederdag in het Bomenmuseum
Op deze stralende dag worden moeders eens goed in de bloemen gezet met een rododendron wandeling met gids om 14.00 en aansluitend van 15.30 tot 17.00 uur een vegetarische High Tea met optreden van ‘Combo Swingtuition’ in de grote tent. Er worden verschillende mooie en heerlijke vers gemaakte zoete hapjes en hartige hapjes geserveerd en uiteraard onbeperkt bijpassende thee uit de TeaLounge. De hapjes zijn bereid met verse streekproducten en zonder gebruik van geraffineerde suikers.

Waar: Nationaal Bomenmuseum, Doorn
Meer info: website Bomenmuseum

Moederdag op het Muiderslot
Vroeger verbloemden de dames eventuele onfrisse geurtjes door een klein boeketje om hun hals te hangen. Ze noemden zo’n boeketje een ruikertje. We gebruiken dat woord nu nog steeds, in de betekenis van een bosje bloemen. Neem je moeder mee naar het Muiderslot op Moederdag en verwen haar door zelf een lekker ruikertje te maken. Verzamel de mooiste bloemen voor jouw boeketje en zoek daarna of je die bloemen terug kunt vinden in onze kasteeltuin. Leuk, lekker en leerzaam!

Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

Muiderslot muiden kasteel kindvriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *