Samen op pad met Vaderdag!

Met Vaderdag is het natuurlijk erg gezellig om met z’n allen op stap te gaan! We hebben wat leuke uitjes voor je op een rijtje gezet!

Vaders gratis naar Museum Speelklok
Tijdens Vaderdag, mogen alle vaders die met hun zoon of dochter naar het museum komen gratis bij museum Speelklok naar binnen! Je kan onder meer het museum verkennen aan de hand van de Vaderdag rondleidingen die ieder uur plaatsvinden. Luister en geniet van de mooiste, vrolijkste en stoerste liedjes op de straatorgels en draaiorgels. Tijdens de Muzikale Rondleiding worden ook de spierballen van alle sterke vaders getest door ze te laten draaien aan een groot draaiorgel van het museum!

Waar: Speelklok Museum, Utrecht
Meer info: website Speelklok

museum speelklok utrecht kindvriendelijk uitje bier en appelsap

Vaderdag bij de Rechtbank
Bij de Rechtbank krijgen alle vaders bij hun biertje bitterballen van het huis (waar je natuurlijk ook van mee kunt pikken!). Daarbij is de wekelijkse Kids in Court er weer! Een waar speelparadijs lekker buiten op het terras. Het terras wordt omringd door een hek zodat je rustig kunt genieten van een heerlijke lunch of borrel zonder de kinderen (continu) in de gaten te hoeven houden.

Waar: de Rechtbank, Utrecht
Meer info: website de Rechtbank

rechtbank terras utrecht kindvriendelijk restaurant feestje zomer uit

Vaderdaglunch in de Kas
Wil jij samen met je vader of de (toekomstige)vader van je kinderen, in een bijzondere setting genieten van deze dag, dan is de ‘Vaderdaglunch’ bij De Kas een leuk idee. De grote gezamenlijke eettafel in de kas wordt gedekt en er wordt een speciale lunch geserveerd, bereid met verse oogst uit de kas en aangevuld met streekproducten uit Utrecht. Er wordt in de Kas gekookt zonder vlees en vis maar alleen met groentes.

Waar: De Kas Eet & Kweekplek, Utrecht
Meer info: website De Kas

De kas eet en kweekplek utrecht

Genieten bij Vroeg
Zondag 18 juni aanstaande is de dag om je vader te verrassen! Neem hem gezellig mee naar Vroeg voor een heerlijk Vaderdag ontbijt.  Vanaf 09:00 uur tot 11:30 uur ben je welkom bij Vroeg. Wil je liever je vader verrassen met bier en vlees bij Vroeg? Er zijn ook  heerlijke vleesgerechten die bereidt worden op de barbecue smoker tijdens de lunch en het diner. Ook kun je bij de gerechten een bijpassende bierproeverij bestellen!

Waar: Restaurant Vroeg, Bunnik
Meer info: website Vroeg

vroeg bunnik boerenmarkt

Gezelligheid in de Stadsschouwburg
Ook dit jaar is er weer een speciale VaderdagFATU, het stand-upcomedy podium van het Bijlmer Parktheater met als vaste host Jeffrey Spalburg. Hij ontvangt drie collega-comedians, waaronder Howard Komproe en Jörgen Raymann. De derde is nog even een verrassing… Ieder op hun eigen manier geven de mannen hun scherpe en humoristische kijk op de actualiteit. Gun je vader, je man of jezelf een onvergetelijke Vaderdag met een sterk staaltje stand-up comedy! Tori Oso Utrecht zorgt voor een toepasselijk randprogramma in de Escherfoyer.

Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Vaderdag in Kasteel Amerongen
Op zondag 18 juni kun je weer dwalen door de zalen met zaalgidsen die je alles vertellen over de geschiedenis van Kasteel Amerongen. Hoe waren de vaders vroeger? Daar kunnen de zaalgidsen je het een en ander over vertellen. Muzikanten van HWSO-HAK (koor en orkest) (kamer-)muziek spelen die dag uit de muziekcollectie van Kasteel Amerongen als een open repetitie. En de kinderen kunnen een Heraldiek familiewapen maken.

Waar: Kasteel Amerongen
Meer info: website Kasteel Amerongen

kasteel amerongen leuke kastelen bezoeken met kinderen utrecht en omgeving
fotocredits: website Kasteel Amerongen

Fortenfair bij Werk a/h Spoel
Fortenfair (voorheen Kloosterfair) is een markt met aanbieders handgemaakte, ambachtelijke, eerlijke en bijzondere producten en diensten op het stoere fort Werk a/h Spoel. Er zijn verschillende podia met singer-songwriters, bands, wereldmuziek, koren, orkesten en theatervoorstellingen. Er is een kinderplein met activiteiten maar ook op andere plekken maken ze spelenderwijs kennis met de omliggende natuur en de culturele historie van de fortomgeving.

Waar: Werk a/h Spoel, Culemborg
Meer info: website Fortenfair

Fortenfair werk aan het spoel culemborg

Kids Swim: samen zwemmen voor het goede doel
Vaders (of moeders) kunnen samen met hun kind(eren) tussen de 10 en 15 jaar meezwemmen tijdens de laatste 800 meter van het parcours van de SingelSwim Utrecht. Ga samen zwemmen voor het goede doel en geniet daarna van live muziek in Park Lepelenburg. Gaan jullie de uitdaging aan? Natuurlijk kan je langskomen om de zwemmers aan te moedigen vanaf de kant!

Waar: Park Lepelenburg
Meer info: website SingelSwim Utrecht

Singelswim utrecht kidswim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *