‘Robots love Music’ tentoonstelling in Museum Speelklok

Vanaf 21 september staat Museum Speelklok geheel in het teken van muzikale robots. In de internationale tentoonstelling ‘Robots love Music’ ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben! Niet alleen het museum, maar heel Utrecht is vanaf dit najaar in de ban van de robot. Op verschillende locaties in de stad worden door Museum Speelklok, universiteiten, podia en muzikanten de meest uiteenlopende robot-evenementen georganiseerd.

Robots love music
Robotic Musicianship (vrijdag 21 september)
Vrijdag 21 september kun je in Museum Speelklok een symposium bijwonen met Gil Weinberg en David Abbink. Gil Weinberg vertelt over zijn baanbrekende uitvindingen en David Abbick neemt je mee op een reis van het historische overzicht van mens, technologie en musici tot het toekomst perspectief. Het symposium is van 17:00 tot 18:30, reguliere kaartjes zijn verkrijgbaar voor €15 en met een studenten- of museumkaart voor €9. Voor meer informatie over het symposium en kaartjes bestellen kan je kijken op de website.

Live demonstraties met Shimon (vanaf vrijdag 21 september)
Rechtstreeks uit de VS komt een van de slimste robotmuzikanten die er op dit moment bestaat: robot Shimon. De indrukwekkende manshoge 19e-eeuwse Klarinetspeler van een Nederlandse bouwer is ooit in Amerika beland en komt speciaal voor de tentoonstelling naar Utrecht. Hij kan muziek maken met mensen én robots, hij luistert naar zijn medemuzikanten en improviseert met ze mee. De hele dag door zijn deze demonstraties op verschillende tijdslots gratis bij te wonen. Shimon zal van 21 september t/m eind november te bewonderen zijn.
Shimon robots love music

Dans als een robot: performance en workshop (zaterdag 22 september)
Popping dansers van ROC Midden Nederland en World of Dance winnaar Sam den Hollander kruipen in de huid van een robot. Kom in Hoog Catharijne vanaf 14.00 uur kijken naar deze spectaculaire combinatie van menselijke dansmoves met een vleugje robot en doe zelf mee! Na afloop van het dansoptreden geven de dansers namelijk een workshop waarin ze jou deze bijzondere danstechniek leren.

Kinder-robot-workshop (vanaf woensdag 10 oktober)
Museum Speelklok en het Laboratorium van Bibliotheek Utrecht bieden op verschillende dagen (met 10 oktober als eerste mogelijkheid) een actief programma aan. Je start in Museum Speelklok waar je aan de hand wordt genomen en je naast een bezoek aan de tentoonstelling een speciale rondleiding krijgt. Vervolgens ga je mee naar het Laboratorium in de Bibliotheek. Hier ga je aan de slag om zelf een echte muziekrobot te maken! Kaartjes voor volwassenen zijn verkrijgbaar voor €13 en voor kinderen voor €7 (op beide wordt nog een toeslag van €5 berekend). Museumkaarthouders betalen alleen €5 toeslag. Op de website kun je je aanmelden en is meer informatie te vinden over de verschillende dagen.

Workshop robots love music
De interactieve voorstelling Robots love Music is te zien van 21 september 2018 t/m 3 maart 2019. Neem voor alle activiteiten en het programma een kijkje op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *